avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Buna ziua.Am si eu o nelamurire. Urmeaza sa nasc in jurul datei de 15 aprilie 2009. In perioada 02.07.1998-21.07.2008 a lucrat la o firma iar incepand cu data de 18.08.2008 pana in prezent lucrez la alta firma. Asadar in perioada 21.07.2008-17.08.2008 am intrerupere in cartea de munca nerealizand venit. In aceste conditii mai pot beneficia de CIC?
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
Diana A., utilizator
Veniturile care se iau in considerare la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC sunt cele pe care le-ati realizat in perioada 15 aprilie 2008 - 15 aprilie 2009.
In calculul celor 12 luni intra si fractiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit ori s-a aflat intr-o perioada asimilata.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre perioadele asimilate prevazute de lege.
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus.

Parerea mea este ca beneficiati de indemnizatia pentru CIC:
elis a scris:

Nu exista o astfel de prevedere ... insa, se presupune ca CIC este luat pentru a avea grija de copil pana la implinirea varstei de 2 ani si nu pentru a fi dat la cresa.

Multumesc de raspuns.
Eu vreau sa o dau la cresa cu program scurt ca sa nu mai fie asa de mamoasa. Sa se acomodeze si cu alta lume. Si la drept vorbind cate din mamici nu sunt in concediu dar mai au grija de bebelusi si buncii. Faptul ca sta 4 ore pe zi cu altcineva nu cred ca inseamna ca esti o mama aiurea
biancamica a scris:

elis a scris:

Nu exista o astfel de prevedere ... insa, se presupune ca CIC este luat pentru a avea grija de copil pana la implinirea varstei de 2 ani si nu pentru a fi dat la cresa.

Multumesc de raspuns.
Eu vreau sa o dau la cresa cu program scurt ca sa nu mai fie asa de mamoasa. Sa se acomodeze si cu alta lume. Si la drept vorbind cate din mamici nu sunt in concediu dar mai au grija de bebelusi si buncii. Faptul ca sta 4 ore pe zi cu altcineva nu cred ca inseamna ca esti o mama aiurea

Nu cred ca in raspunsul meu m-am referit la acest aspect ... si de ce nu sa moara si capra vecinului ;)
buna ziua
pe data de 20.11.2008 am fost obligata sa demisionez si m-am reangajat pe data de 09.01.2009.
in cazul acesta daca raman insarcinata in curand pot primi indemnizatia de crestere a copilului?
va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)