u.b.i.k. a scris:
@milikka
Interesanta contributia ta despre cresterea degetelor insa, fara a divaga, chestiunea aceasta despre lungimea digitus tertius manus mi se pare marginala fata de consecintele intelegerii si importanta predarii teoriei evolutiei speciilor. Nu de alta dar n-as vrea ca fiul meu sa mearga la scoala cu convingerea ca degetul mijlociu este important pentru ca creste mai mare decat celelalte degete si sa il arate, ca dovada, profesorului de biologie in loc sa-i zica lectia despre vertebrate.
Parerea mea.
la inceputul cursului de genetica si evolutionism profesorul meu mentor la acea vreme, si care m-a ajutat sa intru in mediul universitar la 18 ani..la inceputul cursului de genetica si evolutionism exact asta a intrebat clasa;
-stie careva dintre voi de ce cresc degetele cat cresc la om? de ce nu se opresc sau de unde stiu cand sa se opreasca? desigur, raspunsul a venit tot de la el spunandu-ne ca asta o sa invatam la cursul domniei sale:)
este evident si de nedorit o interpretare ca cea expusa de tine..
chestiunea expusa de tine ca tema este extrem extrem de complicata si "subiectiva"...Spun subiectiva avand in vedere tendinta tot mai mare a multor parinti de a achiziona tot felul de enciclopedii cat mai.. ehaustive................................
iata un link cu mineme informatii despre ceea ce presupune cunoasterea imprejurarii ca degetele cresc nu cat vrea doamne doamne..
[ link extern ]