avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu plati impozite si pensie de intretinere minorilor!

exista o declaratie speciala privind veniturile din strainatate -adica declaratia 201.contine urmataorele puncte:
A.date de identif ale contribuabilului
B.date privind activ desfasurata
C.veniturile din strainatate
D.impozitul platit in strainatate
E.date de identificare ale reprez.fiscal.
in mod sigur acesti navigatori nu au depus o asemenea declaratie.cum putem sesiza anaf de acest lucru si cum am putea intra in posesia impozitelor platite de acestia in strainatate. daca acestea exista.in mod normal ptr a se evita dubla impozitare acestia trebuie sa faca dovada platii acestui impozit.asa am vedea si noi clar care sunt veniturile lor.cum si cui sa sesizam aceste aspecte?cine ar trebui sa faca aceasta cercetare?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
ContSters114133, utilizator
@desirelia75
sunteti o luptatoare si ma bucur din suflet ca puteti oferi un exemplu . as sugera chiar sa solicitati unui administrator al acestui site sa fiti postata printre primele mesaje o perioada de timp, deoarece, din cate se poate observa subiectul este de foarte mare interes.

ce este de apreciat este ca incercati sa impartasiti si altora modul de rezolvare, iar asta este o calitate extrem de rara pe la noi.

sunteti exemplul viu al unei persoane care chiar asculta ce i se spune si incearca sa puna in practica, ceeace este iar un lucru ce trebuie subliniat si retinut si de ceilalti in situatie similara.

nu trebuie sa ne rezumam la raspunsul unui singur executor, trebuie sa cautam solutia si pe cel dispus sa o puna in practica. de cele mai multe ori, raspunsul este : resemnarea, de la primul refuz.

dvs. sunteti dovada ca daca perseverezi SE POATE.

@danaru

aveti un exemplu de om care a reusit sa transforme nefirescul in firesc....hai sa fim mai multi!
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Felicitari stimata doamna pt perseverenta dumneavoastra,si pt ca incurajati celelalte mame care se gasesc in aceeasi situatie ,din pacate nu numai navigatorii fac asta exista si alti indivizi ca de exemplu( ex-sotul in ceea ce ma priveste )care au contracte in strainatate si care declara in ro salariul minim pe economie stiind bine ca diurna de fapt reprezinta adevaratul salariu ;poate ca ar fi bine sa ne concertam si sa ajutam mai multe persoane pt a invinge indiferenta celor care se cred puternici pe ca au multi bani ,si care cred ca totul e posibil...Romania e in Europa si deci legea trebuie aplicata...
In conformitate cu dispozitiile legale, dv nu aveti nici o sansa ca diurna sa fie inclusa in baza de calcul a pensiei de intretinere deoarece conf art. 409 Cod pr. civila:
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

Din pacate, in cazul dv legea nu e de partea dv. de aceea cred ca cea mai buna arma de a castiga este vorba buna cu fostul sot si incurajarea relatiilor personale dintre minor si tatal sau.

Ce care a deschi topicul a scris:
desirelia75 a scris:

ieri mi-a fost admisa cererea ptr incuviintarea executarii silite.in max o sapt va fi redactata(sper) si apoi d-na executor va putea merge mai departe.plangerile penale de la politie ptr abandon de familie m-au ajutat foarte mult,ptr ca in cadrul acestor cercetari am intrat in posesia tuturor contractelor de ambarcare ale sotului din ultimii 2 ani si asa expertul contabil ce va fi desemnat va putea face calculul ptr restanta pensiei de intretinere minor.

prin umarare nu este cazul in speta
daca i s-a incuviintat executarea silita insemana ca au fost respectate prevederile legale .
ar fi recomandat daca s-ar citi mai atent subiectul si s-ar vedea despre ce este vorba....

Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat

"Din pacate, in cazul dv legea nu e de partea dv. de aceea cred ca cea mai buna arma de a castiga este vorba buna cu fostul sot si incurajarea relatiilor personale dintre minor si tatal sau."
Domnule, intelegeti va rog ca nu exista asa ceva ce spuneti dvs! Vorba buna intre navigator si copilul lui. De ce va ambitionati sa dati sfaturi care nu se aplica in realitate? Nu inteleg? Explicati asta si copilului meu de 15 ani, ca sa inteleaga de ce tatal lui nu-i raspunde la telefon, desi abia s-a intors din voiaj si ar fi normal sa-i fie dor? De ce o pune pe sotia lui sa vorbeasca in numele lui? Va dau nr copilului meu sa-i explicati asta!

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copii navigator Livica Livica Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)