avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!

elena999 a scris:

Cine a mai observat vreo eroare in redactarea vreunei grile va rog sa o spuneti.
Am 69 si o singura contestatie admisa m-ar salva...Am gresit la ce stiam mai bine...

mai este grila de la procedura penala cu cazurile de achitare: desi se precizeaza clar in textul intrebarii ca este vorba de solutia data actiunii penale in cursul judecatii, raspunsul corect il include si pe invinuit...iar noi stim cu totii ca invinutul nu ajunge in faza de judecata decat in calitate de inculpat, adica cu actiunea penala pusa in miscare; chiar si in ipoteza infractiunilor de audienta sau de extindere a procesului penal/actiunii penale, instanta nu poate judeca decat cu privire la un inculpat.
O sa va loviti de practica. Din 100 de omoruri aflate pe rolul instantelor, daca am vazut 5 simple, majoritatea fiind calificate, si destul de multe deosebit de grave. In fine, va las cu nasul in carti.
@ancamoon - jude, si n-as fi de acord ;)
Oameni buni, puneti mana pe carti, tratate de dr penal si o sa gasiti o gramada de spete pe marginea acestui subiect, daca omorul e simplu sau in concurs cu lipsire de lib, etc. E o grila foarte clara si nu pune probleme de niciun fel..lip de lib e absorbita in omor daca lip de lib se realizeaza in scopul aplicarii loviturilor ce produc moartea victimei. Alte grile au fost cu capcane, lasati-o pe asta.
Domnule T. Claudiu sunt socata de ce vad ca postati..cum puteti sustine asa ceva? Eu pana una alta in absolut toate cartile studiate se spune clar ca omorul calificat savarsit profitand de neputinta de a se apara se retine atunci cand neputinta trebuie sa fie EXTERIOARA activitatii faptuitorului, sa nu se datoreze faptelor sale si aici curg exemplele; asupra unui copil de 5 ani, care nu se poate apara, o persoana ce sufera de anumite boli si nu se poate apara, etc si in niciun caz dc faptuitorul in scopul de a-l omori il aduce in acea stare. Noi pana sa ajungem sa profesam, studiem tratate, carti, studii de specialitate si nicaieri n-am gasit asa ceva si va asigur ca nici in practica cand voi ajunge nu voi sustine asa ceva. Nu incercati sa ne convingeti ca ar fi altfel.
Stimate domnule judecator, atunci:) Nu stiu ce ati vazut dvs, dar in aceasta ipoteza este clar omor simplu. Fara niciun dubiu. T.Claudiu a scris:

O sa va loviti de practica. Din 100 de omoruri aflate pe rolul instantelor, daca am vazut 5 simple, majoritatea fiind calificate, si destul de multe deosebit de grave. In fine, va las cu nasul in carti.
@ancamoon - jude, si n-as fi de acord ;)

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)