avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Predarea teoriei evolutiei in scoli
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Predarea teoriei evolutiei in scoli

De vreo 4 ani biologia se invata in scolile din Romania fara sa fie predata teoria sintezei evolutioniste moderne. Problema aceasta e cat se poate de serioasa pentru ca, pe de o parte, religia este materie obligatorie, iar pe de alta parte, pentru ca singura teorie stiintifica despre aparitia omului este ignorata de scolarii romani. Probabil ca peste cativa ani vor urma excluderea din manualele de fizica a teoriilor despre originea pamantului, predarea sistemului geocentric etc.
Ah, sa nu uit! Cred ca suntem singura tara din Europa in care NU se preda teoria evolutionista in scoli.
Cateva regului: Discutia este despre un set de reguli care sa asigure educatia echilibrata, nu despre Darwin. Nu vreau sa discutam despre corectitudinea evolutionismului aici pentru ca nu suntem biologi. Vreau sa discutam despre faptul ca traim intr-o tara in care politicienii se alarmeaza daca afla ca o buna parte din apa e formata de hidrogen si exclud teoriile stiintifice din scoli.
Evolutionismul este stiinta iar predarea unei teorii stiintifice in scoli este buna si depinde de vointa politica si de ceea ce ne dorim noi privitor la educatia copiilor nostrii, bineinteles.

Iulian, daca tot vorbim despre simetrie trebuie sa scriu ca una din consecintele cele mai importante ale simetriei este ca ceea ce poate fi sustinut fara nicio dovada poate fi infirmat in acelasi mod.
Unu. Asemanarea de care ai scris apare numai pentru cel care vrea sa vada egalitate intre cele doua pozitii. Din punctul meu de vedere ea nu exista. Eu nu sustin povesti absurde despre oameni facuti din lut care stateau de vorba cu un sarpe vorbitor ci idei care au ajutat omenirea sa ajunga sa dezvolte tehnologii ca cea care ne permite acum sa comunicam. Cand o sa vedem primul lucru folositor omenirii care nu se putea face fara religie imi schimb parerea.
Doi. Cred ca este nu numai absurd dar si profund daunator sa punem un semn de egalitate intre basmul despre cele trei zile care ar fi existat inaintea soarelui :fight:, facerea omului din lut rosu si mecanica cuiantica sau teoria evolutiei. E daunator pentru ca basmele acestea nu numai ca nu au ajutat cu nimic omenirea dar au condus la atrocitati greu de imaginat. Din cate stiu eu nicio persoana nu a fost ucisa de oamenii de stiinta pentru ca avea idei religioase dar am o lista luuuuunga de tot cu cei ucisi in numele religiei.
Trei. Ai scris ca multi au plecat din discutia aceasta pentru ca nu le place ce scriu eu si in cel putin doua cazuri stiu ca este adevarat. Ce pot sa fac? Amicus Plato, sed magis amica veritas Cand e vorba despre binele copiilor nostri nu cred ca e cazul sa-mi fac griji pentru ca sustin ca atunci cand e vorba despre educatie n-ar trebui sa existe nici un fel de egalitate intre religie si stiinta iar copiii ar trebui sa faca in fiecare an de scoala ore de logica si intelegerea stiintei si sa afe din clasa I-a adevarul stiintific ca suntem primate, inainte de a-i fi impuiat capul cu povestile despre creatie.

Scrisa astazi, 10 martie 2013, intr-al 413-lea an de la arderea pe rug a lui Giordano Bruno
Dupa cum cred ca ti-ai dat seama sunt adeptul unui stat laic. Asta nu ma impiedica sa fiu si crestin ortodox.

Inseamna ca imi doresc o societate libera in care Iulian sa nu-l arda pe rug pe Adalbert ca e ateu si Adalbert sa nu-si mai doreasca sa loveasca cu o caramida din biserica demolata pe preotul pe care-l urmeaza Iulian. Cred ca cei doi pot convietui in pace si ca acesta e un lucru pentru care merita sa lupti.

Sau o fi si asta o utopie?
Pace intre iluzie si realitate? Pace intre povestile cu spiridusi si zane si teoriile stiintifice? Pace intre telefonia celulara si mesageria mobila a zeului Mercur? Acesta sa fie idealul omenirii? Sa traim impacand capra curiozitatii stiintifice cu varza religiei,? Daca eu propun maine o noua fizica ori o noua geometrie iar acestea se dovedesc a fi absurde, ridicole si complet nedemonstrabile toata lumea ganditoare o sa-mi sara-n cap si o sa ma faca tampit, idiot absurd, mangafa jalnica, etc. Dar daca intemeiez o noua religie si imi intemeiez sustinerile ridicole, absurde si complet nedemonstrabile pe teorii fanteziste voi fi privit ca egalul stiintei, vizionar si mare om intelept. De ce oare in domeniul religiei orice bazaconie e perfecta dar cand e vorba despre stiinta trebuie sa dovedim ceea ce sustinem?
u.b.i.k. a scris:

De ce oare in domeniul religiei orice bazaconie e perfecta dar cand e vorba despre stiinta trebuie sa dovedim ceea ce sustinem?

pentru ca asa e mintea umana, chiar si a oamenilor de stiinta, inclinata IN MOD NATURAL mai mult spre religie decat spre stiinta...

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters257414, utilizator
@Iulian Manea
Nu sunt ateu in sensul unei convingeri ferme ca nu exista divinitate. Am doar o lipsa de dovezi privind divinitatea, nu o dovada a lipsei acesteia, ceea ce e un lucru diferit. Cred ca m-as putea autodefini mai degraba ca agnostic.
@lee_vu Asa-i. Cu atata ardoare urmarim sa demonstram ca universul ar avea un scop incat inventam explicatii de necrezut.

Alte discuții în legătură

In ro, statul e separat de biserica?! trope_doi trope_doi Primind o invitatie la \"inaugurarea” \"Anului Darwin”, am aflat ca [u]in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat[/u]?! Nu ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)