avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire, mod de calcul (sistem centralizat)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire, mod de calcul (sistem centralizat)

Legat de calcul incalzire: e corect ca doua apartamente identice (supr, elementi calorifer, etc) sa platesca caldura diferit? unul e orientat sud-est si plateste mai mult decat cel din directia opusa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: margacr1961 , utilizator 16:45, 9 Decembrie 2008
1.Identice
2. Nu e legat de subventie, am comparat pe fara subv intre ei. Pe lista nu apare subventia ca si coloana distincta, de fapt nu apare nicaieri, decat suma total pt caldura. Onorata noastra adm abia acum a aflat ca subventia trebuie se regaseasca in lista de plata pe o coloana separata si sa nu fie secreta! Ea pur si simplu o scadea pe chitanta omului subventionat si atat. Nici cota parte indiviza nu mai apare nicaieri, desi intr-o vreme era.
3. O eroare de calcul?? pt cele doua apart identice de la parter orientate ambele catre SE sumele la caldura sunt diferite, nu-mi explic de ce.

Nu mai pomenesc ca nimeni nu verifica aceste liste, de-asta am ajuns sa platesc pierderile la apa calda mai mult decit consumul

Subventia NU trebuie evidentiata neaparat pe liste, nefiind o cheltuiala la care sa participe toata lumea. Este acordata de guvern, in mod centralizat, pe asociatii, pentru anumiti locatari, aflati in dificultate financiara. Nu trebuie sa stie neaparat X-ulescu cata subventie i se da lui Z-edulescu de catre guvern, intrucat in economia cotelor de intretinere X-ulescu nu este afectat defel. Ca aceste subventii se trec pe liste totusi este pentru ca s-a pastrat un obicei de pe vremuri. Subventia poate fi scazuta, din ce are omul pe liste total de plata, pe chitanta, restul pana la totalul lui de plata este acoperit de o chitanta centralizatoare venita de la furnizorul de caldura, prin care acesta specifica ca aceasta suma, a subventiilor, a fost aprobata de primarie si deci ii va fi platita prin intermediul primariei de catre guvern.
In toata acest tevatura X-ulescu nu are niciun amestec, nu i se cer si nu i se dau bani, asa ca .....lista poate sta bine merci pe perete si fara rubrica subventiilor afisate.
Sunt locatari care dintr-o curiozitate bolnavicioasa considera ca ei trebuie sa stie ce subventie primeste Z-ulescu de la stat, chit ca el are vreo legatura cu asta asa cum avem cu totii, dar asta e alta problema si n-o putem indrepta cu adevarat daca stim ce subventie are Z-ulescu, vecinul nostru, decat daca vrem sa tragem vreo scrisorica de defaimare lui Z-ulescu la Razboiu'
Va contrazic, nu e vorba de curiozitatea vecinilor, ci de respectarea legii.
HG 1350/2006, Norme de aplicare a Oug 5/2003 privind acordarea ajutorului de incalzire, publicata in MO 819/2006, art 19(5): "Asociatia de proprietari/chiriasi are obligatia de a evidentia lunar ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie termica in tabelul cu cheltuielile de intretinere"
dborsanu a scris:

Va contrazic, nu e vorba de curiozitatea vecinilor, ci de respectarea legii.
HG 1350/2006, Norme de aplicare a Oug 5/2003 privind acordarea ajutorului de incalzire, publicata in MO 819/2006, art 19(5): "Asociatia de proprietari/chiriasi are obligatia de a evidentia lunar ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie termica in tabelul cu cheltuielile de intretinere"

eu zic sa nu mai contraziceti persoanele care aplica legea dupa bunul plac. nu este prima oara cind anumite persoane contrazic legislatia in vigoare, dar probabil , ca renunta dupa ce o citeste cu atentie prevederile acesteia, enumerate de alti forumisti=D>
Dborsanu, Dv ma puteti contrazice, dar eu as zice ca nu aveti de ce. Eu am spus "nu neaparat", Dv. mi-ati dat un citat din legislatie. Eu va intreb acum: o mai fi in vigoare, la cat de tare se misca adoptarea si abrogarea legilor la noi in tara? Pe de alta parte, eu consider ca daca in contabilitatea asociatiei aceasta subventie este bine operata si evidentiata, restul comentariilor sunt tiribombe aruncate in teren de spectatori frustrati de incapacitatea de a juca sau chiar a arbitra.

Alte discuții în legătură

Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Repartitoare radio Dabal Dabal Buna ziua, Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura Raluca1Alexe Raluca1Alexe Va rog frumos sa ma ajutati. Avem repartitoare in apartament, de ceva timp asociatia a reziliat contractul cu firma de repartitoare. Acum au inceput sa se ... (vezi toată discuția)