avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
nu era nici pe departe o intrebare ironica. vroiam sa vad daca judecatorul va da curs prejudecatilor sale sau va asculta avocatul care s-ar putea sa aiba si el dreptate. e vorba despre avocatul apararii desigur, iar nu depsre un alt avocat bagator de seama care isi asteapta randul in sala sa-i vina cauza.
Zicea cineva mai sus ca din OEPA s-au dat 20 de grile fara ca in hotarare sa se spuna cate ar fi trebuit. Ar fi fost bine sa dea 96 din OEPA. Ca sa faca bine si blatistii si ceilalti.
Atentie mare, fiind grila e foarte greu pentru pile. Unii dintre cei care fac subiectele nu pot garanta unei pile ca le vor da grilele si raspunsurile la grile in timp util.
Din acest motiv s-au alcatuit grile in mod majoritar din doar cateva zone ale materiei de studiu. Urmarire penala, contracte, mostenire. Evident la procesual civi, ca sa nu bata la ochi, au trecut mai mult prin materie.
""""Draga pila ia invata tu BINE (PUINE ACCENTUL ADICA) din procesual penal doar urmarirea penala, din civil DOAR contractele speciale si succesoralul, ca la OEPA de descurci cu 150 de pagini iar la procesual civil conform traditiei nu am ce sa fac prea mult ca oricum ai fi praf"""""
Asa se fura la examenul tip grila. Cu perdea.
Iar daca unii mai importanti ar pica la diferenta de 1 sau 2 grile, veti vedea cum se vor anula cateva. De genul celei cu LEGITIMA APARARE.
Grilele VADIT eronate sunt puse strategic pentru a fi cu usurinta zona de manevra.
Mai sunt multe de spus, chiar din interior ca sa zicem asa.

Daca la examenul tip sinteza vor fi subiecte la fel de concentrate pe un anumit segment al materiei atunci sa vedem cine ce mai spune.
Caraghios ar fi ca si la sinteza sa fie subiecte majoritar din CONTRACTE, SUCCESORAL si URMARIREA PENALA. Atunci chiar se pune bomboana pe coliva.
caraghios ar fi ca la scris sa fie din capitole mai nesemnificative gen persoanele, actiunea oblica, pauliana, toate chestiile alea cu stingerea sau transmiterea obligatiilor, iar la penal o infractiune de fals de timbre si marci atunci sa vezi.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
adi_09, utilizator
Ce intelegi prin capitole mai nesemnificative ?

adi_09 a scris:

caraghios ar fi ca la scris sa fie din capitole mai nesemnificative gen persoanele, actiunea oblica, pauliana, toate chestiile alea cu stingerea sau transmiterea obligatiilor, iar la penal o infractiune de fals de timbre si marci atunci sa vezi.

Colegi de suferinta! Ar trebui sa exploatam la maxim sansa pe care o avem, domnul judecator a ridicat o problema interesanta si ar fi frumos sa discutam pe ea in termeni civilizati fara sa ne legam de profesia omului. Ar fi bine sa il intrebam pe mai multe grile ce parere are pt ca, pana una alta, dansul e cu un pas sau doi inaintea noastra si cand vom intra in profesie taaaaare dezamagiti vom fi ca legea nu e ca in carti! Ma intreb cati dintre voi ati stat prin instante zile intregi sa vedeti cum cum sta treaba
Cu privire la grila eu cred ca nu ar trebui sa fie nici o varianta. Consider ca omorul simplu este acela spontan, nu unul premeditat in care intentionat iti adormi victima, o cari in padure si o omori. Pentru fapta asta, incadrarea la omor simplu e una usoara si scopul pedepsei nu poate fi atins! Ma intreb, de ce ar fi la egalitate cu unul care ia toporul si actioneaza direct fara somnifere si carat in padure
Domnule judecator, multumesc eu pt interventia dvs, felicitari pt profesia pe care o aveti si mult succes pe viitor!
Colegi, stiti cand se vor afisa rezultatele la grile? Nu m-am verificat dupa barem si am maaari emotii
Felicitari celor care stiu sigur ca au trecut, sper sa fiu si eu printre voi!
Mult succes celor care sunt aproape de limita! Speranta moare ultima!

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)