avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu plati impozite si pensie de intretinere minorilor!

exista o declaratie speciala privind veniturile din strainatate -adica declaratia 201.contine urmataorele puncte:
A.date de identif ale contribuabilului
B.date privind activ desfasurata
C.veniturile din strainatate
D.impozitul platit in strainatate
E.date de identificare ale reprez.fiscal.
in mod sigur acesti navigatori nu au depus o asemenea declaratie.cum putem sesiza anaf de acest lucru si cum am putea intra in posesia impozitelor platite de acestia in strainatate. daca acestea exista.in mod normal ptr a se evita dubla impozitare acestia trebuie sa faca dovada platii acestui impozit.asa am vedea si noi clar care sunt veniturile lor.cum si cui sa sesizam aceste aspecte?cine ar trebui sa faca aceasta cercetare?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
ContSters114133, utilizator
procedura explicata in acest topic se poate aplica si in cazul in care fostul sot este conducator auto, efectuaza curse regulate in strainatate, are un salar minim de 700 RON pe cartea de munca, sumele importante obtinandu-le sub forma de diurne si deconturi?
el adus in instanta doar adeverinta cu salariul minim. mentionez ca nu m-am putut inteleg cu el "amiabil" la o suma mai mare pt copil, spunadu-mi clar in mai multe randuri ca "eu nu am ce sa ma ating de diurnele lui" !!!!
Din nou, alt cazi,in care fostii soti nu inteleg ca acei bani se cuvin copilului, nu femeii "hapsane" cum am fost numita :(

Multumesc pentru raspuns

ca sa puteti dovedi ca fostii soti au venituri mai mari ,chiar daca acestia platesc luna de luna o suma de bani,este necesara o plangere la politie sau parchet prin care aratati ca veniturile acestora sunt mai mari si ca 25% din acel venit nu inseamna suma pe care o plateste respectivul.ptr asta trebuie sa cereti copie legalizata dupa carnetul de marinar si contractele la zi conform perioadelor de ambarcare si foaia de la autoritatea navala romana.toate acestea le cere politia,dar dvs trebuie sa solicitati acest lucru.in momentul in care vor fi depuse la dosar contractele de ambarcare se va putea observa care este suma ce reprezinta diurna,daca aceasta este sau nu trecuta in respectivul contract,care sunt sporurile,etc.cand dosarul va ajunge la parchet veti putea face copii dupa toate aceste contracte pe care le veti trimite la un executor,acesta va face demersurile necesare ptr executarea hotararii si va desemna un expert contabil care va face calculul sumei ce reprezinta 25% din venitul net lunar al respectivului.fara aceste contracte executorul nu are si nu stie care este suma de executat.nu stiu in cazul soferilor care au diurna cum se procedeaza,eu v-am povestit aici cum am procedat eu in cazul in care respectivul este navigator.
probabil ca se aplica si in cazul soferilor. insa cand fac acea plangere la politie/parchet trebuie sa dovedesc ca el castiga mai mult? sau e doar o simpla plangere? pentru ca momentan eu nu am nici un inscris doveditor, firma la care este angajat nu mi-a pus la dispozitie nimic din care sa rezulte ca el ar castiga mai mult. insa stiu sigur ca are o suma fixa platita in euro pentru fiecare cursa realizata.
e mai greu in cazul dvs,ptr ca probabil acea firma va trimite si politiei acelasi raspuns adica doar salariul de baza din tara nu si restul sumelor incasate.dar merita sa incercati ptr ca nu aveti nimic de pierdut.
deci eu doar trebuie sa fac o plangere la parchet sau la politie desi acte doveditoare nu am? asta am inteles pentru moment. la autoritatea navala am intrebat si au spus ca nu-mi pot da nimic decat daca cere instanta datorita legii 677/2001.
sa inteleg desirelia ca ai reusit in final sa obtii drepturile copilului? ma bucur pentru tine.
pentru ca nu am putut afla de la inceput ce ai facut din aceasta cauza am intrebat sa-mi spui ce ai facut tu in acest sens. multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copii navigator Livica Livica Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)