avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
desigur chiar daca am avut o atitudine mai critica fata de domnul judecator, incadrarea la omor calificat in spiritul unei corectii mai severe este de aplaudat. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.
cat despre "bocitoarele" de pe forum, doamnelor nu va descumpanesc dar: lasati-va de INPPA sau INM. Pentru ca citesc oripilat cum unele au invatat timp de un an si au picat. Nu ai ce cauta magistrat sau avocat daca nu ai o logica si o gandire juridica. Degeaba tocesti 1000 de pagini daca nu ai gandirea logica necesara profesiei.
Inteleg rationamentul interviului si testarii psihologice la INM. Daca nu am avea asa ceva am vedea tot felul de tocilare fara caracter, slabe psihic. Ori asta nu e de dorit.
BogdanLupu a scris:

. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.

Criminalii de pe sosele ... o problema reala si pentru mine, fiind sofer ..situatia oricum e complicata, pentru ca legiutorul nostru a inteles sa aplice aici forma de vinovatie a culpei, cu care nu sunt de acord. Corect, e culpa, de regula cu prevedere, asa cum scrie in codul penal, dar eu as rationa in felul urmator: domeniul contraventionalului e asimilat penalului, or incalcand o contraventie se poate retine intentia, rezultatul nefericit fiind trecut in sarcina culpei. Asadar am avea o contraventie intentionata, iar rezultatul o infractiune din culpa. Astfel, ar exista premisele unei pedepse cu executare. Dupa cum probabil stiti, exista o jurisprudenta vasta in astfel de infractiuni, iar majoritatea pedepselor sunt cu suspendare pentru ca asa e sanctionata culpa de legiuitor. S-au pronuntat si pedepse cu executare in cazuri mai grave, dar asta nu e un motiv de multumire, cel putin pentru mine.
In cazul acelor infractiuni la regimul circulatiei soldate cu victime, in care NU s-au incalcat reguli de circulatie, dar rezultatul producandu-se din motive independente de vointa soferului, nu cred ca se poate trimite un om la inchisoare.
E o discutie ce ar putea dura, cu argumente pro si contra atat pentru suspendarea executarii pedepsei, cat si pentru executare.

Cat despre cazul Huidu, ca presupun ca te-ai gandit la el, trebuia executare ...
Pentru Deveghe si Bogdan Lupu: colegi, ceva probleme cu sexul feminin? Nu as spune nimic daca nu as vedea ca in pledoaria vostra de pe forum atribuiti lucrurile negative doar sexului feminin. Feminin/masculin, fiecare are uscaturile lui!!
Ma intreb ce va recomanda pe voi pt inm/ barou daca sunteti atat de suparati pe doamne si domnisoare.
Acest subiect este despre barou si probele lui, haideti sa incepem sa discutam ceva util!
Sper ca acum nu atrag in val de critici la adresa mea, pt ca nu doresc sa intru in contradictoriu cu nimeni. Vreau doar sa ne ajutam cu pareri asupra lucrurilor ce privesc examenul in cauza.
T. Claudiu
Da matale gramatica n-ai invatat? Ca vad cam multe greseli.... La gramatica nu prea se poate cu idei personale!
Am zis si eu.....nu fie cu suparare!!!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)