avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
diopedia a scris:

Buna tuturor!Impartasesc experientza personala:ieri am depus dosarul si am achitat doar taxa la bcr de 800 ron si atat.2 dosare ,unul cu copii legalizate si altul cu copii xerox,am completat doar acel formular de pe site-ul unbr ,descarcat de mine,in doua exemplare,fara aslte hartii si declaratii.alte taxe nu mi s-au perceput.
in hotararea de anul acesta al unbr hot. nr.527,art.6 alineat 3 spune clar ca barourile nu trebuie sa perceapa alte taxe in afara celei anuntate pe site!

BRAVO!!!!!
oricum in caz de urgenta am inteles ca acolo este o casierie unde se poate plati taxa de 300
Eu am platit ambele taxe, nu am intalnit pe nimeni care sa nu fi achitat aceste taxe.
madalenna a scris:

Eu am platit ambele taxe, nu am intalnit pe nimeni care sa nu fi achitat aceste taxe.

sunt barouri la care trebuie platita taxa de secretariat (ex baroul Buc).alte barouri nu percep taxa de secretariat.(asa se explica de ce unii dintre colegi se inscriu fara sa plateasca taxa de secretariat)
am observat ca aceasta taxa variaza nu e indentica la toate barourile
me_dna a scris:

marian20 a scris:

grila: masura arestarii preventive inceteaza de drept:
a) daca instanta nu a verificat legalitatea si temeinicia masurii in 40 de zilesi inculpatul are 17 ani
b) cand durata arestarii a atins jumatate din maximul pedepsei
c) daca fiind in cursul urmaririi penale durata arestarii a depasit 180 de zile
astept raspuns corect si motivatie

Varianta b nu este corecta intrucat este incompleta. Corect ar fi fost : durata arestarii in cursul judecatii a atins jumatate din maximul pedepsei . Se face distinctia intre durata masurii arestarii luata in timpul urmaririi penale si cea luata in timpul judecatii.
La c se precizeaza clar in cursul urmaririi penale.
La a este simplu..pentru minorii cu varsta intre 16-18 ani legalitatea masurii se verifica la 40 zile. ( majori - 60 zile)

in cod nu prevede "in cursul judecatii". cu atat mai mult se precizeaza ca durata masurii arestarii preventive inceteaza de drept atunci cand atinge jumatate din max pedepsei fara insa sa se depaseasca max prevazut ptr durata maxima a arestarii preventive in cursul urmaririi penale. astept insa alte opinii desi vad ca pe aici toata lumea este in isteria inscrierii

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)