avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe intr-un dosar.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe intr-un dosar.

Orice acuzatie, trebuie probata, nu?
Eu dau exemplul meu:
X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani.
X nu e denuntat de copil, copil caruia ii e teama de consecinte daca isi denunta tatal.
Daaaaar, impotriva lui X(tatal) sunt probe, probe pe care denuntatorul se bazeaza.
Probele sunt: Marturia lui si marturiile acelor persoane carora victima(copilul) le-a povestit prin ce trece timp de trei ani; inregistrari telefonice facute chiar de victima, inregistrari in care X(tatal recunoaste abuzurile in mod indirect ce-i drept, dar din context reiese ca faptele s-au petrecut, o mica parte din discutie suna asa:"Tati tu nu intelegi ca te masturbai pe spatele meu si ma obligai sa fac chestii de-alea??"..iar X(tatal) spune:"Dar draga mea, ti-am promis ca nu se mai intampla, te rog sa ma ierti, iti jur ca a fost pentru ultima data, sa nu povestesti la nimeni lucrurile astea, trebuie sa ramana intre noi"
In acele inregistrari sunt mult mai multe lucruri care dau de inteles ca faptele s-au petrecut, in fine.
Alte probe ar fi mesaje telefonice, etc.
O singura problema exista: Fetita e virgina, abuzurile constand doar in diferite perversiuni sexuale.
Intrebarea e urmatoarea: In situatia asta, ce probe trebuie ca acel individ sa fie condamnat????
Stiu ca unele abuzuri sunt greu de probat, dar si perverziunea sexuala e condamnata de codul penal, clar!! Ce probe cantaresc cel mai mult in situatii ca astea?? Cred eu ca acel individ are multe sanse sa scape, desi e gresit, recunoaste in inregistrari, plus marturiile martorilor carora fetita li s-a plans, etc.
Astept raspunsuri.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 14:45, 9 Ianuarie 2012
Pentru ca nimeni nu poate fi ajutat contrar vointei lui

a scris"easy ride on"

Din nefericire acest trist adevar , este folosit de eventualul autor al faptei si de catre cei care il "acopera" cu o "frenezie" aproape infractionala.
De aceea am sustinut de la inceput ca probatoriul , atata cat exista , este deosebit de dificil de administrat , in raport cu atitudinea copilei.

scoaterea "victimei" din mediu (daca ea doreste).

a scris "easy ride on"

Aceasta poate fi una dintre cele mai importante actiuni , pe care cineva bine intentionat ar intreprinde-o , pentru a o determina cu ajutor specializat , pe minora sa vorbeasca , sa declare adevarul , pentru ca ar insemna in mod cert o "eliberare" a acesteia de sub "imperiul autoritatii" agresorului si a celor care il acopera si , probabil , il sustin.

Apelati la presa centrala si poate , chiar "valva" creata o poate ajuta pe minora sa revina cu picioarele pe pamant.
In general atitudinile unor astfel de minori sufera de "inchistare" pe fondul instabilitatii induse voit de agresori si de sustinatorii lor sau sunt vadit imprevizibile , in functie de anturaj si de alte influente.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator
Pentru r.gabi: Nu exista grad de rudenie intre mine si fata, doar o relatie de prietenie.
Trebuia sa existe relatie de rudenie ca sa ma implic? Nu cred :)
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Sonji, utilizator
Nu am niciun motiv sa nu va cred ca nu aveti "alte interese".
Apelati la presa centrala pentru a face cuvenitele cercetari jurnalistice si poate aceasta(presa) va fi cea care va determina o schimbare , inclusiv demararea unor cercateri , dar si in aceasta situatie , daca fata neaga cele petrecute , situatia nu se va schimba.
Incercati , cu toate eventualele repercusiuni , pentru denuntare calomnioasa , sa formulati denuntul despre care ati facut vorbire mai sus.
Pana la urma , intr-un fel sau altul , viitorul acestui copil , va depinde de dvs , dar cred ca trebuie sa va asigurati de sustinerea unor martori , care sa nu refuze sa confirme cele relatate de dvs.
Oricum , gestul dvs este de apreciat , in raport de datele si informatiile pe care ni le-ati furnizat pana acum.
Dvs. sunteti acela care veti decide , analizand cu atentie cele petrecute.
Nu vad ce alte interese as putea avea de pe urma acestei intamplari.
Vreau ca acel individ sa plateasca asa cum se cuvine, sunt legi, trebuie respectate.
Exista moralitate, moralitate care pentru cei doi parinti ai tinerei, e pierduta si greu de regasit.
Poate ca m-am axat pe gravitatea faptelor, nu doar pe faptul ca asa ceva trebuie pedepsit..imaginati-va putin doar o scena a unui abuz, el calare pe copilul ala, fortand-o sa-i ia penisul in gura..e propriul lui copil, pentru Dumnezeu. Eu nu as avea curajul(nu stiuu daca e vorba de curaj sau respect) sa-i cer iubitei mele sa-mi faca sex oral, desi intr-un cuplu totul e permis daca cei doi parteneri sunt deacord si acest individ ce face? isi obliga fetita sa-i faca sex oral???? dar nu vreau sa intru in astfel de subiecte.
Daca la asa ceva trebuie sa te dai deoparte, pe motiv ca "fiecare isi spala rufele in familie" atunci e grav daca gandim asa.Stiu ca faptele au existat, fara indoiala, nu am sa cedez pana adevarul nu o sa iasa la iveala.
Mai stiu ipocriti care spun ca asemenea cazuri sunt cu miile, a devenit ceva banal, ca nu-i mai mira, ca fiecare sa-si rezolve problemele in familie..adica, sa inteleg ca daca totul a devenit banal, chiar sa o luam ca o banalitate? Din cauza ca lucrurile astea sunt tot mai dese, oamenii nu mai sunt asa de socati, ci mai degraba indiferenti.
Eu mi-am imaginat acele scene, scenele pe care mi le-a povestit fata, izbbucnesc in plans de fiecare data cand ascult acele inregistrari, oare am eu alte interese??
Cand cineva se implica insistent intr-un asemenea caz ca adevarul sa iasa la iveala, e suspectat ca ar avea alte interese, hilar..daca totusi cineva stie de asemenea fapte dar nu intervine, nici atunci nu e bine, nici cand te implici nu e bine, nici cand nu te implici nu e bine.
Mai vine cate-un destept sa spuna ca si implicarea are o limita si ca la un moment dat trebuie sa te opresti ca sa nu ajungi din salvator si binefacator, victima sau agresor..nu am de ce sa ma tem de lucrul asta, atata timp cat nu am facut altceva decat sa sar in ajutorul unei tinere, tanara care in prima faza era atat de disperata sa puna capat calvaruiul, ca dupa un timp, timp in care a fost sechestrata(asa cum a sustinut) in casa si s-au facut presiuni asupra ei, sa-si retracteze cele spuse..motive sunt, e usor sa "speli" creierul unui copil de 16 ani.
Si daca ar fi sa ma intalnesc cu ea si sa-mi spuna in fata ca isi doreste sa traiasca asa, ca acel "parinte" i-a promis ca nu se va mai intampla, eu am sa incerc sa-i deschid ochii..poate ca vrea sa-l ierte, dar asta nu inseamna ca el nu trebuie sa suporte consecintele pentru aceste fapte mai mult decat imorale. Daca o lasa insarcinata???
Poate ca pentru mine nu exista indiferenta, sau daca exista, o folosesc atunci cand chiar trebuie folosita.
Nu stiu daca a devenit o obsesie problema asta, dar daca a devenit, cu atat mai bine, am sa lupt cu tot ce pot pentru a scoate adevarul la iveala.Adevarul e foarte usor de scos la iveala, doar ca indiferenta unor oameni, neprofesionalismul unor oameni, ii da sanse foarte mari individului sa scape si sa-si rada in sine.
Multumesc pentru toate sfaturile pe care mi le-ati oferit.
"easy ride on" ..vorbeai despre sindromul Borderline, am citit cate ceva despre acest sindrom, iar aceasta adolescenta are simptome care duc catre aces sindrom, sindrom care apare si la copii abuzati sexual si agresati fizic, mai ales cand abuzatorul face parte din familie.
Dar aceste lucruri trebuie sa le descopere un psiholog, psihiatru in eventuala evaluare a acetei adolescente.Nu stiu de ce in prima faza, la acea plangere nu s-au urmat toti pasii ca se se vada daca acel copil a fost sau nu supus acesotr abuzuri. Sunt sigur ca se descoperea ca abuzurile aveau loc, dar ..sa nu ne mai ascundem dupa degete, exista clar neprofesionalism, sau daca nu asta e motivul, motivul ar fi indiferenta, sau mai stiu eu ce alte lucruri.
Nu pot eu sa conving pe nimeni ca fata aceea a trecut prin ce a trecut, daca as putea , as face-o. Eu totusi zic ca probele care exista, declaratiile acelor prieteni carora fetita a inceput sa le destainuiasca prin ce trece, sunt destul de importante. Sunt prea multe care duc spre acest lucru, ca fetita a fost abuzata.
Pana la urma un psiholog si-ar da seama si de ce fetita nu mai vrea sa recunoasca, cred eu ca in urma unei evaluari facute ca la carte..cred eu ca rezultatul acelei evaluari care clar ar demonstra ca fetita are unele traume psihice sau semne psihice ca a fost abuzata plus acele probe, declaratii ..ar putea duce la un rezultat favorabil..adica, pedepsirea acelui monstru care nu cred ca poate fi catalogat altfel, saracutul, nu avea discernamant, saracutul e si el o victima, saracutul doar asa se putea descarca, lasand mizeria pe corpul propriului copil..cand erau atatea modalitati de a-si "consuma" acele apucaturi intr-un bordel cu o dama de companie curata(isi permitea, are bani), sau se putea inchide in baie si scapa el de acel moment de nebunie in alt mod pe care il banuiti, nu-l pot expune aici, sau defpat il expun, se putea duce sa se masturbeze si poate ii disparea "pofta" de a-si supune copila la acele orori...dar nu, a ales ca timp de ani de zile, sa-i ucida acelui copil inocenta si copilaria.
Daca asta nu mai e motiv sa intervii sa faci in asa fel incat fapta sa fie descoperita, daca unii din voi cred ca am eu alte interese va inselati.Am cunoscut-o destul de bine, stiu ca are un potential urias sa ajunga ceva in viata, dar daca mai sta in preajma acelui individ, care ii spala cum vrea creierul, care ii spune ce e rau si ce nu, chiar daca ea are o inteligenta superioara fetelor de varsta ei(rezultat reiesit un urma unor teste in timpul audierilor) ..cred eu ca tot e usor sa i se spele creierul.Mi-a spus cineva ca exista sanse ..mici ce e drept, ca ea sa se fi indragostit de abuzator, chiar daca acesta e tatal ei, mai ales ca a marturisit in timpul audierilor ca abuzrurile nu contineau agresiune fizica, ci doar ultimul a continut agresiune fizica, pentru ca a inceput sa se opuna..motiv, repet, pentru care a rabufnit.
Oare sa fie asta un motiv? cate sanse sunt sa fie indragostita de acel parinte?? Exista asa ceva?? Doamne fereste. Dragostea unui parinte costa in altceva, iar la faza de lucruri fizice , un sarut pe frunte , parintesc, zic eu ca e maximul.
Pentru unii faptul ca a spus prin ce trece dupa un timp atat de lung li se pare ciudat si suspect, dar cand un copil de 11 ani 12 ani e supus la asa ceva, nu poate sa priceapa in totalitate ce se intampla, copii nu au capacitate de rationare sau experienta de viata care sa-i faca sa inteleaga ca asa ceva nu e normal. Tarziu si-a dat seama ca asa ceva nu e normal, motiv pentru care a si rabufnit.
Cred eu ca am sa ma opresc aici , am dat toate detaliile, am primit tot felul de sfaturi, si multumesc mult in privinta asta.
Ramane doar sa fac acel denunt, sa conving acele persoane sa depuna marturie, nu sa le constrnag, doamne fereste, ci sa le arat sa le deschid ochii sa faca ce e corect si moral, pentru ca viitorul acelei copile, a prietenei lor, e in joc.
Inca o data, multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2012
Sonji, utilizator

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma!! Sonji Sonji Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu?? Sonji Sonji [b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de instigare la denunt calomnios pe nedrept!!!! Sonji Sonji Cred ca multi sunteti familiarizati cu cazul prezentat de mine pe acest site \"Probe intr-un dosar\". Au trecut aproape doi ani de la acel caz si de la ... (vezi toată discuția)