avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
buna ziua,
fabrica la care lucreaza sora mea s-ar putea inchide si pe ei sa-i trimita in somaj.daca ar naste in aceasta perioada,cand bebeficiaza de somaj,ar avea dreptul la indemnizatie?
multumesc mult
Daca locul de munca se desfiinteaza, iar sora dvs are stagiu de cotizare minim 12 luni din ultimele 24 va putea beneficia de indemnizatie de somaj. Daca in aceasta perioada va naste si a avut venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 anterior nasterii copilului va putea beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Apoi va putea sa isi gaseasca un loc de munca singura, fie poate solicita ajutorul Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca in acest sens.
va multumesc pentru raspuns,
violeta
Buna ziua,

Subiect: Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Sunt cadru militar aflat in misiune permanenta in strainatate in cadrul unui comandament NATO.
Conform Ordonantei 7 din 2001, art 6, litera "a" suntem scutiti de impozit pe venit.
Hot. Guv. nr. 1025 din 2006 (Normele metodologice de aplicare a OUG 148 din 2005), prevede la articolul 4, punctul 2 ca si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora, beneficiaza de concediu si indemnizatie lunara crestere copil.
Din pacate nu am cunostinta despre noile norme de aplicare a legii 257 din 2008. Nu stiu in ce masura au fost modificate sau anulate articole din Hot 1025 din 2006. (sau poate chiar abrogarea ei).
Va multumesc pentru raspuns.
Nu au fost modificate dispozitiile art.4 pct.2 din Normele metodologice, prin urmare, beneficiati de indemnizatia pentru CIC . In acest sens, veti avea nevoie si de dovada eliberata de autoritatile competente, emisa in cazul persoanelor care realizeaza venituri profesionale neimpozabile

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)