BogdanLupu a scris:
T.Claudiu a scris:
De cand este, oameni buni, acea infractiune omor simplu ??? Imi puteti explica si mie, ca eu nu inteleg. Sunt foarte rare situatiile de omor simplu, dar nu vad cum acel omor, in acele conditii, sa fie omor simplu.
Pai distinse domn, ca sa fie omor calificat in varianta enuntata, inculpatul trebuia sa fie constient de starea victimei de a nu se putea apara, dar aceasta stare sa nu fie cauzata de criminal. Ori in speta chiar el actioneaza. Rezulta omor simplu 174 CP
Dati-va jos haina domnule
Indemnul dvs. reliefeaza frustrare si aroganta, or cu astfel de oameni nu intru in polemici pe teme juridice, dar o sa fac o exceptie.
Imi pare rau ca nu o sa ma pot adresa cu "distinse domn".
Referitor la afirmatia ca inculpatul trebuia sa fie constient de starea victimei de a nu se putea apara... era foarte constient caci el a provocat-o.
Codul penal nu imi face referire la conditia negativa ca acea stare sa nu fie cauzata de faptuitor. Or, daca dvs. imi dati edxemple de spete, chiar si doctrina in acest sens, o sa achiesez la opinia ca nu trebuie sa fie cauzata acea stare. Insa, nu pot sa fiu niciodata de acord ca incadrarea corecta e de omor simplu pe astfel de speta. Atitudinea faptuitorului denota o agresivitate si o cruzime foarte ridicata.