avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Referitor la grila ,atat de dezbatuta, cu privire la omorul simplu si omorul calificat in cursul de dr penal special scris de Ketty Gruiu si Adriana Voicu la comentariul literei d art. 175 se spune: ''.....Starea de neputinta a victimei de a se apara trebuie sa se datoreze unui factor exterior activitatii faptuitorului,adica sa nu fi fost provocata de acesta - deoarece eventualele acte de natura sa puna victima in neputinta de a se apara apar ca acte de pregatire, atragand incidenta agrvantei prevazute in art 175 lit a C .pen'', ( in sprijin vine cu o decizie a T.S., dec.pen. nr. 55/1982,CD 1982P. 293( culegere de decizii)--cursul din care am citat este cel publicat la Universul Juridic in 2010 pag.107 ).... mie ..."personal"... imi pare omor calificat in ciuda tuturor parerilor contrare exprimate aici ( dar sustinute de Udroiu , Toader etc)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
leon_cosmin, utilizator
Buna dimineata!
Are cineva idee cand se afiseaza rezultatele?
Bogdan Lupu esti penibil.
Buna ziua. Am sustinut si eu anul acesta examenul, dar l-am picat cu brio ( :D ). Nu am avut timp sa invat si nici chef, sa fiu sincer, si am luat doar 55 de puncte. A fost prima data cand am dat, o experienta interesanta si mai greu decat am crezut ca se da. Anul viitor o sa vin mai pregatit si o sa il iau cu siguranta! Pana atunci, o sa incerc si INM-ul in vara.
Felicitari celor care au promovat prima proba si bafta la urmatoarele !!!!
legally_aid a scris:

T.Claudiu a scris:

BogdanLupu a scris:

. il intreb pe domnul judecator cand va da primele sentinte cu executare pentru criminalii de pe sosele.

Dupa cum probabil stiti, exista o jurisprudenta vasta in astfel de infractiuni, iar majoritatea pedepselor sunt cu suspendare pentru ca asa e sanctionata culpa de legiuitor. S-au pronuntat si pedepse cu executare in cazuri mai grave, dar asta nu e un motiv de multumire, cel putin pentru mine.

..

:offtopic:

Am urmărit postările zilei de astăzi şi am rămas consternată , în special de faptul că, după ce că bieţii ,,forumaci,, , cum îi denumea cineva mai sus, sunt aşa de tensionaţi în ziele acestui examen, mai vine şi un ,,judecător,, care îi bulversează total.
T. Claudiu, fără să vă supăraţi pe mine, vă întreb, chiar trăiţi satisfacţii pretinzând că aţi fi judecător? Mă întreb cât de mari.
Sper că dacă într-o zi veţi deveni magistrat, să ştiţi cel puţin faptul că legiutiroul nu a sancţionat culpa cu pedeapsa cu suspendare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei fiind doar o opţiune a judecătorului , atunci când are loc individualizarea judiciară a pedepsei , dacă sunt întrunite condiţiile pentru ca inculpatul să beneficieze de o suspendare a executării şi dacă judecătorul consideră că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea pedepsei în detenţie.
Baftă în continuare tuturor!

Exact doamna, puteti sa vedeti ca si eu l-am criticat pe acest judecator inchipuit. Intrebarea pusa de mine a fost capcana si distinsul domn a picat in plasa. Probabil ca este un absolvent de Spiru Haret cu idealuri mari.#-o
@andaanduta pastreaza-ti opinia pentru tine. :slap:Orice avocat imi va da dreptate. Daca nu ai o gandire juridica poti sa inveti un an si tot nu vei lua. Pentru ca unii oameni nu sunt facuti pentru asa ceva. De ce crezi ca la INM pica foarte multi testul psihologic si interviul?!?! Pentru ca vin tocilarele care invata tone de carti dar nu stiu sa indivualizeze o pedeapsa. Domeniul juridic nu inseamna toceala, inseamna inteligenta aplicata. Inteleg frustrarea unora, dar poate este mai bine sa va ganditi de 2 ori. Sunt meserii gen grefier, executor etc care va pot ajuta mult mai bine. Toti vrem sa fim avocati, sa avem masini de lux, vile , vacante etc. Lucrurile astea nu vin simplu. Decat sa fiu un avocat slab mai bine ma apuc sa vand castraveti pe piata.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)