Cum se procedeaza atunci cand angajatorul nu doreste sa retina cotizatia membrilor de sindicat pe statul de plata? Cum il putem determina sa faca acest lucru? Care este temeiul legal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Lucrez in cadrul unei Politii Locale,deci in institutie publica.
Domnii salariatii care ma ameninta cu instanta..sustin ca in legea sindicatelor desi eu nu am gasit asa ceva..ar fi scris ca retragerea din sindicat se ia in considerare din data semnarii cererii..iar daca cererea a fost facuta in decembrie ..nici pt luna decembrie nu trebuie sa i se ia acea cotizatie.
Mai am o intrebare.
Eu ca si institutie publica..cand oamenii isi scriu adresa de retragere din sindicat.. Catre sindicat..nu catre compartimentul de salarizare..trebuie sa astept si confirmarea celor de la sindicat?
Cand seEtrimit adeziuni..astept raspunsul celor de la sindicat ca si confirmare si accept dupa care luna urmatoare retin acea cotizarie.
La retragere se procedeaza la fel?
Nu mai exista legea sindicatelor .. admiterea sau retragerea dintr-un sindicat trebuie sa fie mentionata in statutul organizatiei sau in R.O.F. al acesteia.
Cererea de retragere din sindicat se adreseaza sindicatului nu angajatorului. Sindicat va trebui sa anunte angajatorul despre astfel de retrageri.
Cotizatie sindicat
conete
sunt membru de sindicat la o societate privata ,mi se opreste cotizataia pe statul de plata. Pot sa schimb asta sau este obligatoriu. Daca ma retrag din ... (vezi toată discuția)