avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
In anul 2005 pe 30 iunie am nascut primul copil,am primit indemnizatie pana in la 1 iulie 2007.Data de la care am reluat activitatea in cadrul Soc unde aveam cartea de munca si anterior.In paralel cu activitatea de salariat ,am avut contract de colaborare cu o firma de asigurari.Contractul a inceput cu data de 7 mai .2007,dar activitatea in cadrul firmei ,pracic a inceput si a m incasat comisioanele aferente ,incepand cu data de 15 iulie 2007.Contractul apare la finante si am platit impozitul aferent castigurilor.Am incheiat activitatea la Serviciu,ramanand iarasi insarcinata,la data de 31 dec,intrand in concediu prenatal,pe 28 feb am nascut.Contractul de colaborare cu firma de asigurari a fost reziliat incepand cu data de 1ian 2008.
Cei de la Directia de munca nu au reusit sa imi spuna ce ar trebui sa contina dosarul pentru recalculare.De la Finante am o adeverinta cu venitul impozitat conf contractului de colab nr... din data ...Dar d-na de la Dir de munca a inceput sa tipe ca dovada lor nu e buna ,ca trebuiau sa specifice din ce data sunt incasate acele comisioane ,lucru pe care cei de la Finante spun ca nu au cum sa il faca.Ei pot doar sa dea dovada venitului anual. Foloseste la ceva un extras de cont??
Va rog mult sa ma ajutati sa vad "lumina " in hatisul birocratic.
Mentionez ca in scrisoarea de la finante care ma anunta cat impozit am de platit pt 2007 este specificata data de 17 iulie,ca data de inregistrare la ei.(probabil data la care s-a facut plata celor 10% din impozitul pe profit de catre firma de asigurari.Aceata data refuza ei sa o treaca pe adeverinta pe care ei au eliberat-o,ca sa nu reiasa ca am avut venituri in timpul concediului de martenitate.
Conteaza deci doar data semnarii contractului de colaborare,nu cea de la care am incepus sa incasez banii?Contractul se semneaza dar asta nu presupune ca ei sa te plateasca automat,trebuie sa mergi la cursuri de pregatire,sa aduci clienti si apoi esti platit ,dupa verificarea contractelor aduse.
Astept raspunsul dvs.
Va multumesc!
yoli a scris:

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Chair daca nu aveti 12 luni anterioare nasterii copilului puteti beneficia de cele 126 de zile fara probleme.
BUNA ZIUA. MA NUMESC ANA , LOCUIESC SI MUNCESC IN SPANIA CU CONTRACT DE LEGAL MUNCA DE UN AN DE ZILE .DORESC SA MA INTORC SI SA NASC IN ROMANIA. AS DORI SA STIU DACA BENEFICIEZ DE INDEMNIZATIA DE MATERNITATE . SI AS MAI DORI SA STIU DACA SE VA LUA IN CALCUL BAZA DE COTIZARE DE AICI DIN SPANIA SAU CUM SE CALCULEAZA .ASTEPT CU NERABDARE UN RASPUNS. VA MULTUMESC ANTICIPAT
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
ana luana , utilizator
Buna ziua. imi puteti spune daca pt acordarea inemizatiei ce crestere copil in cazul pfa cu norma de venit este suficienta plata impozitului pe venit sau trebuie facuta dovada unor plati la asigurarile sociale?
Eu nu cred ca pot beneficia, deoarece am o intrerupere si un concediu fara plata si sper ca macar sotul sa se incadreze.
multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)