avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incalzire, mod de calcul (sistem centralizat)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incalzire, mod de calcul (sistem centralizat)

Legat de calcul incalzire: e corect ca doua apartamente identice (supr, elementi calorifer, etc) sa platesca caldura diferit? unul e orientat sud-est si plateste mai mult decat cel din directia opusa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: margacr1961 , utilizator 16:45, 9 Decembrie 2008
Daca nu se respecta legea, unde ajungem? Probabil sa fim evacuati din apartament de cei care isi fac propria lege. Cand o persoana accepta sa fie administrator nu cunoaste si prevederile legale, nu citeste mai intai obligatiile? Se gandeste doar sa ia niste bani? Dar eu ca proprietar de ce il platesc, nu pentru indeplinirea obligatiilor prevazute de legislatie? Eu personal nu am nici o problema cu administratorul sau presedintele daca isi face treaba, activitatea nu i-o pot aprecia decat comparand realizarile cu percizarile legii. Partea proasta este ca acestei activitati, ce priveste zecile de mii de blocuri, nu i se acorda atentia cuvenita de guvernanti, este lasata la bunul plac al multor smecheri. Numai citind ce apare scris de participantii la acest forum, si-ti dai seama de amploarea problemei.
Exista legi si sper ca se respecta. La problema de fata legile nu duc la o solutie finala clara. Pana la urma tot adunarile generale hotarasc. De aia se ajunge la spartul capetelor intre tabere.
Elga50 "Lista poate sta bine merci pe perete si fara rubrica subventii". Oare? Lista poate sta bine si cu o singura rubrica: TOTAL DE PLATA. Asta e problema proprietarilor-lipsa de informare- de aceea si numarul mare de administratori care pleaca bine merci cu banii asociatiei si in multe cazuri nimeni nu-l mai intreaba nimic. Ca autoritatile "se spala pe maini", este adevarat, dar nu lipsa de implicare este de vina? Sunt destui care primesc subventii tocmai mizand pe lipsa de implicare a proprieterilor si pe acea falsa decenta morala. De ce ar fi o "curiozitate bolnavicioasa" faptul ca vreau sa stiu toate datele privitoare la stablirea cotelor de contributie dintr-o luna? "Va fi platita de guvern", dar din banii cui? Taxele, impozitele nu le achitam fiecare, ploua undeva cu bani pentru guvern, buget?
Subventiile le primesc si cei care-si inchiriaza apartamentul unor elevi, studenti care nu realizeaza venituri, dar de la care incaseaza chirie pentru care nu va plati nici un impozit. Prin raportarea propriului venit la numarul de persoane ce locuiesc in apartament, va avea dreptul la subventie. Administratorii neverificati ascund din sume, repartizeaza cheltuielile dupa criterii proprii, nr. de persoane prezent este trecut arbitrar, consumuri de apa stabilite subiectiv pe motiv ca se regleaza in lunile urmatoare, contracte incheiate pentru prestatii despre care proprietarii nu stiu nimic dar in urma carora obtine un comision, etc.
Poate ca la Dv. in asociatie treburile stau rau sau destul de rau, de sunteti atat de razvratit. Acum, deh!!!...la mine in asociatie subventiile stau frumos pe liste. Eu am incercat sa dau explicatia motivului pentru care subventia ar putea sa lipseasca de pe lista cotelor de intretinere, ele fiind consemnate intr-o chitanta aprobatoare de la primarie, via furnizorul de caldura si pentru care administratorul, care e responsabil numai pentru centralizarea si transmiterea acestor date, nu si pentru verificarea declaratiilor, poate raspunde sa o puna in practica, adica sa scada suma subventiei din cota omului.
Daca e cineva in lumea asta care poate face verificarea declaratiilor, aceea este primaria. Dv. vreti sa spuneti ca daca vedeti pe lista un vecin care beneficiaza de subventie si il stiti plimbandu-se in weekend-uri la munte va veti duce sa-l reclamati la primarie? Foarte bine, atunci sa stea subventiile pe liste, daca asa credeti ca va rezolvati problema personala cu cat de mare e intretinerea.....
Subventiile nu sunt primite de proprietarii care inchiriaza apartamentele unor studenti, ci chiar de studentii care platesc intretinerea la acele apartamente.
Celelalte probleme sunt deja dezbatute pe-aici in multe topicuri. Un administrator mincinos si hot sau ignorant sau rauvoitor poate fi inlocuit. Implicati-va in asta daca puteti dovedi aceste lucruri. Inlocuiti-l si luati Dv. administratia asociatiei si aduceti-o la ce trebuie sa fie. Sau macar aduceti-l pe administrator la drumul drept. Puteti s-o faceti? Faceti-o!
Problema proprietarilor este intradevar lipsa de informare, dar este ceva ce intr- adevar se cam poate generaliza.
Stimati proprietari, daca tot este vorba de respectarea legilor, faceti adunari generale serioase, stabiliti regulile precise si LEGALE!!!, pe care cei mandatati de dvs. trebuie sa le puna in practica, stabiliti bugete clare( salarii, reparatii, modernizari, fonduri diverse, etc.), in limita carora acestia sa se incadreze, s.a.m.d.( vedeti si dvs. proprietarii legea 230). Daca la adunari generale nu stabiliti nimic clar, atunci i- ati mandatat pe reprezentantii dvs. sa faca ce ? Pentru ce-i trageti la raspundere?
Pentru a nu se interpreta aiurea, AM VRUT SA SPUN CA ADUNAREA GENERALA ARE MARE IMPORTANTA pentru derularea normala a activitatilor intr- o asociatie. Este puterea proprietarilor.

Alte discuții în legătură

Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)
Repartitoare radio Dabal Dabal Buna ziua, Zilele trecute a venit mama suparata foc pe administratorul blocului si pe radet ca mai nou ne obliga sa ne schimbam vechile repartitoare cu ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura Raluca1Alexe Raluca1Alexe Va rog frumos sa ma ajutati. Avem repartitoare in apartament, de ceva timp asociatia a reziliat contractul cu firma de repartitoare. Acum au inceput sa se ... (vezi toată discuția)