Am o vecina in spatele blocului care mi-a spus ca blocul ei se masardeaza si pe langa faptul ca le schimba tevile si le izoleaza blocul l-e pune si teava de gaz pentru cei care vor sa isi puna centrala. Am o parere proasta despre izolatia cu polistiren si despre mansardarea blocurilor. Am intrebat-o cine este administratorul lor si mi-a raspuns ca au un administrator de la FALT.
Presedidintele FALT atentiona la tvt89 in octombrie 2011 ;
?Cu cât sunt mai puţini în sistem, cu atât costul energiei este mai mare. Pot să plătească poate nu cât ar fi normal, poate dublu sau chiar triplu. Dacă anul trecut au plătit 200 de lei pentru un apartament cu două camere, acum pot să plătească 300, 400, 600 sau chiar mai mult.?
Cautand pe google, am gasit ca FALT stie sa se lupte si sa modifice si legislatia cand le convine lor;
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Ma intrebam eu, de ce domnul [...]presedintele FALT, se multumeste numai sa spuna ca factura poate sa ajunga tripla in urma debransarilor, si nu face nici un demers pentru eliminarea acestor aberatii?
Pe
[ link extern ] /
- FALT acţionează pentru susţinerea intereselor membrilor săi în faţa autorităţilor publice locale şi centrale.
- Reprezintă şi promovează interesele membrilor săi în relaţiile cu furnizorii de servicii către asociaţiile de locatari/proprietari.
- Se preocupă de stabilirea unor raporturi echitabile şi legale în relaţiile dintre reprezentanţii asociaţiilor de locatari/proprietari şi reprezentanţii furnizoriilor de servicii pentru asociaţiile de locatari/proprietari.
- Face demersuri în rezolvarea problemelor comune cu care se confruntă asociaţiile de locatari/proprietari.
-Întreprinde demersuri, pentru ca la discutarea, în vederea promulgării de noi acte normative privind activitatea asociaţiilor de locatari/proprietari, să-şi aducă aportul, nemijlocit şi FALT.
- Analizează modul în care se îndeplinesc obligaţiile contractuale dintre unităţile furnizoare sau prestatoare de servicii şi asociaţiile de locatari/proprietari şi ia măsuri de rezolvare a cererilor şi sesizărilor primite din partea comitetelor asociaţiilor de locatari/proprietari.
- Participă la elaborarea contractelor-cadru dintre furnizori şi asociaţiile de locatari/proprietari cu obligaţii şi drepturi pentru ambele părţi, inclusiv la stabilirea preţurilor ori de câte ori se impune aceasta.
- Se preocupa de permanenta actualizare şi perfecţionare a legislaţiei privind asociaţiile de locatari/proprietari în aşa fel încât să nu le fie ştirbite acestora interesele de către manevre ale furnizorilor sau speculaţii bancare nefavorabile - va promova interesele asociaţiilor de locatari/proprietari.
- Desfăşoară activitatea de informare şi documentare în activitatea economică, bancară şi tehnică pentru membrii săi, privind problemele specifice asociaţiilor de locatari/proprietari poate iniţia întâlniri şi contacte între asociaţiile de locatari/proprietari şi agenţii economici, furnizori, firme româneşti sau străine în scopuri benefice asociaţiilor de locatari/proprietari.