avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Referitor la copilul de 5 ani, ca e in neputinta de a se apara. Nimic mai adevarat!! Dar nou-nascutul ?? Asupra unui nou nascut?? O sa imi ziceti ca e simplu, pentru ca INPPA a zis anu trecut ca e simplu.
Nu incerc sa va conving de nimic, mi-am spus parerea, am dreptul asta, eu asa il vad! PUNCT! Sper sa ne intalnim in instanta si sa ma convingeti acolo ca e simplu. De aceea sunt caile de atac ... Succes in continuare!
Omorul asupra unui nou nascut este omor calificat daca nu e savarsit de mama aflata intr-o stare d tulburare pricinuita de nastere. Argumentarea pe care au dat-o ei la contestatia de anul trecut nici nu mai are rost sa o amintesc pt ca e, in mod evident, gresita! Da, aveti dreptul sa va exprimati parerea, dar si argumentata... Daca x ii da un somnifer lui y si apoi il omoara, este omor simplu si acest lucru rezulta in mod clar, cu forta evidentei.... In schimb, daca y ia somniferul si doarme bustean si vine x si il arunca de la balcon, omorandu-l, atunci e omor calificat pt ca a profitat de faptul ca y era intr-o stare de neputinta d a se apara... Acest lucru e mai grav, pt ca de aici rezulta periculozitatea evidenta a acetui din urma faptuitor care PROFITA de neputinta unui om. In ipoteza vizata de grila, el nu profita de nimic, ci doar se ajuta de un somnifer ca sa il omoare mai usor, fara ca victima sa se impotriveasca. Acest fapt intra in actele de executare ale infractiunii de omor, se ajuta de somnifere ca sa isi poata omori victima. T.Claudiu a scris:

Referitor la copilul de 5 ani, ca e in neputinta de a se apara. Nimic mai adevarat!! Dar nou-nascutul ?? Asupra unui nou nascut?? O sa imi ziceti ca e simplu, pentru ca INPPA a zis anu trecut ca e simplu.
Nu incerc sa va conving de nimic, mi-am spus parerea, am dreptul asta, eu asa il vad! PUNCT! Sper sa ne intalnim in instanta si sa ma convingeti acolo ca e simplu. De aceea sunt caile de atac ... Succes in continuare!

Inteleg asa:
- daca il gaseste dormind si il omoara - omor calificat (grad sporit de pericol social)
- daca il adoarme intentionat pentru a-l ucide - omor simplu ......... e un non-sens dupa mine, indiferent ce scrie in carte, codul penal nu imi face mie distinctia asta. Tocmai ca il adoarme intentionat pentru a-si usura treaba, dovedeste pericolul ..
O zi buna va doresc
ch_a a scris:

elena999 a scris:

Cine a mai observat vreo eroare in redactarea vreunei grile va rog sa o spuneti.
Am 69 si o singura contestatie admisa m-ar salva...Am gresit la ce stiam mai bine...

mai este grila de la procedura penala cu cazurile de achitare: desi se precizeaza clar in textul intrebarii ca este vorba de solutia data actiunii penale in cursul judecatii, raspunsul corect il include si pe invinuit...iar noi stim cu totii ca invinutul nu ajunge in faza de judecata decat in calitate de inculpat, adica cu actiunea penala pusa in miscare; chiar si in ipoteza infractiunilor de audienta sau de extindere a procesului penal/actiunii penale, instanta nu poate judeca decat cu privire la un inculpat.

avem text de lege... art 11 pct 2 lit a....nu poate fi contestata
T.Claudiu a scris:

Inteleg asa:
- daca il gaseste dormind si il omoara - omor calificat (grad sporit de pericol social)
- daca il adoarme intentionat pentru a-l ucide - omor simplu ......... e un non-sens dupa mine, indiferent ce scrie in carte, codul penal nu imi face mie distinctia asta. Tocmai ca il adoarme intentionat pentru a-si usura treaba, dovedeste pericolul ..
O zi buna va doresc

poate il adoarme sa-i curme suferinta...

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)