avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Intrebarea mea e alta. La procedura civila, la intrebarea cu contestatia in anulare, ea nu se judeca dupa regulile de la instanta de fond? Pentru ca am vazut ca ei nu dau asta ca rasp corect iar in carte asa scrie. poate imi scapa mie ceva.
Nick-ul ales spune totul. Incepe sa imi para rau ca am reactivat contul aici cand vad cat tupeu din partea voastra. O sa muriti cu cartea in mana, si practica 0. Si vreti sa deveniti avocati ?? ASA ??? Va zic eu, daca ar veni la voi sotia victimei sa incercati sa obtineti o pedeapsa cat mai grea pt infractor, ati mai lasa cartile deoparte. Aici toti sunteti avocatii criminalului .. nu e rau ;)

porcul a scris:

adi_09 a scris:

ce conteaza daca in practica nu prea intalnesti cazuri de omor simplu?
Intrebarea are caracter teoretic, putea la fel de bine sa fie formulata ca batman l-a luat pe ala pe sus si i-a dat drumul.
Sper ca poza de la avatar e o gluma si nu esti magistrat, ca argumentele tale sunt cam proaste.

aahahahahaha ^ subscriu.dar hey,pentru aia sunt caile de atac,copilasii de la jude se sterg la nas inca,la curtile de apel si la tribunale incepe sa se faca selectia.

p.s. :e omor simplu si dupa mine si aia si am incercuit

Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
ContSters119945, utilizator
Părerea mea e că această întrebare cu omorul rămâne discutabilă, dar folosind alte argumente.

Întradevăr, în nici un caz nu poate fi calificată infracțiunea ca omor calificat raportat la lit. d). Însă, situația de fapt descrisă împreună cu răspunsul dat în mod categoric "omor simplu" nu este întotdeauna valabil.

Infracțiunea din speță poate fi încadrată ca omor calificat DAR nu raportat la lit. d), ci la lit a) ... omor săvârșit cu premeditare. Consider că sunt îndeplinite în cazul de față toate cele 3 conditiții:
1. a trecut un interval de timp din momentul luării hotărârii de a săvârși omorul și până în momentul săvârșirii infracțiunii.
2. s-au efectuat acte de pregătire materială (procurarea somniferului, găsirea locului, procurarea funiei, etc.)
3. efectuarea unor acte de pregătire morală, psihică, în vederea săvârșirii faptei (chiar dacă nu reiese explicit acest lucru, starea de fapt expusă nici nu o exclude)

Astfel, fiind îndeplinite toate 3 condițiile consider că infracțiunea poate fi calificată ca omor calificat raportat la lit. a)

O astfel de întrebare care lasă loc de interpretări nu are ce căuta la un examen grilă. Dacă cineva vrea să conteste această întrebare puteți folosi argumentele expuse mai sus, evident, dacă sunteti de acord cu ele.
Domnule... judecator, legea e lege si solutiile trebuie sa aiba suport legal, ele nu se dau dupa ureche. Dumneavoastra cum ati ajuns in acesta functie??? Nu cu cartea in mana, nu invatand 24 din 24 si studiind carti, tratate, studii de specialitate? Pana sa ajungi magistrat, avocat sau in orice alta profesie juridica trebuie sa rupi cartile invatand...cum puteti sustine asa ceva ,,O sa muriti cu cartea in mana, si practica 0,,? E de-a dreptul revoltator. Pana una alta, acea grila era corecta, aici deocamdata e un examen de intrare in profesie unde se testeaza cunostintele juridice. Dvs, sunteti oricum depasit de aceasta problematica si va rog sa puneti mana sa cititi atatea decizii ale iccj pe marginea acestui subiect daca tot imi invocati practica. Vedeti spre ex. dec Trib Suprem 1500/1982, sectia penala. Dupa ce va documentati temeinic, atunci putem dezbate aceasta problema. O zi buna si eu nu mai continui aceasta polemica.
P.s. poate imi raspunde si mie cineva la intrebarea cu cont in anulare..pls:D

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)