Orice acuzatie, trebuie probata, nu?
Eu dau exemplul meu:
X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani.
X nu e denuntat de copil, copil caruia ii e teama de consecinte daca isi denunta tatal.
Daaaaar, impotriva lui X(tatal) sunt probe, probe pe care denuntatorul se bazeaza.
Probele sunt: Marturia lui si marturiile acelor persoane carora victima(copilul) le-a povestit prin ce trece timp de trei ani; inregistrari telefonice facute chiar de victima, inregistrari in care X(tatal recunoaste abuzurile in mod indirect ce-i drept, dar din context reiese ca faptele s-au petrecut, o mica parte din discutie suna asa:"Tati tu nu intelegi ca te masturbai pe spatele meu si ma obligai sa fac chestii de-alea??"..iar X(tatal) spune:"Dar draga mea, ti-am promis ca nu se mai intampla, te rog sa ma ierti, iti jur ca a fost pentru ultima data, sa nu povestesti la nimeni lucrurile astea, trebuie sa ramana intre noi"
In acele inregistrari sunt mult mai multe lucruri care dau de inteles ca faptele s-au petrecut, in fine.
Alte probe ar fi mesaje telefonice, etc.
O singura problema exista: Fetita e virgina, abuzurile constand doar in diferite perversiuni sexuale.
Intrebarea e urmatoarea: In situatia asta, ce probe trebuie ca acel individ sa fie condamnat????
Stiu ca unele abuzuri sunt greu de probat, dar si perverziunea sexuala e condamnata de codul penal, clar!! Ce probe cantaresc cel mai mult in situatii ca astea?? Cred eu ca acel individ are multe sanse sa scape, desi e gresit, recunoaste in inregistrari, plus marturiile martorilor carora fetita li s-a plans, etc.
Astept raspunsuri.Multumesc.
Nu ma prea ajuta chestiile astea de pe wikipedia, chiar daca au o parte de adevar..deci, se poate face denuntul printtr-un e-mail la Parchetul din judetul unde s-a petrecut fapta?? denunt care sa contina tot ce e necesar??
Stiu ca cel mai bine e ca eu sa fiu prezent acolo, de fata cu acei procurori, dar pana o sa ma pot deplasa, o sa treaca timp, si daca tot trece si trece, clar asta o sa fie o problema.
Musamalizare, tras de timp, infiorator...
Sunt emisiuni la Oprah cu astfel de cazuri, abuzatorii de regula fiind cei din familie, cunoscuti. Sfatul ei era sa anunti politia pe orice cale, cat mai repede.In America, desigur.
Problema mai mare e ca sunt descurajat de diferiti indivizi care la inceput pareau binevoitori sfatuindu-ma ce sa fac, ca pe urma sa fiu eu cel acuzat ca inventez aceasta poveste. Ce interes as avea??? Nu am cu ce sa-mi ocup timpul? Am inebunit???
Am spus si ma repet: Sunt prima persoana caruia adolsecenta i s-a plans(nu stiu exact motivul, mi-a spus ca la mine s-a gandit prima data, avea incredere in mine, si initial nici nu vroia sa spuna despre aceste lucruri, a cedat insistentelor mele, vazand clar o schimbare masiva la ea)..acum sunt acuzat ca vin cu tot mai multe amanunte despre caz, menite sa faca povestea mai credibila!!! Dumnezeule, vin cu tot mai multe amanunte ca sa arat dimensiunea cazului, ce era sa fac? sa nu relatez ce cred eu ca e important de aflat pentru utilizatorii, avocatii care urmaresc cazul expus de mine?? au nevoie de toate amanuntele ca sa ma poata sfatui din toate privintele.
Nu m=as juca cu asa ceva..stiu ce risc..mai ales ca am facut totul public pe un site de avocatura. Am relatat absolut tot ce am la cunostinta despre acest caz, daca pentru unii par atat de socant incat duce spre necredibilitate, e problema lor.
Sunt chiar amanunte pe care nu le-am expus, amanunte si mai socante.
E suprinzator cum o mama vrea sa musamalizeze totul pentru "sprijinul financiar al individului"..am fost satul de cate ori am auzit "sprijin financiar". E singurul copil, mama ei se poate descurca foarte bine si fara "sprijinul financiar" al acelui individ.
Ruxandra mi-a spus ca mama ei l-ar insela pe tatal ei cu un anume Ovidiu..nu stiu cat de mult ar interesa acest detaliu pe unul dintre voi, dar, e un semnd e intrebare daca ar fi adevarat: de ce mai continua relatia cu acel individ pe care inca il numeste sot si tata, daca il inseala cu acel Ovidiu??? doar banii sa fie importanti pentru femeia aia???Pentru Dumnezeu.
Oricum, Ruxandra pare atat de hotarata sa traiassca acum asa, se complace cu situatia, motivele??? probabil multe.
Domnule Sonji...singura mea nedumerire este urmatoarea: de ce sunteti atat de interesat de ce parere poate sa aiba X sau Y? De ce trebuie sa aveti neaparat confirmarea ca este bine sau rau ce doriti dvs. sa faceti?
Asa cum se stie de secole...parerile au fost, sunt si vor fi intotdeauna diferite, asa ca cel mai bine este sa faceti ce considerati dvs. ca este cel mai bine, fara sa adunati pareri pro si contra.
Daca sunteti decis sa faceti acest denunt...cu toate riscurile ...mergeti personal la procuratura, aratati cele stiute, indicati martori si eventuale mijloace de proba pe care le detineti si nu depuneti acest denunt prin email pentru ca in majoritatea cazurilor nu vor fi tratate cu aceeasi seriozitate, plus ca oricum trebuie sa va deplasati in localitatea respectiva pentru audieri si completari.
De la bun inceput trebuie sa stiti ca nu exista avocati pro bono pentru cauze penale oricat de grave ar fi acestea, nici in Romania si nici unde in lume, trebuie sa recunoastem acest lucru.
Este adevarat ca tuturor ni se poate parea infioratoare o poveste sau alta dar nimeni nu se va implica mai mult, asa ca eu personal va doresc succes in demersurile dvs. si sa speram ca ne tineti la curent cu rezultatele anchetei/procesului penal atunci cand va fi cazul.
Nu am nevoie de confirmare daca este bine sau nu ceea ce doresc sa fac..dar postand aici destul de detaliat acest caz, adica pe un site de avocatura unde utilizatorii au cunostinte mai multe ca mine in drept, sau chiar sunt avocati, imi pot da sfaturi din toate privintele.
Tocmai de-aia am expus aici toate detaliile,vreau sa stiu la ce sa ma astept in cazul unuei anchete.
Nu vreau sa incep o lupta ..pe care urmeaza sa o pierd, sa fiu tarat prin tribunale mai mult degeaba. Asta e motivul pentru care am detaliat atat de mult cazul, daca fapta s-ar fi petrecut intr-o familie dezorganizata(cred eu ca intr-un fel este totusi dezorganizata), sau saraca, sunt sigur ca nu ma interesa chiar atat de mult parerile..pentru ca se stie clar ca daca acesta fapta s-ar fi intamplat intr-o familie saraca, ancheta era de mult finalizata cu un rezultat clar, adica, pedepsirea acelui individ.
In acest caz , el are meseria pe care o are, unchiul fetei lucreaza in criminalistica, unchi care i-a cerut copilei sa-si ierte tatal, lucrand in criminalistica poate sa faca in asa fel incat ca unele probe sa dispara, exista increngaturi, influenta etc. De-aia aveam nevoie de pareri inainte sa fac denuntul, datorita aspectelor acestui caz.
Cand s-a construit deja o "conspiratie a tacerii" in acel orasel, printre persoanele care stiu despre caz, va dati seama ca eu as fi privit cel putin cu suspiciune in cazul in care fac acel denunt, indiferent ca duc probe care confirma in oarecare masura, fapta.
Eu m-as lupta singur cu o "armata" de complici care neaga totul, usor nu o sa-mi fie, motiv pentru care chiar ma intereseaza unele pareri.
Sper ca am lamurit de ce sunt interesat de pareri.
Oricum, dupa dezbaterea cazului aici, mi s-a spus deja ce am de facut si multumesc inca o data.
Lamuriti-ma!!
Sonji
Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu??
Sonji
[b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)