Din punct de vedere legal nu se poate ca legea sa il oblige sa lucreze?
Sau daca lucreaza la negru - ce fel de probe sunt acceptate in instanta pentru a se demonstra asta ? Pana la urma e - DOAR in interesul copilului ca tatal sa fie OBLIGAT si la cresterea lui , nu doar drepturi sa aiba .
Multumesc
Nu au bunuri comune!,,,Casa in care locuiesc acum este a parintilor ei , in care au facut imbunatatiri , au mobilat-o ,au mai construit la ea , dar tot ce au cumparat( inclusiv cele 3 masini ) au fost pe numele sotiei sau pe firma ei sau pe parintii ei .Are de dat 2 pensii de intretinere, are somatii de plata de la taxe si impozite si nu are interes sa lucreze sau sa aiba bunuri pe numele lui.. El are 19 % cota din apartamentul mamei lui in urma succesiunii dupa tatal lui si ceva pamant si o cota din ceva casa , dar aceste bunuri nu apar inca pe numele lui,,, si ce sa ii execut ? 19 % din apartamentul mamei lui?
Procurorul a dat suspendarea urmaririi penale pe motiv ca saracul nu are venituri si atunci nu inseamna ca are rea vointa,,,,, Am facut plangere impotriva ordonantei date la prim- procuror si o sa merg saptamana viitoare sa primesc un nr de dosar si astept sa vad ce se intampla,,,El a declarat ca de 8 ani si ceva il intretine sotia lui si el nu face nimic, curios este ca in casnicia noastra declara ca doar el a avut venituri . Este un om de 43 de ani , cu studii superioare, sanatos , prezentabil , puternic. A lucrat in noua casnicie doar 1 an si jumatate?
Deci in Romania putem face multi copii , sa lucram la negru si sa ne sustragem de la intretinerea lor pe motiv ca nu avem venituri! ,,,,
Nu cred ca voi recupera pensia de intretinere pe cei trei ani restanta si nici nu cred ca va da pensia de intretinere de acum incolo!
Nu stiu daca va referiti strict la mine.Exista 2 procedee de recuperare a pensiei trecute:
1.Proces penal de abandon de familie si mers pe cale judecatoreasca
2.Prin executor judecatoresc.
In septembrie 2011,cand deja eram la prima infatisare la procesul civil al lui de micsorare a pensiei,am ales prima varianta,nefiind prea mult informata.Asa ca astept sa se hotareasca parchetul sa dea mai departe dosarul si sa ajunga la instanta.Mie mi-e teama ca pana se ajunge sa-i numere lui ,,averile",n-o sa mai aibe nimic pe numele lui.Tocmai ca e genul ala de tata care nu ar da nimic ,dar se bate cu pumnu' in piept ca e responsabil.
Iesirea din indiviziune e un proces destul de anevoios ,nu e destul de limpede ,iar amiabil este in masura in care iese cum vrea el.Mai mult,daca apuc sa impart inainte de-a se incheia procesul ,am toate sansele ca pana la sfarsitul lui sa nu mai am ce executa.Ar fi in stare sa puna totul pe numele sotiei si sa se transforme in victima.