avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Salariu compensatoriu

Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie sa fie acesta: de baza lunar, mediu pe economie etc?
Deasemenea, ce taxe si impozite se retin la acest salariu?
Multumesc.
Buna ziua!
Sunt in cele 20 de zile de preaviz dupa ce am primit instiintarea ca se restrange activitatea, am facut o cerere pentru cele 4 ore pe zi libere pentru a cauta un nou loc de munca, care mi-a fost aprobata si inca una pentru salariul compensatoriu si concediul neefectuat pe anul 2008-2009 la cea din urma nu am primit un raspuns pozitiv. Am fost sfatuita sa astept pana pe data de 9 iunie cand se incheie contractul.Intrebarea mea este: Daca directiunea nu imi aproba a doua cerere ce pot sa fac pentru a beneficia de aceste drepturi?

In primul rand , conform Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Mai mult dumneavoastra beneficiati si de concediul de odihnal pentru perioada cuprinsa intre 2008 si 2009, proportional cu perioada lucrata.
daca acesta cerere nu va este acceptata faceti o sesizare la ITM
Multumesc pentru raspuns!
Astazi am primit ca un raspuns din partea conducerii, cum ca ar fi de acord sa ne dea salariul compensatoriul doar daca ne luam zilele de concediu neefectuate in perioada preavizului!
Este ok sa acceptam?
Trebuie sa facem o cerere ceva in scris sa fim sigure ca se tin de cuvant?
Nu este ok! In cazul incetarii contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorul este obilgat sa ofere salarii compensatorii in afara drepturilor cuvenite la zi in cuantum de un salariu realizat, nu ca este de acord!!!
Daca sunteti in preaviz si nu mai puteti sa efectuati CO , la incetarea contractului trebuie sa va remunereze si pentru concediul neefectuat.
Puteti sa faceti o cerere scrisa doar ca sa o aveti la dosar.Parerea mea este ca in cazul acesta sa faceti o sesizare la ITM , in cazul in care nu isi respecta partea contractuala.
Ar trebui sa astept pana pe data de 9 iunie?! Data cand inceteaza contractul?! Noi luam salariul pe data de 1 respectiv 15 a lunii, trebuie sa asteptam pana ne da lichidarea ca sa vedem daca se tin de cuvant?Dupa ce mergem la ITM si facem sesizarea, acestia obliga firma intr-un fel sa ne dea drepturille cuvenite?

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Concediere criza...salarii compensatorii dak dak Buna ziua, Acum 2 zile am primit informarea de mai jos. Pot cere 2 salarii compensatorii? conform ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)