avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Predarea teoriei evolutiei in scoli
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Predarea teoriei evolutiei in scoli

De vreo 4 ani biologia se invata in scolile din Romania fara sa fie predata teoria sintezei evolutioniste moderne. Problema aceasta e cat se poate de serioasa pentru ca, pe de o parte, religia este materie obligatorie, iar pe de alta parte, pentru ca singura teorie stiintifica despre aparitia omului este ignorata de scolarii romani. Probabil ca peste cativa ani vor urma excluderea din manualele de fizica a teoriilor despre originea pamantului, predarea sistemului geocentric etc.
Ah, sa nu uit! Cred ca suntem singura tara din Europa in care NU se preda teoria evolutionista in scoli.
Cateva regului: Discutia este despre un set de reguli care sa asigure educatia echilibrata, nu despre Darwin. Nu vreau sa discutam despre corectitudinea evolutionismului aici pentru ca nu suntem biologi. Vreau sa discutam despre faptul ca traim intr-o tara in care politicienii se alarmeaza daca afla ca o buna parte din apa e formata de hidrogen si exclud teoriile stiintifice din scoli.
Evolutionismul este stiinta iar predarea unei teorii stiintifice in scoli este buna si depinde de vointa politica si de ceea ce ne dorim noi privitor la educatia copiilor nostrii, bineinteles.

De ce azi u.b.i.k?
Ce ţi-o fi venit tocmai astăzi să scoţi de la naftalina topicul acesta?

Că mie mi-a venit sa mă dau la propriu cu capul de pereţi, dar mi-am adus aminte la vreme ca IQ-ul, atât cat l-oi avea eu, nu-i cască antiglonţ.

Ne este expulzat un DOCTORAND strain cu numai 2 luni înainte de sustinerea publică a tezei de doctorat. (tu stii ce inseamna "ne", dar aici n-as grai deocamdată)

Ar fi trebuit sa fffacă un plod unei proaste, in loc să-şi folosească INTELIGENTA pe teritoriul României. :angry: Ca in tara asta este mult mai usor să-ţi prelungesti dreptul de sedere dacă fffaci ce trebuie, cu folos, ca un cimpanzeu oarecare, decât dacă iti foloseşti CREIERUL (sau capul care nu trebuie).

Ia şi te minuneaza! Ai 2 ani (HG 681/2011) pentru a finaliza si susţine public teza de doctorat si maxim 1 an de prelungire a dreptului de sedere (OUG 194/2002 art 58 alin 1 ind. 1). :slap:

Eu, cât m-am uitat azi la textele astea "corelate", am avut senzatia ca dinozaurul inteligentei a fost Cro-Magnon, nu noi.

ªi, vai mie, iată ce scriam acum vreo 9 luni pe acest topic

romascanu a scris:

Si astfel, pentru fiecare fiinta care rationeaza ajungem sa ne luptam zilnic cu 9 urangutani!

Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
romascanu, moderator
u.b.i.k. a scris:

:happy: Tareeeee, tareee de tot! Inca mai rad .... E foarte simplu. Lista d-voastra contine aproape numai personalitati care au trait si munict inainte de 1859.
Unu. Oricare om de stiinta care INAINTE de 1859 NU era creationist era ciudat. De ce? Pentru ca nu exista nicio explicatie rationala a originii omului si a originii speciilor. D'aia!
Doi. Oricare om de stiinta care DUPA 1859 crede in creationism este fie idiot, fie imbecil. De ce? Pentru ca evolutionismul explica cat se poate de clar cum a aparut omul si celelalte specii.
Trei. Evolutia speciilor prin selectie naturala si evolutionismul modern sunt teorii stiintifice pe care se sprijina in intregime toata medicina care, inainte de a deveni moderna, in secolele dinaintea descoperirii epocale facute de Darwin era doar un fel de vrajitorie de doua parale.

“Singura diferenţă dintre un sfânt şi un păcătos este că orice sfânt are un trecut şi orice păcătos are un viitor.” (Oscar Wilde).

prin urmare, conjunctural, si evolutionismul, si stiinta, etc etc

u.b.i.k. a scris:

Savantii nu cred prostii.

e, nu... da' de inventia (la concurenta cu "kobe") savantilor astia o fi auzit parfumatu'?

Testele iniţiale au arătat că friptura ... are gust de carne de vită.

... se vine si cu motive "logice":)) pentru ... consum...

[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2012
ContSters257414, utilizator
Adalbert, religia trebuie predata la scoala, dar altfel. Nu am atatea argumente pro sa-ti aduc cate contraargumente contra poti tu gasi. Asa ca, las pe altcineva sa vorbeasca:

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Iulian MANEA, Contabil
E cu abonament textul acela, asa ca n-am citit decat titlul si introducerea. Cu toate ca am citit doar ideea principala cred ca pot spune ca tocmai pentru un astfel de format laic militez si eu.
Sa ne intelegem: orice persoana care nu are cunostinte generale despre principalele credinte religioase trebuie considerat la fel de incult ca cel care stie despre evolutionism doar ca este o teorie nedovedita ca "omul a evoluat din maimuta". Orice persoana cu o cultura generala medie trebuie sa stie macar esentialul despre crezul de la Niceea si conditiile politice in care a fost adoptat; sa stie ca daca vede un barbat imbracat in negru cu barba, palarie de fetru si perciuni caraghiosi care striga "Shema Irsael ..." acela nu e unul dintre ucigasii lui Dumnezeu ci doar unul care isi striga propria credinta; sa mai stie ca muezinul care striga din varful minaretului "La-ilaha-iLLaLLah- Muhammadur-Rasulullah !" nu cheama la razboi religios sau la atentate teroriste ci face exact acelasi lucru ca ortodoxul care recita "Crezul"; ca Jihad nu are decat intr-o intelegere limitata sensul unui razboi impotriva necredinciosilor iar in primul rand inseamna o lupta spirituala; etc, etc. etc.

Formatul laic nu este doar nediscriminatoriu ci este un urias pas inainte in directia laicizarii si modernizarii statului roman. Intr-un astfel de format, ora de religie ar trebui sa devina ora de "istoria credintelor religioase", adica ora in care ar trebui sa invatam copiii despre unul din cele mai importante, enigmatice, fascinante si constante fenomene spirituale din istoria omenirii, ora in care ar trebui sa-i invatam despre lucrurile sublime dar si despre crimele absolut ingrozitoare facute de oameni in numele acestui fenomen spiritual numit credinta.
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

In ro, statul e separat de biserica?! trope_doi trope_doi Primind o invitatie la \"inaugurarea” \"Anului Darwin”, am aflat ca [u]in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat[/u]?! Nu ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)