Hmmmm, nici eu nu sunt tocmai laureat Nobel :blush2:
Oameni buni, nu mai amestecati faptele cu valorile. Biblia spune ca numarul pi e 3 si matematica incepe sa-l calculeze de la 3,14, e un barbarism sa "ripostezi" contra matematicii.
Discutie imaginara
cearls: Domnule ofiter, va rog sa impuscati acest argument!
ofiterul: De ce?
cearls: Pentru ca imi ataca localitatea!
ofiterul: Cum asa?
cearls: Pai spune ca localitatea e construita pe o fosta mlastina!
ofiterul: Pai stiti ca orice cladire mai inalta de 5 etaje a cazut la cutremur si suntem intre doua rauri..
cearls: Asta e o credinta religioasa, o minciuna anti-localitate. Impuscati acest argument!
:rofl::ban:
Doamna
Romascanu, dumneavoastra scrieti minunat si printre filosofii mari si mici aveti adepti. Dar scopul educatiei publice nu este de a descoperi realitatea ultima a firii, cum spunea cineva, filosofia se ridica doar in amurg (dupa ce am inteles realitatea asta cat de cat).
Educatia publica are doua scopuri din cate inteleg eu:
1. Sa invete oamenii sa
nu gandeasca precum cearls, sa-i invete o perspectiva largita, ca nu pot respinge orice informatie nu le place. Un elev care ar afirma ca se simte jignit de ideea ca indoeuropenii au cucerit Europa sau ca localitatea lui a fost fondata de turci ar trebui sa primeasca 2 pana cand invata diferenta intre fapte si dorinte.
2. Sa-i pregateasca pentru cetatenie intr-o societate in permanenta schimbare, prin confruntarea cu cele mai bune realizari din arte si stiinte.
Si cam la punctul 2 cred ca sufera filosofia pe care o propuneti. Da, ar fi poate mai bine pentru sufletul lor ca liceenii sa studieze mai putine stiinte si mai multa literatura, limbi clasice si filosofie.
Dar dupa o eclipsa partiala, stiinta a intrat iar intr-o epoca glorioasa. Pana acum nicio criza nu a oprit-o din inventii dupa inventii care au schimbat complet societatea.
In 50 de ani nu vor mai exista orbi din cauza protezelor vizuale, cum nu mai exista leprosi in urma antibioticelor. Acum in Vest, antiretroviralele au adus mortalitatea infectatilor cu HIV la mortalitatea normala (nu se mai moare de SIDA). Si in 10 ani
oricine pentru 1000 de euro isi va secventia ADN-ul, adica va primi un cd cu luuuungul numar care ii defineste complet existenta corporala.
Vom putea intra pe Forumuri :strong: sa intrebam ce riscuri sunt asociate cu pozitia XYZ. Vom discuta si mai mult despre clonare, organe de inlocuire crescute in laborator si prelungirea vietii prin metode geentice.
Nu cred ca facem cuiva vreun serviciu daca purtam aceste dezbateri neinformati. Pana una alta, stiiinta inca trage societatea dupa ea.
Adaugire.
Revin cu tristete sa mai "zic ca tara nu e ok", cum se exprima premonitoriu @cearls. Realitatea face ca in Romania
mai exista leprosi, suntem ultima tara europeana. Permiteti-mi sa cred ca educatia deficitara are o legatura cu aceasta situatie ignobila. Link aici
[ link extern ]