avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe intr-un dosar.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe intr-un dosar.

Orice acuzatie, trebuie probata, nu?
Eu dau exemplul meu:
X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani.
X nu e denuntat de copil, copil caruia ii e teama de consecinte daca isi denunta tatal.
Daaaaar, impotriva lui X(tatal) sunt probe, probe pe care denuntatorul se bazeaza.
Probele sunt: Marturia lui si marturiile acelor persoane carora victima(copilul) le-a povestit prin ce trece timp de trei ani; inregistrari telefonice facute chiar de victima, inregistrari in care X(tatal recunoaste abuzurile in mod indirect ce-i drept, dar din context reiese ca faptele s-au petrecut, o mica parte din discutie suna asa:"Tati tu nu intelegi ca te masturbai pe spatele meu si ma obligai sa fac chestii de-alea??"..iar X(tatal) spune:"Dar draga mea, ti-am promis ca nu se mai intampla, te rog sa ma ierti, iti jur ca a fost pentru ultima data, sa nu povestesti la nimeni lucrurile astea, trebuie sa ramana intre noi"
In acele inregistrari sunt mult mai multe lucruri care dau de inteles ca faptele s-au petrecut, in fine.
Alte probe ar fi mesaje telefonice, etc.
O singura problema exista: Fetita e virgina, abuzurile constand doar in diferite perversiuni sexuale.
Intrebarea e urmatoarea: In situatia asta, ce probe trebuie ca acel individ sa fie condamnat????
Stiu ca unele abuzuri sunt greu de probat, dar si perverziunea sexuala e condamnata de codul penal, clar!! Ce probe cantaresc cel mai mult in situatii ca astea?? Cred eu ca acel individ are multe sanse sa scape, desi e gresit, recunoaste in inregistrari, plus marturiile martorilor carora fetita li s-a plans, etc.
Astept raspunsuri.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Sonji , utilizator 14:45, 9 Ianuarie 2012
O.K. Continuati! Conditia necesara pentru a promova un examen este sa te prezinti la el.
Poate veti gasi un magistrat dispus sa o ajute pe R. Sunt rari, dar cu siguranta mai exista.
Succes!
Este inadmisibil , este groaznic , numai citind relatarile dvs si imi mentin parerea ca trebuie sesizata presa centrala pentru a se efectua o ancheta jurnalistica amanuntita , pentru ca singura putere care mai poate misca ceva , cu toate problemele si cu toate lipsurile sale - este presa.
Ori, in momentul in care se va constata veridicitatea celor afirmate de dvs , iar situatia va fi relatata de presa , in mod sigur , organele abilitate vor actiona si reactiona altfel.
Nu ati reactionat asupra acestui aspect si nu v-ati aratat dornic sa intreprindeti ceva in acest sens .
Totusi , incercati !
Dupa cum v-am anuntat in mesajul privat, riscul este mare si pentru presa sa se implice, chiar daca in acele inregistrari pe care le voi administra reiese clar ca fetita a fost abuata de acel individ care inca se mai numeste tata.
Exista sansa sa fie dati in judecata..prejudiciu de imagine, chiar daca se va dovedi ca faptele sunt adevarate, deci daca nu sunt siguri ca fapta exista, cei din presa nu cred ca vor face mare lucru, pentru ca risc un proces cu acel individ, care sigur va avea tupeul sa ii dea in judecata, chiar daca a comis faptele.
Dupa cum am spus, ramane sa fac acel denunt, dar inainte de asta trebuie sa dau de acele persoane care au fost in primul rand de fata cand fetita a inregistrat acele convorbiri(stiu ca in denunt trebuie sa specific adresele tuturor celor implicati, nu cunosc numel strazii, blocul, scara, etc, doar numele si prenumele), sa conving toti martorii sa spuna tot ce stiu, pentru ca acolo s-a cam format o asa zisa conspiratie a tacerii, motivele nu le cunosc. Fiind un orasel mic, familia victimei e bine vazuta, abuzatorul maior in armata, unchiul fetei lucreaza in criminalistica, unchi care i-a cerut fetei sa-si schimbe declaratia si sa-si ierte tatal, pe langa multe alte rude care continua sa nege ca individul asta nenorocit si-ar fi abuzat fiica. Multi dintre ei nici nu au vrut sa ia in seama acele inregistrari..singurul care le-a ascultat a fost unchiul din criminalistica, care in timp ce le asculta lacrima ca un copil caruia i s-au luat bomboanele, ca mai tarziu, dupa ce eu am plecat de acolo, culmea, multumindu-mi ca am facut tot ce am facut pana la momentula acele pentru copila, i-a cerut sa-si ierte tatal. Motivele nu le cunosc, daca e doar chestie de imagine, oamenii aia au probleme, si indiferent de motiv, oamenii aia au probleme, daca nu psihice,macar cel putin legate de moralitate.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Sonji, utilizator
Imi spuneti ca pe langa probele existente cel mai mult cantareste marturia victimei.
Ma intreb totusi, de ce in prima faza nu a cantarit??
La initiala plangere fetita a marturisit detaliat tot ce s-a petrecut, cand a inceput totul, motivele pentru care a tinut secret atata timp, etc..plus ca a pus pe masa telefonul cu care si-a inregistrat "tatal", mesaje in care "mama" ii cere sa-si ierte tatal pe motiv ca acesta se caieste(deci nu vad de ce i-ar cere sa-l ierte pentru ceva ce nu a facut, deci "mama" era constienta ca lucrurile s-au petrecut)
De ce atunci nu l-au arestat preventiv cand aveau tot ce era necesar:Marturia victimei, inregistrarile, certificatul medico-legal in care reiesea ca cel putin a fost agresata fizic, pe corpul ei fijnd multe vanatai, urme de degete ca si cum ar fi strans-o, etc...de ce in decurs de o luna de zile ..pana ca fetita sa se duca de mana cu mamica ei sa-si schimbe declaratia..de ce acest individ nu a fost audiat, nici macar nu a fost chemat la audieri(stiu sigur)????
Si chiar daca fetita s-a dus si si-a schimbat declaratia, fiind minora(atunci 14 si 9-10 luni) cred eu ca ancheta trebuia sa continue pentru ca victima era minora, adica, declara detaliat tot ce s-a intamplat ca dupa o luna in care a fost tinuta in casa si supusa unor presiuni, sa-si retracteze cele spuse. Oricum pentru politistii aia trebuia sa fie cu smenul intrebarii, nici nu stiu macar daca au inaintat acel dosar(daca a fsot construit unul pe baza tuturor declaratiilor, probelor) procurorilor.Aici recunosc ca eu am gresit, pentru ca nu am fost cu fetita direct la Parchet..dar totusi..e putred la mijloc ceva.
Deci, de ce nu s-a luat nicio masura cand aveau si declaratia victimei??? Imi poate raspunde cineva!!!??
Multumesc.
O alta intrebare: Daca nu ma pot deplasa in acel judet sa depun denuntul, o alta varianta la care m-am gandit ar fi sa trimit un e-mail la Parchetul de pe langa Tribunalul respectivululi Judet, pot face asta?? Un e-mail cu toate detaliile, datele mele, datele individului, inregistrarile atasate mail-ului, specifiand si martorii..se poate??
Daca se poaet sa-mi raspundeti la ambele intrebari.
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Sonji, utilizator
@Sonji
Deci, de ce nu s-a luat nicio masura cand aveau si declaratia victimei??? Imi poate raspunde cineva!!!??

Wikipedia (definitia enciclopedica): [ link extern ]

Policemen: Most Romanian people are not fond of the institution of law enforcement and try to avoid contact with constables. Romanian public opinion holds the policemen as primitive, uneducated and totally corrupt. Some of these police jokes belong to the absurd genre.

Orice comentariu cred ca este de prisos.

Alte discuții în legătură

Lamuriti-ma!! Sonji Sonji Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu?? Sonji Sonji [b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)
Acuzat de instigare la denunt calomnios pe nedrept!!!! Sonji Sonji Cred ca multi sunteti familiarizati cu cazul prezentat de mine pe acest site \"Probe intr-un dosar\". Au trecut aproape doi ani de la acel caz si de la ... (vezi toată discuția)