avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli neaprobate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli neaprobate

Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie: administratorul a adus la semnat dosarul lunii ianuarie in care apar cheltuieli neaprobate de mine si pe care luna trecuta i-am comunicat ca le refuz la plata, acum le-a bagat iar. A pus si o cheltuiala pe un obiect care nu exista, a prezentat foarte tirziu dosarul lunii.
Tine in casa o suma mare de bani si refuza sa depuna la banca de citeva luni, chiar daca i-am dat in scris de citeva ori sa faca asta,
Ce pot sa fac sa refuz plata cheltuielilor aiurea bagate pe git (ex. cheie normala multiplicata de 6 ron...#-o) si in acelasi timp sa informez locatarii de ce intirzie aparitia listei de plata?
I-am cerut explicatii insa nu am primit nici un raspuns si nu e prima data cind nu raspunde atunci cind ceva nu ii convine.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 10:20, 27 Februarie 2012
Si la noi a fost nevoie sa multiplicam o cheie yala. Costul: 5 lei la meseriasul din colt. Daca merg la dl. Adrian in centrul civic, probabil ca acolo serviciul este mai scump, basca faptul ca ma costa si transportul...
Insa, as vrea sa va spun cum procedam: se constata necesitatea - sa zicem ca este nevoie de cateva chei sau niste cartele pentru interfon; administratorul culege aceste informatii si intocmeste un referat pe care il prezinta com. executiv - de obicei presedintelui, care nu are ce face, este clar - aproba cu identificarea sursei banilor (fd. reparatii) si modul de recuperare (nu geralizez, presedintele poate zice si pass daca stie ca nu este urgent sau ca se poate rezolva altfel). Administratorul achizitioneaza serviciul si ataseaza bonurile, factura, etc. la registrul de casa din ziua respectiva. Distribuie cheile sau cartelele, eventual incaseaza c/val, reintregeste fondul de reparatii. Cheltuiala poate fi inclusa si pe lista de plata viitoare. Sunt situatii si situatii. Cheltuielile acestea de 2 lei, nu zic ca nu-s cheltuieli, sunt, dar nu trebuie sa le dam o asa amploare de mare in discutii... Inca o data: intai se face referatul si daca se aproba se face cheltuiala. Extrem de rar se intampla si invers, adica intai se face cheltuiala, apoi referatul cu aprobarea, eventual in aceeasi zi...
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
Adam Grecu, utilizator
Pai da, sigur ca da, asa e si normal.
Administratorul nu dispune de banii asociatiei doar pentru ca ii incaseaza tot el.
...Cheltuielile acestea de 2 lei, nu zic ca nu-s cheltuieli, ..

Sa nu confundam valoarea cheltuielilor cu incalcarea regulilor interne.
Pana la urma importanta e corectitudinea celui care manipuleaza banii.

Si sa ne fereasca Cel de Sus ca din cheltuielile de 2 lei sa nu se adune o suma importanta, ca pentru recuperarea sumei, legal, urmeaza o cursa extrem de lunga care nu intotdeauna se termina cu happy end.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
eliasav, utilizator
Parafrazand mesajul de mai sus, sa ne fereasca "Cel de Sus sa ajungem de la o problema minora de cumparat o cheie fara aprobare, la deteriorarea grava a relatiei dintre administrator si presedinte", relatie care, se vede si din cele descrise de @Costica33, afecteaza asociatia.
Trebuie masura in toate, daca ne dorim sa mearga lucrurile bine. Nici "sa ma intrebi pe mine si de o cheie pe care o faci", dar nici cheltuieli cu miile si zecile de mii facute de administratori fara sa dea socoteala nimanui.
Extremele, dupa parerea mea, trebuie discutate numai ca anomalii.
Dar aici nu e vorba de o cheie, sa nu bagatelizam. Aici e vorba de o veche atitudine de a pune la plata fara a aduce la cunostinta sau spre aprobare presedintelui nimic, pai cum asa?

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Telefon administrator asociatie de proprietari AnaAnita AnaAnita As dori sa stiu daca un administrator al unei asociatii de proprietari are voie sa treaca in lista de intretinere costul convorbirilor telefonului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu transportul la o asociatie de proprietari fotbalistul fotbalistul As vre asa stiu, daca exista cheltuieli de transport care se deconteaza in cadrul asociatiilor de proprietari? (vezi toată discuția)