avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe intr-un dosar.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe intr-un dosar.

Orice acuzatie, trebuie probata, nu?
Eu dau exemplul meu:
X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani.
X nu e denuntat de copil, copil caruia ii e teama de consecinte daca isi denunta tatal.
Daaaaar, impotriva lui X(tatal) sunt probe, probe pe care denuntatorul se bazeaza.
Probele sunt: Marturia lui si marturiile acelor persoane carora victima(copilul) le-a povestit prin ce trece timp de trei ani; inregistrari telefonice facute chiar de victima, inregistrari in care X(tatal recunoaste abuzurile in mod indirect ce-i drept, dar din context reiese ca faptele s-au petrecut, o mica parte din discutie suna asa:"Tati tu nu intelegi ca te masturbai pe spatele meu si ma obligai sa fac chestii de-alea??"..iar X(tatal) spune:"Dar draga mea, ti-am promis ca nu se mai intampla, te rog sa ma ierti, iti jur ca a fost pentru ultima data, sa nu povestesti la nimeni lucrurile astea, trebuie sa ramana intre noi"
In acele inregistrari sunt mult mai multe lucruri care dau de inteles ca faptele s-au petrecut, in fine.
Alte probe ar fi mesaje telefonice, etc.
O singura problema exista: Fetita e virgina, abuzurile constand doar in diferite perversiuni sexuale.
Intrebarea e urmatoarea: In situatia asta, ce probe trebuie ca acel individ sa fie condamnat????
Stiu ca unele abuzuri sunt greu de probat, dar si perverziunea sexuala e condamnata de codul penal, clar!! Ce probe cantaresc cel mai mult in situatii ca astea?? Cred eu ca acel individ are multe sanse sa scape, desi e gresit, recunoaste in inregistrari, plus marturiile martorilor carora fetita li s-a plans, etc.
Astept raspunsuri.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 14:45, 9 Ianuarie 2012
Imi pare rau sa citesc asta. Si totusi stiu ca exista o mare probabilitate ca acest "parinte" sa scape nepedepsit. Mi-ar parea enorm de rau,.. dar " Nenumarate sunt caile Domnului"... si poate fetita va coopera. Un proces nu este castigat pana in ultima secunda. E dificil dar nu imposibil.
In masura in carese poate predati copii de pe dovezile pe care detineti presei centrale pentru a se putea face presiuni asupra organelor responsabile , iar in masura in care cunoasteti oameni care sunt dispusi sa declare ce cunosc despre aceasta situatie inumana ,indicati-le numele.
Daca tatal minorei este ofiter al armatei , avand gradul de maior , dupa cum am inteles , adresati sesizare cu cele cunoscute si cu copii de pe dovezi organelor competente ale M.Ap.N. , incercati sa sesizati comandamentul de arma din care face parte , adresati memoriu Comandantului Statului Major General al Armatei pentru a lua cunostinta si a dispune masurile legale.
Va urez mult succes si va felicit pentru curaj , umanism si civism.
Tineti-ne la curent cu cele ce se vor intampla.
Succes !
r.gabi a scris:

In masura in carese poate predati copii de pe dovezile pe care detineti presei centrale pentru a se putea face presiuni asupra organelor responsabile , iar in masura in care cunoasteti oameni care sunt dispusi sa declare ce cunosc despre aceasta situatie inumana ,indicati-le numele.
Daca tatal minorei este ofiter al armatei , avand gradul de maior , dupa cum am inteles , adresati sesizare cu cele cunoscute si cu copii de pe dovezi organelor competente ale M.Ap.N. , incercati sa sesizati comandamentul de arma din care face parte , adresati memoriu Comandantului Statului Major General al Armatei pentru a lua cunostinta si a dispune masurile legale.
Va urez mult succes si va felicit pentru curaj , umanism si civism.
Tineti-ne la curent cu cele ce se vor intampla.
Succes !

Da, as putea sa recurg si la sfaturile tale "r.gabi", dar situatia e destul de compplicata.
Fetita nu mai vrea sa recunoasca nici in ruptul capului, problema e ca nu are nici cine sa discute cu ea, cineva care sa-i arate dimensiunea faptelor.
La liceul in care invata s-a auzit de poveste, multi dintre colegi au auzit si inregistrarile, cand fetita e intrebata de colegi daca e adevarat, ea nu mai recunoaste si le spune ca nu vrea sa mai discute depsre ceva ce nu e adevarat.
Plus ca "mama" ei a venit la liceu, a fost la directoare, a fost in clasa in care invata si le-a spus colegilor sa nu o mai tachineze cu subiectul asta, pentru ca nu e adevarat si ca acele inregistrari ar fi trucate, povestea fiind inventata de mine din motivul pe care l-am expus intr-un mesaj anterior.
CHiar daca o sa fac un memoriu, sau o sa merg la o televoziune, nu stiu daca cel putin televizounea respectiva va accepta sa faca publica, sa mediatizeze acest caz, doar pe baza unor inregistrari, desi ar putea face asta.
Acei indivizi nenorociti care au tupeul sa se numeasca "parinti" au spalat creierul acelui copil atat de usor, incat fata se lauda pe la liceu ca ar avea cei mai minunati parinti.Deci in cazul in care oricine o intreaba ea declara ca nu s-a petrecut asa ceva, ca ea are cei mai minunati parinti.Si pe mine ma ingrozeste atitudinea asta a ei, desi in momentele alea cand avea nevoie de ajutor parea atat de hotarata sa puna capt calvarului, parea ca-si da seama de gravitatea faptelor, chiar imi multumea intr-una ca-i sunt alaturi si ca i-am deschis ochii..dar, dupa ce au am lasat-o sa se descurce singura, nevoit fiind, ea a cedat.
Nu e de mirare, cand toti cei din neamul ei, rude etc, i cer sa-si ierte tatal, deci ei sunt constienti ca faptele s-au petrecut, astfel nu ar cere sa ierti ceva ce nu a existat, nu?
V-as pune la dispozitie acele inregistrari care sunt mai mult decat graitoare.
O sa vedeti cu ce tupeu incearca sa o faca pe copila sa se considere oarecum de vina pentru actiunile lui.
Am primit sfaturi sa merg cu acele inregistrari si la o televiziune locala, sau sa merg la superiorul acestui individ in unitatea militara unde presteaza, dar cine o sa fie crezut??? Eu, un starin care vine cu niste inregistrari pe care sigur acel superior nu le-ar lua in considerare desi i-ar recunoaste vocea subalternului sau. Acel pedofil o sa sustina ca eu ma pricep la calculatoare sau ca as fi platit multi bani ca cineva sa foloseasca vocea lui si a fiicei lui ca sa creez niste convorbiri din care reiese ca un tata si-ar fi abyuzat sexual copila timp de mai multi ani, sa fim seriosi. Si daca s-ar putea sa truchezi asa ceva, nu vad de ce m-as complica atat.
Intr-una din zile cand ma aflam cu Ruxandra la audieri, i-am sugerat de fata cu acel comisar sa-si sune tatal, sa puna trelefonul pe speaker si sa-l faca sa vorbeasca. Dar acel comisar a spus ca nu e nevoie pentru ca inregistrarile spun deja mai mult decat trebuie. Deci el nu avea dubii. Chiar mi-a spus mie si Ruxandrei ca lasand legea deoparte el l-ar impusca pe individ..Ruxandra chiar zambind la cele auzite.
Nu stiu cum de a intervenit schimbarea asta, nu inteleg de ce ma evita, as putea sa iau legatura cu ea, dar ma evita, as putea sa o conving sa redeschida ancheta, dar am aflat de la prietena ei cea mai buna ca ii e teama ca va ramane fara ambii parinti iar rudele ar interna-o intr-un centru de plasament..plus ca unul din motive e si acesta cum ca ea ar fi in mare parte vinovata pentru actiunile tatalui..cred ca pe asta s-au si bazat cei doi "parinti"
Am incercat sa discut cu mama ei la telefon(asta oana sa-si schimbe numarul).
Dar are o atitudine agresiva, am incercat sa-i cer explicatii, chiar i-am sugerat ca daca nu vrea sa-l vada dupa gratii , macar sa-i ceara sa plece din acea casa, macar din respect. Dar a inceput sa ma ameninte.
Nu stiu de unde are puterea asta sa sustina ca are "cei mai minunati parinti" cand se plangea de atatea ori ca o bateau de multe ori, ca nu o lasa sa iasa cu colegii..asta inainte sa se afle de abuzuri..caci acum primeste tot ce-si doreste, intr-un fel ea isi santajeaza parintii cu acest lucru, ca daca nu primeste tot ce vrea, o sa depuna plangere din nou, nu stiu daca e chiar asa, dar ar fi o varianta.
Parerea mea e ca nicio televiziune nu ar refuza asa subiect. Poti sa le trimiti un mail, iar pe urma organele abilitate s-ar putea autosesiza sub presiunea media.

Succes in continuare!!!
Am reusit sa iau legatura cu o clega de clasa a fetei, am incercat sa aflu cum se poarta Ruxandra la liceu, ce se mai aude, etc.
Colega pare atat de speriata, mi-a spus ca a incercat sa vorbeasca cu Ruxandra despre povestea asta. Cand cineva deschide acest subiect le spune pe un ton raspicat ca nu e nimic adevarat, ca totul e o inventie, ce e mai rau e ca..colegii, colegele chiar cred varianta fetei, ca totul e o inscenare.Au ascultat multi acele inregistrari, dar Ruxandra le-a spus ca sunt trucate...si socant e ca ei chiar cred , bine, nu poti sa-i condamni, sunt copii, au 16 ani..plus ca multi spun ca nu vor sa se amestece pentru ca asa le-au cerut parintii, dar uite ca indiferenta asta, nu e buna deloc.
Adica sunt atatea lucruri care dovedesc ca s-au intamplat acele fapte dar copii nu cred, profesorii , directoarea sunt suspiciosi oarecum..spun ca individul(tatal agresor) pare un om calm si sensibil si ca ar fi greu de crezut ca si-a supus fiica la asa ceva timp de atatia ani.
Dar e tipic pedofililor acest tip de comportament, se fac placuti, adorabili, etc..sunt foarte bine pregatiti in a-si ascunde latura malefica.
Am discutat cu un avocat si cu niste psihologi, le-am spus toata povestea, le-am pus inregistrarile la dispozitie. Un psiholog mi-a spus ca exista sanse ca daca adevarul o sa iasa la iveala, el sa scape motivand ca atunci cand savarsea acele abuzuri nu ar fi avand discernamant!!!
Adica, sa fim seriosi, el lucreaza ca maior in cadrul militar, acolo trebuie sa fii mai mult decat apt psihic, eu cred ca justificarea asta cu lipsa discernamantului in momentele abuzurilor nu prea se leaga avand in vedere meseria lui, stiu ca in armata se fac teste psihologice destul de drastice , mai ales la gradul lui.
Deci, sunt sanse in cazul in care cedeaza si recunoaste, sa-si justifice faptele pe motiv ca nu avea discernamant?? Nu cred ca ar reusi cu asta, adica, reamintesc, lucreaza in cadrul militar, are o arma in dotare.
Imi e teama ca fata e atat de hotarata sa nu mai recunoasca, incat o sa fie o problema destul de mare in demersul anchetei.
In legatura cu acele inregistrari ea nu mai poate sa nege cand i se va pune pe masa dovada in urma expertizei ca acele inregistrari nu sunt trucate asa cum sustine ea acum , invatata de "maica-sa"..ma gandesc ca atunci nu mai poate sa nege...doar ca in cazul asta o sa spuna ca ar fi glumit sau ca era in nu stiu ce stare cand a discutat cu tatal ei, plus ca o doamna psiholog, o ipocrita a spus dupa ce a ascultat acele convorbiri ca de fapt "taticutul" e victima aici, ca fetita il acuza de lucruri neadevarate si ca el la acuzele fiicei a recunoscut fiind socat de acuzarile pe care i le aduce fiica!!! Sa fim seriosi, aceasta doamna numai psiholog nu trebuia sa se faca, imi e mila de cei pe care-i consiliaza psihologic..adica, tatal isi suna fiica sa-i reproseze de ce a facut asta, de ce a dezvaluit acele lucrui, fetita se vede afecatat si vrea explicatii si ii spune ca nu a mai putut suporta, iar el isi cere scuze si promite ca nu se va mai intampla, iar cand afla ca fetita i-a povestiti mamei totul, el are o reactie de om devastat, pacat ca nu pot atasa aici acele convorbiri.
Adica, orice om normal , cand copila il acuza de asa ceva, nu recunoaste abuzurile fiind surprins de acuzatiile copilului..cum ajung unii psihologi?
Daca cineva doreste sa asculte acele inregistrari, imi poate trimite un mesaj privat cu o adresa de mail, eu le pun la dispozitie, chiar vrea unele pareri in privinta acelor convorbiri.
Daca le pot atasa aici pe site, invatati-ma, desi nu cred ca pot.
Chiar vreau sa le ascultati, sa-mi spune-ti parerea voastra, daca un avocat bun pe care il va angaja individul, poate sa interpreteze in favoarea lui acele convorbiri.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
Sonji, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma!! Sonji Sonji Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu?? Sonji Sonji [b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de instigare la denunt calomnios pe nedrept!!!! Sonji Sonji Cred ca multi sunteti familiarizati cu cazul prezentat de mine pe acest site \"Probe intr-un dosar\". Au trecut aproape doi ani de la acel caz si de la ... (vezi toată discuția)