avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
CERASELLA a scris:

buna ziua
pe data de 20.11.2008 am fost obligata sa demisionez si m-am reangajat pe data de 09.01.2009.
in cazul acesta daca raman insarcinata in curand pot primi indemnizatia de crestere a copilului?
va multumesc

Da, veti beneficia de indemnizatie. La calculul indemnizatiei se iau in considerare si fractiuni din luna, cu conditia ca perioada muncita sa fie mai mare de jumatate din numarul zilelor lucratoare din aceea luna.
Buna ziua,
Revin cu o intrebare in speranta ca cineva ma poate ajuta si pe mine cu un raspuns.
Ce impozite si cotizatii trebuie platite la Stat (in afara impozitului de 16% pe venit) pe veniturile obtinute din activitati independente astfel incat ca acestea sa poata fi luate in calcul la indemnizatia pentru cresterea copilului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
2007_rozi a scris:

CERASELLA a scris:

buna ziua
pe data de 20.11.2008 am fost obligata sa demisionez si m-am reangajat pe data de 09.01.2009.
in cazul acesta daca raman insarcinata in curand pot primi indemnizatia de crestere a copilului?
va multumesc

Da, veti beneficia de indemnizatie. La calculul indemnizatiei se iau in considerare si fractiuni din luna, cu conditia ca perioada muncita sa fie mai mare de jumatate din numarul zilelor lucratoare din aceea luna.

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS, DAR EU NU AM LUCRAT DELOC IN LUNA DECEMBRIE, BENEFICIEZ SI IN ACEST CAZ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
CERASELLA, utilizator
@mihaelaSurugiu
Se iau in calcul veniturile pentru care s-a achitat impozitul pe venit. Daca dvs doriti sa incheiati contracte de asigurare cu Casa de sanatate, pensii.........o puteti face, dar nu este o conditie.

@cerasela
trebuie sa realizati 12 luni anterior nasterii copilului venituri supuse impozitului pe venit. Cu toate acestea, am vazut si cazuri similare cu cel al dvs si au beneficiat de indemnizatie.
Va multumesc mult pentru raspuns. Inteleg ca nu este o conditie sa cotizez la alte institutii ale Statului in afara acestui impozit pe venit.
Ar mai fi ceva ce nu stiu, sper sa cunoasteti dvs - daca dupa nasterea copilului nu mai realizez astfel de venit din PFA, si raman doar cu salariul pe baza de CIM, automat mi se modifica in minus si indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)