avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
multumesc. deci nu ar fi problema cu ele. mai am o singura intrebare: avem o colaborare cu o firma pt care sunt persoana de contact, mai pot semna pt ei? (avem contract de management )

:)
Pe perioada cat sunteti in CIC nu puteti realiza venituri de natura celor care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CIC (cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal).
Buna ziua,
Doresc sa primesc un sfat din partea unei persoane specializate despre ce pot face ca s apot obtine indemnizatie pentru crestere copil. Situatia mea este urmatoarea: Pana in 19 februarie 2009 am lucrat cu continuitate 2 ani si 4 luni, pe data de 19 februarie 2009 am fost concediata pe motive ce nu tin de persoana angajatului, am intocmit dosar de somaj. Voi incasa somaj pana pe data de 18 noiembrie 2009, dar momentan eu sunt insarcinata in 6 saptamani si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie 2010. Intrucat perioada de la 18 noiembrie 2009 si pana in martie raman descoperita nu stiu cum pot proceda.. mi-e greu sa imi inchipui ca cineva ma va angaja pentru 4 luni stiind ca sunt insarcinata. Exista vreo posibilitate sa iau de la medicul de familie concediu medical sa mai prelungesc somajul??
Perioada in care se acorda indemnizatie de somaj se prelungeste daca in aceasta perioada beneficiati de concediu medical. Acu.. ce sa spun? Va trebuieste si un medic binevoitor. :)
Daca nu, poate gasiti un prieten care sa aiba societate comerciala si sa fie dispus sa va angajeze ( ii platiti dvs contributiile aferente) pentru doua luni, pana veti putea beneficia de concediu de maternitate (prenatal).
Multumesc pentru raspuns!
Cat medical pot primi de la medicul de familie legal? Ma bucur ca poate exista speranta ca se mai poate face ceva, o sa incerc cel mai probabil varianta cu un prieten cu societate.
O zi buna! :)

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)