avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare costuri energie termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare costuri energie termica

In Timisoara, pretul facturi de caldura, pe care o platesti la intretinere, a ajuns sa fie in functie de cati debransati sunt in bolc . Cei debransati, nu fac redimensionarea instalatiei si nici nu isi izoleaza tevile care le traverseaza apartamentul, asa ca cei care raman abonati COLTERMULUI ajung sa plateasca pe langa pierderile din retea si furtul vecinilor. Am facut doua sesizari la Primarie si una la Colterm, pentru ca nu mi-se pare corect sa suventionez caldura vecinilor si am primit din ambele parti un raspuns in doi peri. Din bloc singurul care nu este deacord cu debransarile este presedintele asociatiei care nu prea poate sa faca nimic, pentru ca cei debransati i-au contestat, functia pe motiv, ca nu este propietar al apartamentului (parinti lui fiind propietari). Vicepresedinta este prietena cu cei debransati si presedinta cenzorilor este deacord ca o centrala este mai rentabila decat sa fi cient Colterm, eu am convingerea ca si ea isi doreste instalarea unei centrale de apartament in vara acestui an. Centrala termica de bloc este super rentabila daca ai pereti calzi ai vecinilor si tevile fierbinti ale blocului si tu nu platesti mai nimic. Faptul ca s-au debransat de capul lor si ca sunt scazuti de la caldura nu mi-se pare nici corect si normal. Daca tot spui ca nu ai nevoie de caldura de la Colterm, nu ar fi normal sa si izolezi tevile si sa le zidesti? Viceresedinta blocului imi spune ca ea face ce vrea in apartament!!!! dar cum calculeaza factura la caldura? tot cum vor muschi ei? Ma intereseaza daca pot sa fac plangere penala administratorului, vicepresedintei blocului si presedintelui cenzorilor, motivul find furtul prin incarcarea facturi mele de caldura la plata intretineri.
Eu inteleg ca FALT este o organizatie care reprezinta asociatiile de proprietari.:( Dumneavoastra, ca persoana fizica daca nu platiti cotizatie acolo, ei nu va reprezinta interesele, iar ceea ce spun referitor la debransari, cum ca nu mai pot ei de grija celor din ce in ce mai putini care raman la incalzirea furnizata de stat, este fals.
johnpescar a scris:

Eu inteleg ca FALT este o organizatie care reprezinta asociatiile de proprietari.:( Dumneavoastra, ca persoana fizica daca nu platiti cotizatie acolo, ei nu va reprezinta interesele, iar ceea ce spun referitor la debransari, cum ca nu mai pot ei de grija celor din ce in ce mai putini care raman la incalzirea furnizata de stat, este fals.

[ link extern ]
Eu cred, ca[EDIT]se refera la cei care cotizeaza la FALT, si le reprezinta interesele,in acest interviu si in altele. Dar nu face decat sa spuna nu am citit ca face demersuri pentru rezolvarea acestor aberatii care apar in urma debransarilor.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
elga50, moderator
Eu acolo vad scris un articol in mod tendentios. Oricum , cred ca articolul asa cum este scris in pagina este ratoiul. Stiti ce este ratoiul bagat in ziar ?. Atunci cand redactorul unui ziar vede ca vanzarile au scazut, navaleste in redactie si striga la cei care scriu articolele : - Bai mai baga un ratoi !.

Stiti de unde vine termenul de ratoi ?. In USA, mai demult , un redactor a rugat colaboratorii sa scrie un articol care sa determine cresterea vanzarilor cotidianului. Unul din ei a scris articolul ,, Ratoiul cel mai hulpav animal '' in care povestea in seriale, cum un taran care avea 10 ratoi a facut urmatoarea experienta. A taiat un ratoi si dupa ce l-a hacuit marunt l-a dat celorlalti ratoi sa il manance. Cei noua ratoi au mancat repede , repede ,ratoiul facut bucatele. Atunci fermierul a mai taiat un ratoi si l-a servit celorlalti, pe care cei 8 ramasi l-au mancat pe nerasuflate. Si, continuand ultimul ratoi a mancat a mancat un ratoi. De unde se trage concluzia ca daca un ratoi a reusit sa manance alti 9 ratoi, inseamna ca ratoiul este cel mai hulpav animal .

Povestea a fost scrisa in seriale ,dintr-o ferma secreta, unde reporterii nu aveau acces, unde s-au mai facut fotografii secrete , etc. , in orice caz a tensionat lumea iar vanzarile acelui ziar au crescut. Pana la urma dupa cercetari , filaje , constatari povestea s-a demonstrat a fi o poveste. De atunci trebuie sa cautam in fiecare ziar daca nu contine vreun ratoi.:stunned:
„Toată povara cade pe umerii celor care primesc căldură şi apă caldă de la Colterm. Desigur, după lege, cheltuielile de încălzire pentru părţile comune intră în sarcina tuturor, debranşaţi sau nu. De cele mai multe ori, însă, situaţia se «rezolvă» prin desfiinţarea caloriferului din casa scării sau din uscătorie, lucru considerat suficient de cei cu centrale de apartament. Se uită, însă, de conductele din subsol, cu o suprafaţă radiantă mult mai mare decât un calorifer-două, şi pentru care cheltuiala este, aşadar, şi ea mai substanţială"

Asta este un adevar, cei care se debranseaza isi taie caloriferele si considera ca sunt debransati si nu mai trebuie sa plateasca. Daca ar fi facut seriale cu acest subiect ar iesi scandal. La noi factura de caldura este o enigma nimeni nu stie cat trebuie sa plateasca la 2 camere, 3 camere....etc Caldura difera la 2 camere de la un bloc la altu, in functie de administrator si de debransati.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
NCorina, utilizator
Cum nu stie nimeni cat trebuie sa plateasca caldura ?. Nu scrie negru pe alb pe listele de plata lunare ?. :O

Listele lunare se fac in functie de consumul fiecarui apartament. Aveti repartitoare pe calorifere de care sa se tina seama la repartizarea consumurilor ?.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura in condominiu cu repartiroare si ct dodo2009 dodo2009 Buna ziua, vreau sa va prezint situatia din blocul meu si apoi va adresez si intrebarea la care va rog sa ma ajutati sa gasesc un raspuns bazat pe ... (vezi toată discuția)
Factura aberanta la caldura in arad NCorina NCorina Se vede clar ca vecini acestor batrani au ZERO la caldura. Ce spun cei care furnizeaza? ca sunt debransati ilegal, ca nu au facut redimensionarea instalatiei ... (vezi toată discuția)