avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Inteleg sa iau toate venituriel in considerare........Multumesc!
Dar cu venitul din PFA cum este ? daca nasc in 2009 conteaza venitul realizat in 2008?
Multumesc din nou
crengi a scris:

Inteleg sa iau toate venituriel in considerare........Multumesc!
Dar cu venitul din PFA cum este ? daca nasc in 2009 conteaza venitul realizat in 2008?
Multumesc din nou

Daca nasteti in anul 2009 se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitullui pe venit realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Sa presupunem ca nasterea are loc pe 15 mai 2009 - se iau in calcul veniturile realizate in perioada 15 mai 2008-15 mai 2009.
Paul_M a scris:

Va multumesc pentru toate informatiile !

Mai am o intrebare: la o cerere pentru intrare in cic in cat timp este obligat angajatorul sa dea un raspuns?
Sau este obligatia angajatului sa depuna cererea cu un anumit timp inainte de data de la care doreste sa intre in cic() ?

Legat de examenul medical, daca nu este vorba despre examinarea periodica, la un medic de medicina muncii, nu cred totusi ca un angajator poate obliga la un consult medical... nu ?! Gresesc?

In cazul in care un angajator suspecteaza ca un concediu medical a fost eliberat fictiv, salariatul neavand boala respectiva poate cere salariatului un alt control medical.

@ crengi
In cazul venitului realizat ca PFA se iau in calcul ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, acestea sunt veniturile declarate de dvs. si in baza carora ati platit impozit pe venit.

@ georgeserban
CIC se poate solicita dupa 42 zile de concediu postnatal.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
adelaida_07, utilizator
www.avocatnet.ro/content/art... .....

au aparut noutati - MMFPS a definit veniturile luate in calcul la indemnizatia pentru cresterea copilului
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Buna ziua! Am vazut modificarile dar pot spune ca nu le-am prea inteles.
Asaca am sa va explic iar careeste situatia mea ...
Pe data de 27.11.2005 am nascut primul copil. Pe data de 28 .11.2007 am inceput serviciul fiind deja insarcinata cu al 2 lea copil. Pe data de 4 iunie 2008 am nascut al 2 lea copil.

In Ianuarie 2009 am fost sa-mi depun dosarul pentru recalcularea indemnizatiei, stiind ca cele cateva luni dinaintea inceperii serviciului ,adica pe 28 noiembrie 2007 ,se vor adauga la recalcularea indemnizatiei. Insa,cand am ajuns acolo mi s-a spus ca se i-au in considerare doar cele 7 luni lucrate dupa care se imaparte la 12 luni si se extrage 85%.Practic nu selua in calcul indemnizatia de crestere a copilului ci numai indemnizatia de maternitate care de fapt reprezinta concediul prenatal si ca multa lume o confunda si de aceea nu am inteles eu bine. In acest caz nu avea rost sa mai depun dosarul deoarece indemnizatia mi-ar iesi ma mica de 600 ron.

Acum vreau sa stiu si eu daca s-au mai adus alte modificari si daca are rost sa-mi depun si eu dosarul pentru recalculare indemnizatiei.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)