avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Ba iti face distinctia, doar ca nu mura-n gura cum ati vrea dvs... Omorul simplu e uciderea unei persoane cu intentie..pt asta, faptutorul se poate folosi de orice, cutit, somnifere, poate sa il lege si apoi sa ii dea in cap si ce mai vreti dvs. Ideea e ca nu profita de o stare preexistenta a omului, omul e bine si faptuitorul il infrange pt a-l putea omori. In schimb, mai periculos e acel faptuitor care vede unul dormind, sau un bebelus sau un batran imobilizat la pat si savarseste un omor asupra oricaruia dintre ei pt ca PROFITA de o imposibilitate a acestora de a se apara, ii omoara mai usor, ca sa zic asa, nu mai trebuie sa se lupte cu ei,, Faceti, va rog frumos, distinctia!T.Claudiu a scris:

Inteleg asa:
- daca il gaseste dormind si il omoara - omor calificat (grad sporit de pericol social)
- daca il adoarme intentionat pentru a-l ucide - omor simplu ......... e un non-sens dupa mine, indiferent ce scrie in carte, codul penal nu imi face mie distinctia asta. Tocmai ca il adoarme intentionat pentru a-si usura treaba, dovedeste pericolul ..
O zi buna va doresc

Si in cazul nostru, nu l-a omorat usor .. .adica na, l-a adormit, l-a mai si legat sa il fixeze bine, si i-a aplicat si o lovitura de topor. Tipic, ceva normal, omor simplu ...................se intampla zi de zi .. mai ca vezi pe toate drumurile...
Sper sa nu vedem in fiecare zi asa ceva, dar da, e omor simplu, pt ca toate actele astea ( ii da somnifer, il leaga) le face pt a-si infrange victima pt a-si atinge scopul-s-o omoare.T.Claudiu a scris:

Si in cazul nostru, nu l-a omorat usor .. .adica na, l-a adormit, l-a mai si legat sa il fixeze bine, si i-a aplicat si o lovitura de topor. Tipic, ceva normal, omor simplu ...................se intampla zi de zi .. mai ca vezi pe toate drumurile...

ce conteaza daca in practica nu prea intalnesti cazuri de omor simplu?
Intrebarea are caracter teoretic, putea la fel de bine sa fie formulata ca batman l-a luat pe ala pe sus si i-a dat drumul.
Sper ca poza de la avatar e o gluma si nu esti magistrat, ca argumentele tale sunt cam proaste.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
adi_09, utilizator
adi_09 a scris:

ce conteaza daca in practica nu prea intalnesti cazuri de omor simplu?
Intrebarea are caracter teoretic, putea la fel de bine sa fie formulata ca batman l-a luat pe ala pe sus si i-a dat drumul.
Sper ca poza de la avatar e o gluma si nu esti magistrat, ca argumentele tale sunt cam proaste.

aahahahahaha ^ subscriu.dar hey,pentru aia sunt caile de atac,copilasii de la jude se sterg la nas inca,la curtile de apel si la tribunale incepe sa se faca selectia.

p.s. :e omor simplu si dupa mine si aia si am incercuit

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)