In urma procesului de divort,in 2004,s-a stabilit ca minora in varsta de 1 an si 9 luni sa-mi fie incredintata iar tatal sa plateasca pensie de intretinere de 600 ron,suma ce a fost specificata special de tata la momentul de atunci.De atunci ,pana in prezent,a avut copilul ori de cate ori a dorit,dar el nu a platit decat 1 an acumulat in toata acesta perioada.In aug.2011 m-a dat in judecata pentru micsorarea pensiei pentru ca,sustine el,nu mai are venituri si pentru stabilirea unui program de vizitare,ceea ce nu a facut-o in cadrul procesului de divort.Chiar daca are un imobil in comun cu mine care este compus in 4 proprietati si ar putea avea venituri din inchiriere,el inchiriaza la negru neavand nevoia de-a se angaja.In urma procesului de micsorare a pensiei,s-a admis cererea lui de-a se micsora cuantumul de la 600 ron la 167 ron si i-a admis toate pretentiile lui cu dreptul la programul de vizitare,mai mult ,m-a obligat pe mine sa platesc cheltuieli de judecata,el fiind reclamantul.
Va intreb,ce as putea face eu,mama ce-si creste copilul singura si fara nici un ajutor din partea tatalui ?Ce ma sfatuiti ?
Va multumesc .
"El are studii superioare , locuieste intr-o vila care e pe numele sotiei si firma este pe numele sotiei si au si 2 masini...El sustine ca il intretine sotia.Are 42 de ani si sustine ca de 8 ani nu lucreaza ca nu poate accepta un loc de munca sub pregatirea si capacitatea lui...."
ce sa execute?vila sotiei?noi am vb aici de cei care nu au nimic pe numele lor si care nu au nici venituri....sau au..dar sunt la negru si greu pot fi demonstrate!
desirelia75 a scris: noi am vb aici de cei care nu au nimic pe numele lor si care nu au nici venituri....sau au..dar sunt la negru si greu pot fi demonstrate!
Aha... Despre acestia ati scris... :slap: Da-da... Atunci:
1. Ce numele divinitatii vreti sa dea copiilor cei care nu au nici pentru ei? In cazul celor care clar nu au venituri si nu au bunuri...
2. Veniturile la negru pot fi demonstrate, vointa si bani sa fie – ca, deh, nimic nu e gratis.
:hm: Discutand despre atitudine: vreti sa creada cineva ca cei care s-au dat in stamba aici sunt altfel in fatza instantei sau cand discuta cu fostul sot / fosta sotie?
Fara alte comentarii.
Bafta!
Trope_doi,
Nu am crezut necesar plata unui avocat intr-un proces in care el isi micsora cuantumul pensiei si cerea un program de vizitare.Stiam ca legea ii va micsora suma neputand dovedi eu contrariul iar copilul l-a avut tot timpul ,de fiecare data.De 5 ani nu mai considera pensia ca o obligatie,i-a cumparat din cand in cand cate ceva,nici macar in fiecare luna si o lua cand isi aducea aminte.Ce parere ai avea despre un tata care vine in locatia unde e copilul si nu-i da nici macar o ciocolata,uneori chiar nici nu-l baga in seama?
Nu am avut avocat,intrebarile la interogatoriu le-am facut singura.Spunea cineva inainte,pentru mine 10 mil,cat trebuia sa achit un avocat sa ma reprezinte,inseamna vacanta mea la mare cu copilul la vara.Acum dau eu 12 mil.
Stii ce m-a surprins neplacut?Nu am fost impotriva nici inainte sa-si vada copilul,doar ca acum vine el si-mi strica oranduirea fluturand o hatarare prin fata.An de an mergeam cu fetita la mare la sf.lui iunie,inceputul lui iulie,erau preturile mai mici,temperaturi mai putin ridicate.El a cerut luna iulie in instanta.Am explicat si am cerut sa fie august la el.El sta prin comuna Fantanele,adica la 70-80 km de Bucuresti.Sa iei un copil de 9 ani ,chiar avand masina,de sambata la 9 dimineata si s-o aduci la 18 duminica ,cand toata lumea e pe DN1 la ora aia,de 2 ori pe luna....chiar si pentru mine ar fi obositor.Va spun,nimic nu s-a luat in seama,eu nici nu am contat acolo.
In legatura cu iesirea din indiviziune...i-am propus o impartire,chiar l-am lasat sa aleaga ce parte vrea.Nu a luat in seama propunerea mea,el vrea doar varianta vanzarii totale,chiar daca ar merge pe pierdere.Poate ca aveti dreptate,dar nu pentru ca m-as complace in aceasta situatie,vreau doar sa-i pot lasa copilului meu o casa si un venit,doar am 45 ani.
Am ales varianta cu plangere penala,acolo mi-am angajat avocat.Are proprietati,chiar imobilul vizat pentru iesirea din indiviziune si,mai mult, a avut chiar si un venit dintr-o vanzare in 2009.Stiu ca se discuta doar pe ultimii 3 ani.
Crede-ma,mereu am fost pentru intelegere amiabila si am fost mai tot timpul concilianta.Si eu sper sa ajungem la masa discutiilor.
Cred ca nu ati inteles ceea ce am vrut sa spun,sau poate ca nu m-am exprimat eu pe intelesul tuturor.vorbim de indivizi care fac tot posibilul sa isi ascunda veniturile si spun ca sunt intretinuti de actuala sotie sau de parinti.de altfel acestia au un standard de viata foarte ridicat.binenteles ca au avut grija sa isi puna toate bunurile la adapost si sa nu figureze cu nimic pe numele lor.daca intradevar erau vai de steaua lor fiti sigur ca nimeni nu avea pretentie la nimic.dar cand acestia te sfideaza etaland bunastarea lor in conditiile in care spune ca nu au din ce sa dea pensie.....atunci nu vad cum ar trebui sa procedam.
ce se ignora de catre majoritate, in general, este faptul ca din asemenea situatii cei mai afectati raman copii fiind victime colaterale! Adultii isi rezolva intr-un fel sau altul problemele matriomoniale ulterior!
Personal nu cred ca se ignora asta . Copiii raman afectati oricum , in primul rand pentru ca mami nu e cu tati . Desi in cazurile de violenta in familie poate ca e mai bine ca mami sa nu fie cu tati . Insa in cazurile prezentate aici e clar ca un plus de financiar, care TREBUIE ( nu e o optiune, e o obligatie) sa fie si din partea tatalui, ar putea imbunatati calitatea vietii minorului .
@buterflies Cand am scris despre ignoranta si suferinta copiilor m-am referit strict la cuplurile care au divortat, divorteaza sau au intentia sa divorteze intr-un viitor apropiat!
Program de vizitare
conpama
Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)