avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Sincer asta stiam! Dar mi s-a spus ca indemnizatia de crestere a copilului nu se ia in considerare pentru ca nueste supusa impozitului.
Dar mi se mare o mare prostie avand in vedere ca si somajul care se da dupa terminarea liceului care nu are cum sa fie impozitabil se ia in considerare la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului. As vrea sa spuneti" mura in gura" daca pot sa ma duc sa-mi recalculeze indemnizatia conform noilor reglementari aparute astazi sau nu. Va multumesc!
adelaida_07 a scris:

[

@ georgeserban
CIC se poate solicita dupa 42 zile de concediu postnatal.

Scuze am scris 46, poate ma gandeam la cele 126 total si de aceeam-am lasat dus de val. Da, 42, imi fac mea culpa.
Mi se pare asa complicat ...........Eu tot nu inteleg cum se calculeaza la PFA; pt ca : daca nasc in aug 2009 eu am 12 luni anterioare asa: 4 luni din 2008 pt care am venit realizat si cu impozitul platit + 8 luni din 2009 pt care am doar (in acte la circa financiara) venit estimat........Iar venitul estimat eu pot sa il pun fara sa aiba legatura cu realitatea........pot sa estimez mult si realizez putin si invers......asa as p[utea sa imi estimez 50 mil /luna si as putea sa iau maxim........Eu cred ca ar tr sa se vada venitul realizat ..............Nu inteeleg:((
Daca declarati un venit de 50 milioane lunar ca PFA, si platiti impozitul la acest venit, acesta va fi luat in calcul pentru indemnizatia CIC . Ideea este sa platiti impozitul aferent sumei respective.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)