avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cotizatie sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cotizatie sindicat

Cum se procedeaza atunci cand angajatorul nu doreste sa retina cotizatia membrilor de sindicat pe statul de plata? Cum il putem determina sa faca acest lucru? Care este temeiul legal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dana geo , utilizator 10:08, 5 Ianuarie 2019
1. Nu exista o decizie ci doar un acord exprimat de directorul general pe cererea adresata ...

2.Cum poate fi aplicata in practica prevederea c.fiscal in ceea ce priveste deductibilitatea cotizatiei de sindicat daca cotizatia nu apare retinuta pe statul de plata?
Angajatorul este obligat sa respecte reglementarile fiscale in vigoare.Nu trebuie sa se precizeze expres undeva obligatia angajatorului de a retine , atata timp cat aceasta rezulta in mod implicit dintr-o prevedere a C.FISCAL.
Ar trebui sa se precizeze expres ... angajtorul nu este obligat sa retina , chiar daca se prevede deductibilitatea cotizatiei ... acest lucru se poate face si in alt mod .
Buna ziua, avand in vedere legislatia in vigoare la zi, daca in statutul sindicatului este stipulat si acordul membrilor pentru retinerea si virarea cotizatiei de catre angajator mai este nesesar acordul scris nominal al fiecarui mebru? Daca acesta este nesesar, cine trebuie sa obtina acest acord nominal scris sindicatul sau angajatorul?
Sindicatul trebuie sa obtina acordul si sa-l prezinte angajatorului, in opinia mea.
Sindicatul are prevazut in statut un articol care prevede faptul ca membri sunt de acord cu retinerea si virarea cotizatiei de catre angajator. Este suficient acest articol sau este necesar acordul scris individual explicit al fiecarui membru?

Alte discuții în legătură

Refuz angajator de a mai retine cotizatia de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe Continuandu-si \"bunele\" intentii cu sindicatul nostru din unitate, angajatorul vazand ca si dupa masurile aspre luate impotriva liderului acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat conete conete sunt membru de sindicat la o societate privata ,mi se opreste cotizataia pe statul de plata. Pot sa schimb asta sau este obligatoriu. Daca ma retrag din ... (vezi toată discuția)
Cuantum, modalitate plata cotizatie sindicala si plata pe perioada concediilor InaBucur InaBucur Care este cuantumul cotizatiei sindicale lunare, este stabilit prin lege? Cotizatia se poate plati \\"din mana\\", sau se retine pe statul de plata? Pe ... (vezi toată discuția)