avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
grila 1, intrebarea 69
Poate exista legitima aparare daca
A- Atacul este indreptat asupra unui bun al celui care riposteaza
B- Atacul este realizat prin violente verbale
C- Atacul este indirect, imediat si injust.

Eu am bifat C fara sa vad eroarea de la Indirect, cand trebuia sa fie Direct...am gresit. dar cum naibii e A raspuns corect? vorbim de un bun personal nu de unul obstesc
solomon_bc a scris:

Buna ziua...si FELICITARI celor care au trecut cu bine de aceasta proba !!!
Din pacate eu fac parte dintre cei care nu au trecut de aceasta proba....nu inteleg ce mi s-a intamplat ieri(este adevarat ca mi-a fost rau ,dar nu vreau sa insist pe acest fapt ca se poate intelege ca vreau sa ma victimizez si-apoi cred ca nu sunt singura....e normal ....poate din cauza emotiilor...nu mai zic ca acasa n-am avut liniste nici macar o zi in perioada in care am invatat),punctajul meu e de-a dreptul UMILITOR la cat am invatat(din noiembrie )....eu chiar sunt o persoana constiincioasa,responsabila....Nu inteleg ,unde am gresit???Am gresit ca de exemplu la o materie sa zicem, am invatat dupa aproape toti autorii care i-am gasit eu.La penal am invatat dupa Neagu,Udroiu etc.......In acest moment ...ceea ce cred... e ca am gresit modul in care am invatat eu...sau poate (imi spunea cineva )ca trebuia sa iau si niste vitamine???Sunt intoarsa pe dos,ma simt ca o...repetenta#-oMi-e atat de rusine de cei din jurul meu ca nici nu-mi vine sa mai ies din casa...
Fac un apel (mai ales catre cei care au luat ),va rog din suflet ,dati-mi un sfat ...o idee ceva in legatura cu invatatul...ca nu vreau sa ma las.....va rog.....Stie cineva..examenul la anu' se va da tot in octombrie sau in februarie...?.

Nu trebuie sa fi atat de dezamagita , si eu sunt in aceeasi situatie, am invatat si am picat, nu trebuie sa-ti fie rusine de nimeni, este un examen greu, si asta chiar cred ca a fost cel mai greu examen din ultimii 10 ani din Barou, grilele au fost foarte grele, gandeste-te ca cei care au luat au avut pur si simplu noroc, dar in mod sigur la sinteze nu va mai fi vorba de noroc, acolo se face cu adevarat diferenta, vei vedea , iar referitor la tactica de invatat, nu te lua dupa sfaturi, pt ca fiecare are tactica lui , este ceva pur personal, dar sigur te poti ajuta cu ceva vitamine, lecitina luata din timp, intreaba un medic cel mai bine, fruntea sus si spune-ti ca data viitoare te vei pregati mai bine si vei trece examenul, in mod sigur si tu si eu si toti cei care am picat nu am invatat suficient, asta e , succes si multa liniste iti doresc!
Cine a mai observat vreo eroare in redactarea vreunei grile va rog sa o spuneti.
Am 69 si o singura contestatie admisa m-ar salva...Am gresit la ce stiam mai bine...
Felicitari celor care au trecut!!!!
Din pacate nu am reusit sa trec in urmatoarea proba,dar e mai bine asa , decat sa trec de grile si sa ma mai stresez o sapt si sa pic la scris.Eu invatam din iulie, dupa licenta si sunt constienta ca timpul e scurt dar totusi speram...:(
Si eu ma uitam la grile si ma intrebam pt ce am invatat toata vara......
ASTA E......MERGEM MAI DEPARTE.......
SUCCES TUTUROR si nu va descurajati!

BogdanLupu a scris:

grila 1, intrebarea 69
Poate exista legitima aparare daca
A- Atacul este indreptat asupra unui bun al celui care riposteaza
B- Atacul este realizat prin violente verbale
C- Atacul este indirect, imediat si injust.

Eu am bifat C fara sa vad eroarea de la Indirect, cand trebuia sa fie Direct...am gresit. dar cum naibii e A raspuns corect? vorbim de un bun personal nu de unul obstesc

e gresita grila... am aratat si eu cu cateva pagini in urma.. faceti contestatie daca doriti. eu am pus A stiind ca ei la aia se refereau si stiind ca unii doctrinari (cei drept mai necunoscuti) accepta si varianta A, poate ala care a facut grila face parte din acea categorie.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)