Vrei sa caute cineva in carte, sa-si intrebe un prieten si dupa aceea sa-ti dea un raspuns care prin corectitudine sa te faca sa cazi de pe scaun ? Daca vrei ironie, atunci cineva poate sa te intrebe scurt - Care avocat ? Eu ti-as raspunde ca daca vine un avocat si se baga in seama fara sa-l fi intebat nimeni nimic , nu merita nimic mai mult decat o gogoasa.
Cam asa sunt facute si grilele. In acelasi spirit de bascalie. Iar raspunsurile pot avea natura unei bascalii duble. Depinde de cati trebuie sa intre la barou in anul respectiv. Lasa-l pe om in pace. Nu fi invidios pe poza lui.
adi_09 a scris:
T.Claudiu a scris:
Ma alatur celor zise de tine deveghe.
doru6, chiar iti doresc sa reusesti sa intriii in profesie si sa vezi apoi viata reala de jurist. Referitor la cele zise de tine, e trist, e trist ca e posibil pe viitor sa fiu coleg cu o persoana ca tine care prin afirmatiile josnice pe care le face denota frustrare. Presupun ca nu esti ghicitor in stele de stii cum am intrat eu, fara cunostinte si fara rationament logic. Iti spun eu cum, am invatat ca multi de aici, zi de zi, dupa celebrele carti consacrate. Dar niciodata nu m-am limitat la parerile si exemplele acelor autori, am gandit dincolo de ceea ce citeam si astfel, mi-am dezvoltat spiritu de interpretare. Daca tu consideri ca a avea o parere este un lucru rau, e problema ta. O sa ajungi poate judecator si o sa fii pus in fata unei situatii in care tinzi sa dai dreptate ambelor parti. Dai de 2 avocati buni, cu argumente solide si nu stii ce sa faci, te pierzi daca te limitezi la ceea ce scrie cuvant cu cuvant in lege si in doctrina. In acel moment trebuie sa adopti si o pozitie personala, de aici pleaca si jurisprudenta.
Eu am opinat ca e omor calificat, si ti-am zis ca am 3 litere din omorul calificat pe care as putea sa incadrez respectiva infractiune, dar in niciun caz omor simplu. Eu asa il vad! Daca ai ceva impotriva vino cu argumente si e totu in regula.
Din moment ce ajungi sa ataci persoana, dai dovada de slabiciune si e un lucru rau in profesia asta.
Eu o sa inchei aici aceasta polemica, nu mi-am dorit sa ajung aici, dar caracterul si felul unora de a se manifesta a lasat de dorit. V-am ridicat o problema de drept pe care puteam sa discutam civilizat.
Va doresc o zi buna!
deveghe a scris:
Am remarcat ca foarte forumaci , dupa ce se screm si cauta prin carti, dau o explicatie desteapta si raspund in termeni duri celor care poate au gresit cu o afirmatie pe teme juridice. A raspunde in felul asta denota frustrare.
domnule judecator daca dumneavoastra incadrati acea fapta la omor califiat si vine un avocat si va demonstreaza ca nu poate fi omor calificat ce faceti ?