Buna tuturor!Impartasesc experientza personala:ieri am depus dosarul si am achitat doar taxa la bcr de 800 ron si atat.2 dosare ,unul cu copii legalizate si altul cu copii xerox,am completat doar acel formular de pe site-ul unbr ,descarcat de mine,in doua exemplare,fara aslte hartii si declaratii.alte taxe nu mi s-au perceput.
in hotararea de anul acesta al unbr hot. nr.527,art.6 alineat 3 spune clar ca barourile nu trebuie sa perceapa alte taxe in afara celei anuntate pe site!
Eu am platit ambele taxe, nu am intalnit pe nimeni care sa nu fi achitat aceste taxe.
marian20 a scris:
grila: masura arestarii preventive inceteaza de drept:
a) daca instanta nu a verificat legalitatea si temeinicia masurii in 40 de zilesi inculpatul are 17 ani
b) cand durata arestarii a atins jumatate din maximul pedepsei
c) daca fiind in cursul urmaririi penale durata arestarii a depasit 180 de zile
astept raspuns corect si motivatie
Varianta b nu este corecta intrucat este incompleta. Corect ar fi fost : durata arestarii in cursul judecatii a atins jumatate din maximul pedepsei . Se face distinctia intre durata masurii arestarii luata in timpul urmaririi penale si cea luata in timpul judecatii.
La c se precizeaza clar in cursul urmaririi penale.
La a este simplu..pentru minorii cu varsta intre 16-18 ani legalitatea masurii se verifica la 40 zile. ( majori - 60 zile)