milosh2000 a scris:
Ce se intampla in cazul in care angajatorul refuza compensarea concediului de maternitate pt perioada minima de 6 saptamani prevazuta in Contractul Colectiv pe tara 2007-2010, art.66?
Precizez ca in contractul colectiv pe unitate nu apare acest drept, desi orice contract colectiv adoptat la nivel de firma trebuie sa prevada minim ceea ce prevede contractul coelctiv pe tara.
Am trimis catre juristul firmei si catre Personal un mail in care am intrebat daca beneficiez de aceasta compensare minim 6 luni mail in care am atasat articolul 66 din CCMN. Juristul mi-a raspuns ca beneficiez, dar personalul refuza sa admita acest drept pe motiv ca nu apare in CCM la nivel de firma. Daca in momentul care depun pt prima data concediul de maternitate la personal depun si o cerere in care solicit compensarea pana la 100% timp de 6 sapt, exista posibilitatea sa nu o aprobe?In acest caz ce pot face?
Multumesc!
In cazul refuzului aveti doua posibilitati : fie depuneti o sesizare la ITM, fie deschideti o actiune in instanta.