avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
un atac care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat...iar in cazul atacului indreptat impotriva unui bun este vorba de dreptul de proprietate
omor simplu clar...end of story! nu mai argumentez ca argumentara cineva mai sus si o facuse bine ;) era ceva de logica grila aia
BogdanLupu a scris:

T.Claudiu a scris:

De cand este, oameni buni, acea infractiune omor simplu ??? Imi puteti explica si mie, ca eu nu inteleg. Sunt foarte rare situatiile de omor simplu, dar nu vad cum acel omor, in acele conditii, sa fie omor simplu.

Pai distinse domn, ca sa fie omor calificat in varianta enuntata, inculpatul trebuia sa fie constient de starea victimei de a nu se putea apara, dar aceasta stare sa nu fie cauzata de criminal. Ori in speta chiar el actioneaza. Rezulta omor simplu 174 CP
Dati-va jos haina domnule

Indemnul dvs. reliefeaza frustrare si aroganta, or cu astfel de oameni nu intru in polemici pe teme juridice, dar o sa fac o exceptie.
Imi pare rau ca nu o sa ma pot adresa cu "distinse domn".
Referitor la afirmatia ca inculpatul trebuia sa fie constient de starea victimei de a nu se putea apara... era foarte constient caci el a provocat-o.
Codul penal nu imi face referire la conditia negativa ca acea stare sa nu fie cauzata de faptuitor. Or, daca dvs. imi dati edxemple de spete, chiar si doctrina in acest sens, o sa achiesez la opinia ca nu trebuie sa fie cauzata acea stare. Insa, nu pot sa fiu niciodata de acord ca incadrarea corecta e de omor simplu pe astfel de speta. Atitudinea faptuitorului denota o agresivitate si o cruzime foarte ridicata.
asa cum au retinut concursul cu lipsirea de libertate la una din variante ( e adevarat, varianta in care se retinea omorul calificat profitand de neputinta victimei de a se apara), asa si raspunsul corect trebuia sa se refere la concursul intre omor simplu si lipsirea de libertate, concurs cu conexitate etiologica
Stimate domn, sunteti avocat? Cum puteti sa sustineti asa ceva? In practica, orice procuror ar face rechizitoriu pe omor simplu, iar orice judecator ar fi de acord ;)T.Claudiu a scris:

Si daca starea asta de a se afla din neputinta de a se apara este provocata de faptuitor, de ce sa nu fie retinuta ???? Asta dovedeste un grad sporit de pericol social din partea infractorului. In opinia mea, este aberant sa consideri omor simplu un astfel de omor... in practica nu o sa vedeti procuror sa faca un rechizitoriu pe omor simplu in cazu asta, precum nu o sa vedeti judecator sa schimbe incadrarea juridica in acest sens.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)