corallia a scris:
Daca acest "parinte" va fi achitat, sau nu va primi o pedeapsa adecvata,... inseamna ca jusitia romaneasca, lasa enorm de dorit. Nu concep sa citesc peste timp urmarind subiectul ca a fost achitat sau condamnat cu suspendare.
Toate aceste "dubii" , poate justificate , venind de la un profesionist al barei , care cunoaste cam ce se intampla in lipsa probatoriilor , sunt sau pot fi justificate si tocmai de aceea eu ca simplu participant la dialog , cred ca nu trebuie sa lipseasca orice proba este posibil de administrat , tocmai pentru a nu se intampla cele invocate de distinsa d-na.avocat.
Presupuneti ca acel "parinte" isi va alege eventual un bun profesionist ca aparator si va "trage cu dintii" de o achitare , care i-ar fi facilitata de un probatoriu incomplet , ganditi-va la presiunile la care ar fi supusa in continuare copila in timpul urmaririi penale , dar mai ales in cazul unei astfel de situatii , cand justitia i-ar achita agresorul.
Sunt elemente care trebuie luate in calcul , dar mai ales impactul lor psihologic asupra fetei.
Din nefericire -si iertati-ma daca repet acest lucru cu obstinatie- probatoriile sunt administrate si analizate tot de oameni si de aceea orice dovada , situatie de fapt , act , inregistrare ,etc. trebuie folosita cu abilitate si profesionalism , dar mai cu seama cele care stabilesc fara dubiu vinovatia acelui individ.
Cu tot respectul pe care vi-l port , mai ales pentru intentia dvs. deosebita de a descalci acest caz , de a ajuta un copil agresat si nefericit , nu cred ca sunteti in masura sa apreciati consistenta si pertintenta probatoriului .
Chiar daca veti denunta fapta , tot trebuie luata o declaratie partii vatamate , denuntul dvs nu inlatura aceasta obligativitate procedurala.