@cearls
N-am auzit in viata mea de dr. Walt Brown si am fost curioasa sa vad cine a scos pseudo-argumentul cu aripa buna - piciorul rau care m-a facut sa-mi pierd minute bune din viata incercand sa-l inteleg.
Dupa ce am citit cate ceva despre el, pot sa afirm cu mana pe inima ca daca daca lui i se spune om de stiinta pentru ca are studii universitare atunci si eu am pretentia sa mi se spuna Master Chef pentru ca stiu ca retetele complete incep cu: Se ia o oala/cratita/tava/castron.
Este atat de ‘’bine’’ pregatit incat nu accepta sa participe la dezbateri publice fara un set de intrebari prestabilite si fara sa se asigure ca moderatorul este de partea lui (nu doar pe canapea, ca si asta este o conditie). Mai multe nu vreau sa stiu, imi ajunge. Uita-l pe Walt Brown :)
@romascanu a scris:
Daca voi ati inteles ca eu as fi in dezacord cu voi asupra acestui ultim aspect (religia in scoli), atunci ma intristez amarnic. Nu mai e nicio scapare!
Asa am inteles, imi cer scuze. Neajunsurile virtualului sau ale creierului meu, ori amandoua la un loc.
Da’ de ce zici ca nu mai e nicio scapare, ca nu stiu daca inteleg exact la ce te referi si nu vreau sa scriu iar pe langa :(
Discutia are ca subiect, prin titlul dat si intentia exprimata in mesajul initial al lui u.b.i.k, faptul ca biologia, ca materie, ar trebui structurata in asa fel incat sa isi merite numele: ''cuvant despre viata''.
Sandu Marian, care a postat primul raspuns, a adus in discutie obligativitatea studierii religiei in scoli. Si uite-asa am ajuns sa ne prindem in hora stanga unu-dreapta doi care nu ne aduce niciun folos – nu din cauza dumnealui, ci pentru ca am fost mai multi de acord cu faptul ca religia nu ar trebui sa fie materie de studiu la scoala.
Nu stiu
de ce am aparut pe lumea asta (ai scris undeva despre '' specia'' asta care n-are altceva mai bun de facut decat sa se-ntrebe de ce a venit pe lume) dar as putea zice ca e absurd motivul care rezulta din Biblie: de ce sa creezi ceva ca sa stai apoi si sa privesti cum isi bate joc de darul vietii fara sa intervii? Doar ca sa ai motive sa il pedepsesti si in final, cand aduna prea multe pacate, sa il nimicesti cu tot cu planeta?
Altul, sau altele trebuie sa fie motivele si nu le poate demonstra nimeni. Eu una nu pot nici sa le banuiesc.
Nu am vrut sa demolez importanta religiei in dezvoltarea spirituala a copiilor. Am vrut sa imi exprim opinia ca scoala ar trebui sa le activeze cat mai multe sinapse, nu sa le dea informatii pe care ei sa fie obligati le memoreze.
Am spus cu alte cuvinte ce ai spus si tu (mai putin a doua parte, dar nu am ciuntit pentru ca fraza e perfecta):
Scoala (invatamantul formal) produce din ce in ce mai multe "maimute" indopate cu teorii si din ce in ce mai putin il ajuta pe om sa ramana OM.
Daca oamenii nu ar fi fost proiectati sa fie curiosi nu zburau din Rai. Curiozitatea stiintifica ne-a adus unde suntem si ne va va duce mai departe, insa conditia esentiala este sa stim pe ce lume traim - adica ce s-a intamplat inainte ca noi, purtatorii a doi ochi, sa ii deschidem. Altfel cum am putea pasi inainte?
PS:
Mi-ar placea sa stiu daca facultatea (specializarea) care ingradea libertatea de a gandi in '88 mai exista si azi, ca sa vedem daca a evoluat invatamantul romanesc. Ca pana la urma, despre cum e structurat (am vrut sa) vorbim aici.