avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Va multumesc mult pentru promptitudine. Nu sunt inca sigura daca acest impozit pe venit din activitati independent presupune pe langa cota unica de impozitare pe care o platesc la stat din venituri sa cotizez si la Casa de Pensii si Asigurari de Sanatate sau daca este suficient faptul ca angajatorulul plateste din salariu. Sunt 2 tipuri de venit separate. Stiti cumva dvs daca sunt necesare si aceste cotizari ca sa fie venitul luat in considerare pt indemnizatia de crestere a copilului?
buna seara,

am tot cotrobait pe net si nu am reusit sa ma lamuresc. in cazul in care iau indemnizatia de la stat, pot inscrie copilasul la cresa? Ma gandeam sa o dau la program scurt sa incapa sa socializeze.
Multumesc
Nu exista o astfel de prevedere ... insa, se presupune ca CIC este luat pentru a avea grija de copil pana la implinirea varstei de 2 ani si nu pentru a fi dat la cresa.
Buna seara.
Sunt o mamica care are un bebe de 6 luni si sunt insarcinata cu altul intr-o luna, cred, dar nu mai mult. As dori sa stiu daca legile astea ale statului ma vor ajuta sa cresc al doilea copil cu aceleasi drepturi ca si primul, adica sa iau indemnizatie si pentru al doilea. Ma ingrozeste gandul ca voi creste doi copii cu 600 ai mei si cu 400 alocatia lor.

Va multumesc
Se bate multa moneda pe faptul ca mamicile sunt lezate in drepturi pentru faptul ca nu beneficiaza de indemnizatie CIC pentru fiecare copil de pana in 2 ani sau 3 ani copil cu handicap. Sa nu uitam ca multe mamici sunt obligate sa creasca mai multi copii cu un salariu chiar mai mic decat 600 lei.
Pana in prezent o perdsoana nu beneficiaza decat de o singura indemnizatie CIC chiar daca are mai multi copii sub 2 ani.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)