Orice acuzatie, trebuie probata, nu?
Eu dau exemplul meu:
X e denuntat ca si-a abuzat sexual propriul copil timp de mai multi ani.
X nu e denuntat de copil, copil caruia ii e teama de consecinte daca isi denunta tatal.
Daaaaar, impotriva lui X(tatal) sunt probe, probe pe care denuntatorul se bazeaza.
Probele sunt: Marturia lui si marturiile acelor persoane carora victima(copilul) le-a povestit prin ce trece timp de trei ani; inregistrari telefonice facute chiar de victima, inregistrari in care X(tatal recunoaste abuzurile in mod indirect ce-i drept, dar din context reiese ca faptele s-au petrecut, o mica parte din discutie suna asa:"Tati tu nu intelegi ca te masturbai pe spatele meu si ma obligai sa fac chestii de-alea??"..iar X(tatal) spune:"Dar draga mea, ti-am promis ca nu se mai intampla, te rog sa ma ierti, iti jur ca a fost pentru ultima data, sa nu povestesti la nimeni lucrurile astea, trebuie sa ramana intre noi"
In acele inregistrari sunt mult mai multe lucruri care dau de inteles ca faptele s-au petrecut, in fine.
Alte probe ar fi mesaje telefonice, etc.
O singura problema exista: Fetita e virgina, abuzurile constand doar in diferite perversiuni sexuale.
Intrebarea e urmatoarea: In situatia asta, ce probe trebuie ca acel individ sa fie condamnat????
Stiu ca unele abuzuri sunt greu de probat, dar si perverziunea sexuala e condamnata de codul penal, clar!! Ce probe cantaresc cel mai mult in situatii ca astea?? Cred eu ca acel individ are multe sanse sa scape, desi e gresit, recunoaste in inregistrari, plus marturiile martorilor carora fetita li s-a plans, etc.
Astept raspunsuri.Multumesc.
Nu am mai citit ceva atat de grotesc de mult timp. Astept cu mare interes finalul acestei povesti. Acest monstru trebuie sa ajunga in spatele gratiilor unde ii e locul, iar fata trebuie indepartata de intreaga familie. Nu pot sa cred ca mama poate fi partasa la asa ceva!
in orice caz cel mai rau lucru care se poate face este sa se lase totul balta din diferite considerente (cum ar fi inconsistenta probelor sau altele asemenea). Trebuie adus la cunostinta politiei si o sa stranga si ei probe dupa aceea !
Chiar daca veti denunta fapta , tot trebuie luata o declaratie partii vatamate , denuntul dvs nu inlatura aceasta obligativitate procedurala.
Da, stiu , asta e logic ca fata trebuie supusa interviurilor de catre anchetatori si daca s-ar respecta procedurile, daca exista dubiul ca fata nu vrea sa mai recunoasca datorita unor motive, ar trebui supusa unor evaluari din partea unui psiholog/psihiatru cu experienta care isi va da seama daca fetita a fost sau nu abuzata(a fost sigur). Ma gandesc ca un copil sau oricine, orice persoana care a trecut prin asemenea abuzuri , la un moment dat rabufneste sau se incurca la intrebarile adresate de acel psiholog.
Mie insa imi e teama ca simpla ei negare sa nu duca mai departe, desi venim cu probe, eu si alti martori cu declaratii, simplu fapt ca fata o sa nege, ancheta nu o sa continue..sper ca ma insel. Trebuie supusa unui "interogatoriu" oarecum de psihologi, dar cu indiferenta din tara asta, cu lipsa de profesionalism, slabe sanse ca acel copil, adolescent sa cedeze, mai ales ca..amintesc ..are parte acum de tot ce iti poate dori un copil, si fiindca abuzurile nu au avut loc folosindu-de agresiunea fizica(decat in ultimul episod, motiv penrtu care a si rabufnit povestind ce s-a petrecut de ani de zile) ma gandesc ca o sa fie greu de demonstrat unele traume specifice copiilor abuzati sexual.
Frustrarea mare e aceea ca stiu sigur ca au avut loc chiar daca nu am asistat fizic la un astfel de abuz(nici nu aveam cum) ..Pe timpul primelor audieri, la precedenta plangere, fata a decis sa ma cazeze la ea, eu fiind din alt judet(500 km distanta) trebuia sa fiu prezent pentru audieri..in tot acest timp tatal se afla in alt judet unde isi desfasoara activitatea de maior, mama era in Germania..deci timp de cateva zile cat au durat audierile a trebui sa raman cazat undeva. Fata m-a cazat, cu acordul unchiului ei, un individ care lucreaza in oraselul ei..in domeniul criminalisticii..individ care se parea ca ne e alaturi si ca ne va ajuta in lupta asta. Dar toate pana eu a trebuit sa plec de acolo..cand fata mi-a dat un telefon in care ma anunta ca unchiul ii cere sa-si ierte tatal din nu stiu ce motive.
Sa revenim la momentul cand ma aflam acolo.
I-am sugerat Ruxandrei(pana la urma ii folosesc prenumele, nu cred ca e interzis) sa povesteasca aceste lucruri la cat mai multe persoane apropiate care crede ea ca o s-o inteleaga si o s-o sfatuiasca ce sa faca.
Am incurajat-o sa-si sune mama in Germania sa-i povesteasca tot, sa-i ceara sa vina in tara si sa o ajute sa depuna plangere.
Insa reactia mamei a fost una surprinzatoare rastindu-se la fiica ei, acuzand-o de minciuna, spunandu-i totodata ca daca ar fi adevarat ar trebui sa-si ierte tatal. ce poate fi mai groaznic ca propria mama sa nu-ti fie alaturi??
Frustrarea despre care vorbeam, este aceea ca nu am putut sa inregistrez toate convorbirile.."Tatal" ei a inceput sa o sune insistent dupa ce a aflat ca i-a povesitt mamei, a inceput sa-si ceara scuze, sa planga in telefon, sa-i ceara Ruxandrei sa il ierte sa nu mai povesteasca nimanui aceste lucruri.
Discutile duceau inspre acele abuzuri si la cum s-a intamplat, fetita intrebandu-l in telefon de ce a facut toate alea. un exepmplu :"Tu nu intelegi ca te masturbai pe spatele meu?? si ma oblgigai sa fac chestii de-alea??, de ce tati??"
El ii spunea intr-una ca-i pare rau, ca nu o sa se mai intample. Atunci fetita incepuse sa se enerveze si a dat drumul la tot spunandu-i ca s-a saturat sa-i simta "mizeria de penis in gura"
El nu nega, ba din contra incerca sa-i explice chipurile ca el ar fi posedat ca are nevoie de ajutor. Asta da justificare..ha ha ha.
Eu am sa faca denuntul..cat mai repede sper..am aflat ca il pot face si la Parchet la mine in judet, dar mi-au recomandat multi prieteni a drept, ca cel mai bine e sa fac denuntul chiar in judetul unde s-a intamplat fapta, sa discut detaliat cu procurorii care se vor ocupa de caz..plus ca trebuie sa iau legatura cu acele persoane, prietene ale fetei care au fost de fata cand a purtat discutile cu tatal(cele pe care le-a inregistrat) plus alete persoane care pot sa marturiseasca ca fetita li s-a plans .
Am aflat ca mama ei s-a dus la liceu sa le spuna colegilor, colegelor care aui aflat de caz ca defapt eu as fi inventat toata povestea asta pe motiv ca "tatal" ei nu i-ar fi permis sa aiba o relatie cu mine(ea avand 16 ani eu 28, deci, sa fim seriosi)
Am primit si amenintari cu moartea, plus ca daca merg eu mai departe si ei castiga procesul eu o sa am de suferit, etc.
V-a spune tuturor la dispozitie acele inregistrari, cine e curios imi poate da o adresa de mail, sau nu stiu, vi le pot oferi sa le ascultati. Alea spun totul.
O zi buna si multumesc pentru incurajari!
Organele nu se pot autosesiza din oficiu? E vorba de un copil abuzat, intimidat, care are deja o imagine deformata. E de inteles ca nu poate vorbi usor despre ce a trait, nu realizeaza dimensiunea cosmarului, abuzului.
Lamuriti-ma!!
Sonji
Victima se plange unor prieteni ca a fost agresata sexual de propriul parinte..de la varsta de 12 ani(acum 16).Prietenii sfatuiesc victima sa depuna neaparat ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu??
Sonji
[b]Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta ... (vezi toată discuția)