avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
multumesc pentru raspuns.

Intr-adevar, primesc o indemnizatie si doua alocatii in acest moment. Indemnizatia este momentan plafonata la 4000 ron, insa in momentul in care primul copil implineste 2 ani, trebuie sa redepun solicitare pentru plata indemnizatiei pana cand al doilea copil implineste 2 ani. Nu stiu insa ce anume se ia in calcul pentru stabilirea celor 85%, pentru ca inteleg ca se iau in considerare veniturile de pe ultimele 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil, iar in aceste 12 luni eu nu am mai avut venituri salariale, decat sub forma unui salariu pentru nasterea primului copil, un salariu sub forma celui de-al 13-lea salariu, o prima pentru vestimentatie, toate conform contractului colectiv de munca, precum si indemnizatia concediului pre si post natal si indemnizatia pe 600 ron pentru cresterea copilului (pentru primul). Acestea ar fi veniturile care mi se incadreaza in cele 12 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil.

Referitor la revenirea la serviciu, in afara de necorespunderea profesionala, ce motive ar putea sa gaseasca angajatorul pentru a-mi rezilia cntractul sau a-mi reduce salariul? Exista baza legala pe alte motive pentru a-mi restructura postul sau salariul?

Multumesc!
ipanema a scris:

multumesc pentru raspuns.
...............
Referitor la revenirea la serviciu, in afara de necorespunderea profesionala, ce motive ar putea sa gaseasca angajatorul pentru a-mi rezilia cntractul sau a-mi reduce salariul? Exista baza legala pe alte motive pentru a-mi restructura postul sau salariul?

Multumesc!

1. Daca cititi Codul Muncii veti observa ca sunt destule cauze in care c.i.m poate inceta sau se desface .
2. Criza financiara este unul dintre motivele invocate in prezent pentru desfiintarea postului sau restructurarea activitatii.
3. Modificarea salariului se poate face numai in baza unui act aditional la c.i.m..

freeelis a scris:

1. Daca cititi Codul Muncii veti observa ca sunt destule cauze in care c.i.m poate inceta sau se desface .
2. Criza financiara este unul dintre motivele invocate in prezent pentru desfiintarea postului sau restructurarea activitatii.
3. Modificarea salariului se poate face numai in baza unui act aditional la c.i.m..

Va multumesc pentru raspuns si vreau sa va intreb daca ceea ce mi-ati raspuns este general valabil sau este valabil inclusiv pe cazul particular la care am facut eu referire, respectiv la desfacerea contractului de munca in cele 6 luni dupa revenirea la serviciu dupa concediul pentru ingrijirea copilului.
Practic, daca este valabil raspunsul si pentru cazul meu, inteleg ca timp de 6 luni dupa revenirea la serviciu din CIC nu mi se poate rezilia contractul pe motive de necorespundere profesionala, dar se poate rezilia din orice alt motiv?

Multumesc!
Da, puteti fi concediata pentru alte motive imputabile sau nu dvs.
Buna ziua.
Caut pe cineva suficient de bine informat sa-mi explice ce solutii exista pt ca eu sa beneficiez in conditiile legii de indemnizatia pentru cresterea copilului tinand cont de urmatoarele:
1. am fost angajat circa 12 ani;
2. mi-am dat demisia in Martie, astfel ca de la 1 Aprilie nu mai am contract de munca cu fostul angajator.
3. am primit un pachet de salarii compensatorii pe baza carora au fost platite toate darile catre stat cat pentru 1 an de zile in avans( platit sub forma unui bonus alaturi de salarul pe ultim luna lucrata)
4. de anul trecut mi-am reactivat firma ca unic asociat si am lucrat in toata aceasta perioada (si) pentru firma mea;
5.copilul urmeaza sa se nasca in octombrie.

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)