mihaela Surugiu a scris:
Buna ziua,
Am si o intrebare legata de acest subiect. Sunt insarcinata in 2 luni si stiu ca legea spune ca pentru indemnizatia de crestere a copilului se poate acorda 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de dinaintea nasterii, dar nu mai mult de 4000 lunar. Nu am salariul atat de mare incat sa primesc 4000 RON lunar, insa intreb daca de ex. am un salariu de 2500 RON (de cel putin 12 luni) si timp de doar 6 luni am realizat si venituri independente la care am platit impozit, venituri care cumulate cu cele din salariu dau mai mult de 4000 RON pe luna, am sanse sa primesc plafonul superior de 4000 RON lunar sau trebuie ca si aceste venituri din activitati independente sa fie realizate tot cel putin de 12 luni anterioare nasterii?
Va multumesc anticipat pentru rapuns.
Chiar dumneavoastra ati afirmat: "legea spune ca pentru indemnizatia de crestere a copilului se poate acorda 85% din
media veniturilor realizate in ultimele 12 luni de dinaintea nasterii, dar nu mai mult de 4000 lunar. "
Deci, este posibil ca timp de 6 luni sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit din activitati independente, iar acest lucru sa va ajute sa obtineti indemnizatia maxima prevazuta de lege, respectiv 4000 lei.