r.gabi a scris:
In masura in carese poate predati copii de pe dovezile pe care detineti presei centrale pentru a se putea face presiuni asupra organelor responsabile , iar in masura in care cunoasteti oameni care sunt dispusi sa declare ce cunosc despre aceasta situatie inumana ,indicati-le numele.
Daca tatal minorei este ofiter al armatei , avand gradul de maior , dupa cum am inteles , adresati sesizare cu cele cunoscute si cu copii de pe dovezi organelor competente ale M.Ap.N. , incercati sa sesizati comandamentul de arma din care face parte , adresati memoriu Comandantului Statului Major General al Armatei pentru a lua cunostinta si a dispune masurile legale.
Va urez mult succes si va felicit pentru curaj , umanism si civism.
Tineti-ne la curent cu cele ce se vor intampla.
Succes !
Da, as putea sa recurg si la sfaturile tale "
r.gabi", dar situatia e destul de compplicata.
Fetita nu mai vrea sa recunoasca nici in ruptul capului, problema e ca nu are nici cine sa discute cu ea, cineva care sa-i arate dimensiunea faptelor.
La liceul in care invata s-a auzit de poveste, multi dintre colegi au auzit si inregistrarile, cand fetita e intrebata de colegi daca e adevarat, ea nu mai recunoaste si le spune ca nu vrea sa mai discute depsre ceva ce nu e adevarat.
Plus ca "mama" ei a venit la liceu, a fost la directoare, a fost in clasa in care invata si le-a spus colegilor sa nu o mai tachineze cu subiectul asta, pentru ca nu e adevarat si ca acele inregistrari ar fi trucate, povestea fiind inventata de mine din motivul pe care l-am expus intr-un mesaj anterior.
CHiar daca o sa fac un memoriu, sau o sa merg la o televoziune, nu stiu daca cel putin televizounea respectiva va accepta sa faca publica, sa mediatizeze acest caz, doar pe baza unor inregistrari, desi ar putea face asta.
Acei indivizi nenorociti care au tupeul sa se numeasca "parinti" au spalat creierul acelui copil atat de usor, incat fata se lauda pe la liceu ca ar avea cei mai minunati parinti.Deci in cazul in care oricine o intreaba ea declara ca nu s-a petrecut asa ceva, ca ea are cei mai minunati parinti.Si pe mine ma ingrozeste atitudinea asta a ei, desi in momentele alea cand avea nevoie de ajutor parea atat de hotarata sa puna capt calvarului, parea ca-si da seama de gravitatea faptelor, chiar imi multumea intr-una ca-i sunt alaturi si ca i-am deschis ochii..dar, dupa ce au am lasat-o sa se descurce singura, nevoit fiind, ea a cedat.
Nu e de mirare, cand toti cei din neamul ei, rude etc, i cer sa-si ierte tatal, deci ei sunt constienti ca faptele s-au petrecut, astfel nu ar cere sa ierti ceva ce nu a existat, nu?
V-as pune la dispozitie acele inregistrari care sunt mai mult decat graitoare.
O sa vedeti cu ce tupeu incearca sa o faca pe copila sa se considere oarecum de vina pentru actiunile lui.
Am primit sfaturi sa merg cu acele inregistrari si la o televiziune locala, sau sa merg la superiorul acestui individ in unitatea militara unde presteaza, dar cine o sa fie crezut??? Eu, un starin care vine cu niste inregistrari pe care sigur acel superior nu le-ar lua in considerare desi i-ar recunoaste vocea subalternului sau. Acel pedofil o sa sustina ca eu ma pricep la calculatoare sau ca as fi platit multi bani ca cineva sa foloseasca vocea lui si a fiicei lui ca sa creez niste convorbiri din care reiese ca un tata si-ar fi abyuzat sexual copila timp de mai multi ani, sa fim seriosi. Si daca s-ar putea sa truchezi asa ceva, nu vad de ce m-as complica atat.
Intr-una din zile cand ma aflam cu Ruxandra la audieri, i-am sugerat de fata cu acel comisar sa-si sune tatal, sa puna trelefonul pe speaker si sa-l faca sa vorbeasca. Dar acel comisar a spus ca nu e nevoie pentru ca inregistrarile spun deja mai mult decat trebuie. Deci el nu avea dubii. Chiar mi-a spus mie si Ruxandrei ca lasand legea deoparte el l-ar impusca pe individ..Ruxandra chiar zambind la cele auzite.
Nu stiu cum de a intervenit schimbarea asta, nu inteleg de ce ma evita, as putea sa iau legatura cu ea, dar ma evita, as putea sa o conving sa redeschida ancheta, dar am aflat de la prietena ei cea mai buna ca ii e teama ca va ramane fara ambii parinti iar rudele ar interna-o intr-un centru de plasament..plus ca unul din motive e si acesta cum ca ea ar fi in mare parte vinovata pentru actiunile tatalui..cred ca pe asta s-au si bazat cei doi "parinti"
Am incercat sa discut cu mama ei la telefon(asta oana sa-si schimbe numarul).
Dar are o atitudine agresiva, am incercat sa-i cer explicatii, chiar i-am sugerat ca daca nu vrea sa-l vada dupa gratii , macar sa-i ceara sa plece din acea casa, macar din respect. Dar a inceput sa ma ameninte.
Nu stiu de unde are puterea asta sa sustina ca are "cei mai minunati parinti" cand se plangea de atatea ori ca o bateau de multe ori, ca nu o lasa sa iasa cu colegii..asta inainte sa se afle de abuzuri..caci acum primeste tot ce-si doreste, intr-un fel ea isi santajeaza parintii cu acest lucru, ca daca nu primeste tot ce vrea, o sa depuna plangere din nou, nu stiu daca e chiar asa, dar ar fi o varianta.