avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli neaprobate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli neaprobate

Va rog daca se poate sa-mi dati un sfat in urmatoarea situatie: administratorul a adus la semnat dosarul lunii ianuarie in care apar cheltuieli neaprobate de mine si pe care luna trecuta i-am comunicat ca le refuz la plata, acum le-a bagat iar. A pus si o cheltuiala pe un obiect care nu exista, a prezentat foarte tirziu dosarul lunii.
Tine in casa o suma mare de bani si refuza sa depuna la banca de citeva luni, chiar daca i-am dat in scris de citeva ori sa faca asta,
Ce pot sa fac sa refuz plata cheltuielilor aiurea bagate pe git (ex. cheie normala multiplicata de 6 ron...#-o) si in acelasi timp sa informez locatarii de ce intirzie aparitia listei de plata?
I-am cerut explicatii insa nu am primit nici un raspuns si nu e prima data cind nu raspunde atunci cind ceva nu ii convine.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 10:20, 27 Februarie 2012
Decretul 209/1976 pentru aprobarea Regulamentului operatiilor de casa ale unitatilor - (agentii economici)
ART. 10
Normele pe baza carora unitatile pot efectua plati direct din incasari si pot retine numerarul in casierii, de la o zi la alta, termenele si conditiile de depunere a numerarului la banci si la celelalte institutii de credit, eliberarea si utilizarea numerarului, precum si efectuarea controlului bancar asupra acestor operatii, se stabilesc de catre Banca Nationala
ART. 46
In fiecare unitate se efectueaza controlul inopinat al casieriei cel putin o data pe luna, prin numararea si verificarea tuturor valorilor existente in casa.
Controlul inopinat al casieriei se face de conducatorul compartimentului cu atributii financiar-contabile sau de inlocuitorul acestuia ori de o alta persoana imputernicita de conducatorul unitatii, care va semna in registrul de casa pe fila cu inregistrarile din ziua controlului.

Chiar daca a fost adoptat in 1976, decretul este in vigoare
Sper sa va fie util.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2012
eliasav, utilizator
Foarte util, multumim.
Intr-un final, administratorul demis a afisat lista de intretinere nesemnata si nestampilata de mine, nesemnata de cenzor. Desi i-am cerut explicatii pentru cheltuielile facute fara aprobarea mea, nu am primit nici o explicatie. Este legal sa afisezi lista in asa fel? Ma tem ca nu. Ce rost mai are atunci existenta asociatiei daca un administrator face ce vrea?
Recomandarea mea este sa dati jos listele pentru ca nu sunt valabile daca nu sunt semnate de presedinte si cenzor. Verificati calculele
Multumesc foarte mult pentru tot.
Nu pot da jos listele pentru ca pucistii au schimbat yala de la avizier si nu am acces.
Ce sa fac? sa fac tiganie sa schimb si eu yala si dupa aia ei s-o schimbe din nou samd?
E tiganie ce se intampla la noi acum, din pacate.

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Telefon administrator asociatie de proprietari AnaAnita AnaAnita As dori sa stiu daca un administrator al unei asociatii de proprietari are voie sa treaca in lista de intretinere costul convorbirilor telefonului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu transportul la o asociatie de proprietari fotbalistul fotbalistul As vre asa stiu, daca exista cheltuieli de transport care se deconteaza in cadrul asociatiilor de proprietari? (vezi toată discuția)