avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica vs custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica vs custodie comuna

Care ar putea fi motivele invocate pentru ca instanta sa admita custodia unica a mamei?Dupa noul cod civil, am inteles ca regula ar fi custodia comuna iar custodia unica ar putea fi admisa doar in anumite situatii.Care ar putea fi acestea?Multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliah , utilizator 13:22, 9 Februarie 2012
milady99, consider ca te inseli. Uite, de 3 ani de zile comunic cu mama copilului doar prin e'mail si/sau sms. nu ne-am vazut de mult timp si nici nu ma deranjeaza. copilul a stat la mine iar cand s-a intors in tara mama am lasat-o sa-si vada copilul si/sau sa stea cu ea. il lua direct de la gradinita. asa ne-am anuntat mereu. Chiar daca prin hotarare judecatoresca copilul i-a fost incredintat ei la divort.
este evident ca pt copil nu este o situatie normala si cu atat mai putin benefica. insa, fata de situatiile petrecute in fata copilului cand ne intalneam, asa e mai bine.
Asa ca, se poate si fara a "contact intens si pe viata cu mine".
Pe de alta viata, retineti ca atunci cand ai un copil, ca vrei sau nu, vei avea un contact pe viata cu celalat parinte. Intr-un fel sau altul.
Nu stiu de unde ati inteles dvs. vizite la domiciliul mamei, iar daca va referiti la custodia propusa, era doar o propunere care poate fi adaptata la fiecare familie in parte. Si asa si ar trebui!
Sunt uimit cu cate patima vad comentari care nu respecta postarile celor la care se face referire. Nu puteti emite pareri despre situatii concrete fara sa respectati continutul acelor exemple.


Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
eracles, utilizator
"Din contra, incepand sa exemplificam cazurile fiecaruia am redus discutia si analiza. In loc sa ne concentram pe analiza celei mai bune decizii pentru copii nostri, ne-am apucat sa subiectivam discutia."

"Cele mai bune decizii pentru copiii nostri" sunt niste decizii subiective. Repet: cel mai bun lucru pentru un copil este sa creasca intr-o familie armonioasa cu 2 parinti. In cazul in care aceasta situatie nu este posibila, consider ca un copil ar trebui sa-si cunoasca tatal biologic. Dar de aici si pana la a avea un program fix, cu vizite si vacante sub orice forma, este o paleta intreaga de contacte pe care judecatorii ar trebui sa le aiba in vedere, asta de la caz la caz.

Nu consider ca relationarea intensa cu ambii parinti dupa divort, este in beneficiul copilului.
Mai ales, nu consider ca " introducerea relatiilor parintesti" inexistente pana atunci in viata copilului , este un interesul sau major.
Nu consider ca dupa o absenta de 2-3-4 ani, introducerea unor relatii intensive in viata copilului este un castig pentru copil.

Inainte de toate, sunt asa numiti "parinti", care nu au stat un minut cu un copil singuri. Si atunci , este normal sa lasi un copil in grija lor, doar ptr ca au procreeat ?

Nu consider ca poti iesi si intra in viata cuiva cand vrei. Asa este si intr-o casnicie, relatie. Ai plecat, ai plecat, lucrurile au fost prelucrate. Nu poti reveni cand vrei, pentru ca si altii au o viata.





Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
Ecaterinaa, utilizator
Interventie moderator
@eracles, Milady09, Ecaterinaa, Martonze
Descrierea forumului Noul Cod civil... este:
Discutii cu privire la modificarile din legislatia civila, incepand cu 1 octombrie 2011. Va rugam sa porniti aici doar discutii cu privire la institutiile si conceptele care sunt modificate sau introduse prin intermediul Codului Civil aplicabil din 1 octombrie 2011.

Regulile speciale aplicabile sunt enumerate aici: www.avocatnet.ro/content/for... /

Cazurile concrete trebuie discutate pe forumul Dreptul familiei... sau pe alte forumuri în care se potriveşte respectiva discuţie.

Ultimele dvs. postări nu numai că nu se califică drept discuţii între specialişti, ci au devenit schimburi de replici pe lângă ceea ce poate fi considerată o dezbatere legată de conceptele noi sau modificate din legislaţia civilă. Dacă doriţi un flame war vă invit să discutaţi pe privat.

De asemenea, în ciuda experienţelor dvs. personale, aici se discută probleme juridice, nu care părinte e moral sau nu etc., nici cum ar trebui să fie legea.

Vă mulţumesc pentru înţelegere.
"De asemenea, în ciuda experienţelor dvs. personale, aici se discută probleme juridice, nu care părinte e moral sau nu etc., nici cum ar trebui să fie legea"

catre moderator a_k: Propunerile de lege ferenda, intra in categoria "...nici cum ar trebui sa fie legea"?
Propunerile de lege ferenda intră, mai degrabă, în categoriile:
- Sa schimbam impreuna legea - www.avocatnet.ro/content/for... /
- Iniţiativă legislativă - initiativa-legislativa.avoca... /

În acest forum avem numai lex lata.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2011
klewos, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj diana.andreea diana.andreea Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe ... (vezi toată discuția)
Hotărâre irevocabila camelilazar camelilazar Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)