avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Predarea teoriei evolutiei in scoli
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Predarea teoriei evolutiei in scoli

De vreo 4 ani biologia se invata in scolile din Romania fara sa fie predata teoria sintezei evolutioniste moderne. Problema aceasta e cat se poate de serioasa pentru ca, pe de o parte, religia este materie obligatorie, iar pe de alta parte, pentru ca singura teorie stiintifica despre aparitia omului este ignorata de scolarii romani. Probabil ca peste cativa ani vor urma excluderea din manualele de fizica a teoriilor despre originea pamantului, predarea sistemului geocentric etc.
Ah, sa nu uit! Cred ca suntem singura tara din Europa in care NU se preda teoria evolutionista in scoli.
Cateva regului: Discutia este despre un set de reguli care sa asigure educatia echilibrata, nu despre Darwin. Nu vreau sa discutam despre corectitudinea evolutionismului aici pentru ca nu suntem biologi. Vreau sa discutam despre faptul ca traim intr-o tara in care politicienii se alarmeaza daca afla ca o buna parte din apa e formata de hidrogen si exclud teoriile stiintifice din scoli.
Evolutionismul este stiinta iar predarea unei teorii stiintifice in scoli este buna si depinde de vointa politica si de ceea ce ne dorim noi privitor la educatia copiilor nostrii, bineinteles.

M-a bucurat mult cand am citit acest articol avand in vedere ca Gabriel MEMELIS este doctor in teologie si totodata profesor de religie.

Si de asemenea, ma bucur ca si tu, Adalbert, impartasesti acest punct de vedere.
Of si vai de educatia civica pe care o primesc copiii la scoala. Postez tot aici pentru ca initiatorul topicului a scris la inceput:

Discutia este despre un set de reguli care sa asigure educatia echilibrata, nu despre Darwin.

Autoarea manualului Educatie civica de clasa a IV-a nu face diferenta intre autoritatile publice locale, autoritatile publice si institutii iar copiii invata ca localitatea lor este condusa de primar, politisti, medici, preoti si directorii de scoli.

La lectia Relatii cu diferite autoritati sunt 3 poze explicative:
- un copil in fata unui politist
- un copil in fata unui preot
- 2 copii in fata unei usi pe care scrie Director (banuiesc ca este a directorului scolii).

In intrebarile de la sfarsitul lectiei exista si aceasta intrebare:
4. Ce rol au preotii intr-o comunitate? De ce?

Fisa de lucru a lectiei respective plaseaza biserica, spitalul si scoala in randul autoritatile locale:
Cunosti numele autoritatilor din localitatea ta?
Si sunt 5 cercuri in care copiii trebuie sa completeze nume de (in ordine): politisti, directorul scolii, primar, medic, preoti.

Urmatoarea cerinta de pe fisa este Scrie care este rolul autoritatilor locale, si in aceeasi ordine copiii au de completat pe o linie punctata rolurile politistului, primarului, directorului, medicului si preotului.

De ce invata copiii ca persoanele importante ale comunitatii sunt autoritati locale? Nu am raspuns la intrebarea asta.
pai daca e unu', la nivel national, care se crede (isi imagineaza, isi inchipuie, are fantezii) si mai si... si se autointituleza "SEFUL statului":rolleyes: ... ce mai conteaza ca popii sau militienii' ar fi si ei ... "autoritati locale"?!
Politia este autoritate publica.
Ca primarul reprezinta autoritatea publica locala iar politia autoritatea publica centrala e o diferenta de nuanta peste care inteleg ca se poate sari la clasa a IV-a, dar ca medicul, directorul scolii si preotul sunt asimilati acestora nu.

Ca si prezenta intrebarii nr. 4, la care sunt curioasa ce ar putea raspunde copiii mai ales la partea a 2-a, De ce?
Fiul meu a raspuns la prima intrebare Indrumare spirituala, este clar un raspuns suflat de doamna. La a doua parte nu a scris nimic, cred ca intrebarea a depasit-o si pe dansa.
Imi puteti spune ca ma enervez aiurea vazand ca la scoala este exagerat rolul religiei in societate si sunt lasate la o parte informatii de baza pentru copiii in care ne punem atatea sperante ca vor schimba ceva in tara asta? Ce fel de educatie civica le face scoala, daca nici asta, cum functioneaza statul, nu ii invata?

Ce-i drept, fata de lista sefilor comunitatii locale de acum 30 de ani sunt mai putini: la bunica in comuna era autoritate publica locala si seful de la magazinul satesc. E evolutie.
:(
Stimate @u.b.i.k.,

Am auzit de reteaua laica a clerulului. Am auzit de Zapp.
Am vazut slujitori ai clerului de rit vechi ortodox la credinciosii de rit ortodox.

Am fost in cel mai vechi Muzeu de Arta Vizuala din tara. Acum, acesta a redevenit Palat Episcopal.
Peste doi ani Palatul Episcopal va adaposti si un muzeu, unic in spatiul romanesc: Muzeul Istoriei, Culturii si Spiritualitatii Crestine de la Dunarea de Jos.

Istoria nu mai este istoria adevarata, dar trebuie sa existe orele de religie !

Cu respect,

Alte discuții în legătură

In ro, statul e separat de biserica?! trope_doi trope_doi Primind o invitatie la \"inaugurarea” \"Anului Darwin”, am aflat ca [u]in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat[/u]?! Nu ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Icoanele in scoala ioanna8634 ioanna8634 imi cer scuze ca nu am ales categoria potrivita..nu am gasit ceva legat de culte. as dori sa stiu daca in momentul actual icoanele sunt interzise in ... (vezi toată discuția)