avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu plati impozite si pensie de intretinere minorilor!

exista o declaratie speciala privind veniturile din strainatate -adica declaratia 201.contine urmataorele puncte:
A.date de identif ale contribuabilului
B.date privind activ desfasurata
C.veniturile din strainatate
D.impozitul platit in strainatate
E.date de identificare ale reprez.fiscal.
in mod sigur acesti navigatori nu au depus o asemenea declaratie.cum putem sesiza anaf de acest lucru si cum am putea intra in posesia impozitelor platite de acestia in strainatate. daca acestea exista.in mod normal ptr a se evita dubla impozitare acestia trebuie sa faca dovada platii acestui impozit.asa am vedea si noi clar care sunt veniturile lor.cum si cui sa sesizam aceste aspecte?cine ar trebui sa faca aceasta cercetare?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
ContSters114133, utilizator
Draga desirelia75 te rog frumos daca poti sa-mi spui si mie pasii pe care i-ai urmat sunt in aceeasi situatie ca si tinefosta nevasta de navigator cu un baiat de 5 ani si care in prezent primeste o pensie alimentara de 250 de lei desi naviga si este ofiter insa eu nu am niciun document care sa ateste acest lucru si nici cu ce companie sau firma pleaca. as dori sa aflu niste sfaturi e foarte greu oricati bani ai avea tu ca mama este vorba de dreptul copilului, un drept pe care l-a castigat in istanta. te rog sa-mi raspunzi si daca ma poti ajuta intr-un fel in acest sens. sunt din constanta.
Situatia neplatii pensiei de intretinere poate fi rezolvata daca veti apela la seriviciile unui executor judecatoresc din Constanta, pentru a se proceda la executarea silita.

el plateste doar 250 de lei, bani pe care ii trimite lunar inclusiv in perioada cand este plecat, nu am de ce sa apelez la executor deoarece plateste, dar nu cuantumul stabilit de judecator de 25%. din cauza ca nu stiu unde sa ma duc sa=l caut unde pleaca, pentru ca cei de la capitanie desi au evidenta imbarcarilor si debarcarilor nu pot furniza aceste informatii, deorece sunt informatii cu caracter personal, asa mi s-a spus. aici era intrebarea mea defapt cum pot eu sa alfu ca el pleaca ca nu pot sta sa-l urmaresc am si eu un serviciu.
Raspunsul era pentru initiatoarea topicului.

Dumneavoastra trebuie sa va adresati instantei de judecata ,in vederea majorarii pensiei de intretinere.
Pot fi emise adrese catre institutiile pe care dumneavoastra le indicati.

In urma raspunsului obtinut, pensia de intretinere va raporata in functie de venitul net obtinut , insa acest venit trebuie sa prezinte caracter de continuitate, nu unul sporadic, obtinut in mod intamplator.

Ulterior obtinerii hotararii judecatoresti, veti putea depune o plangere penala prealabila, care va avea ca obiect infractiunea incriminata de art. 305 din Codul penal, al carei element material presupune neplata pensiei de intretinere.

Actele de cercetare vor fi constituite de declaratiile date de dumneavoastra, in calitate de partea vatamata, de persoana care este in conflict cu legea penala, si i se va pune in vedere sa depune xerocopii ale contractelor prin care acesta a obtinut venituri , in vederea dovedirii a bunei sau a relei credinte, in ceea ce priveste obligatia legala de intretinere , fata de propriul copil.

Ulterior, poate fi inceputa procedura executarii silite, sentinta in materie de pensie de intretinere fiind executorie de drept.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc frumos pentru raspuns am sa vorbesc si cu avocatul sa vad ce facem in acest sens.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copii navigator Livica Livica Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)