Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
În situaţia în care naşterea se produce înainte de termen, perioada de 12 luni se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate. In aceasta situatie, la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, în cuantum de 85%, perioada pentru determinarea bazei de calcul a indemnizaţiei se diminuează corespunzător cu perioada cuprinsă între data naşterii şi data prezumtivă a naşterii. Baza de calcul se determină ca suma totală a veniturilor realizate în această perioadă împărţită la numărul de luni rezultate.
Cum imi poate afecta acordarea sau calculul indemnizatiei de concediu crestere copil zilele de concediu fara plata?
Firma unde lucrez a luat decizia de a nu lucra o zi pe saptamana, pt aceasta zi urmand sa facem cerere de concediu fara plata.
O zi pe saptamana concediu fara plata nu va afecteaza dreptul de a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, dar va afecteaza drepturile salariale si in consecinta cuantumul indemnizatiei.
Va poate afecta zilele de concediu fara plata dreptul de a beneficai de indemnizatia pentru CIC, in conditiile in care aceste zile sunt mai mult de jumătate din zilele lucrătoare din acea lună. Intrucat, în calculul celor 12 luni se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Prin fracţiune de lună înţelegandu-se efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal.
Veniturile in valuta ale militarilor trimisi in misiune permanenta in strainatate se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului?
Am rugamintea sa postati si ordonanta de urgenta, hotararea guv sau legea care prevede aceasta.
Va multumesc.